Microsoft Teams -työtila nyt kaikkien Office 365 -asiakkaiden käytettävissä

 |   Jaakko Koivisto

Keskustelupohjaiseen työtilaan lisätty lukuisia uusia ominaisuuksia

Redmond, 14.3.2017 – Microsoft ilmoitti tänään, että sen uusi keskustelupohjainen Microsoft Teams -työtila tiimien yhteistyöhön on tästä päivästä lähtien maailmanlaajuisesti kaikkien Office 365 -yritysasiakkaiden käytettävissä 181 markkinassa ja 19 kielellä, myös suomeksi.

Asiakkaat ympäri maailmaa ovat valinneet Microsoft Teamsin tukemaan yhteistyötä organisaation sisällä. Microsoft Teamsin ennakkoversio julkaistiin marraskuussa, mistä lähtien yli 50 000 organisaatiota on alkanut käyttää sitä aktiivisesti, mukaan lukien Alaska Airlines, ConocoPhillips, Deloitte, Expedia, J.B. Hunt, J. Walter Thompson, Hendrick Motorsports, Sage, Trek Bicycle ja Three UK.

“Maailmassa, jossa tiedon määrä lisääntyy jatkuvasti mutta ihmisten aika ja huomio säilyvät rajallisena, pyrimme auttamaan ihmisiä ja tiimejä olemaan tuottavampia paikasta riippumatta”, sanoo Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella. ”Office 365 on laajin alusta ja työkalupakki luovalle tekemiselle, yhteistyölle ja vuorovaikutukselle. Tänään lisäämme Office 365:een uuden työkalun, keskustelupohjaisen Microsoft Teams -työtilan, joka on suunniteltu nostamaan tiimityöskentely uudelle tasolle.”

Office 365 on suunniteltu tukemaan kaikkien työryhmien ainutlaatuisia työskentelytapoja tarjoamalla työskentelyyn varta vasten kehitetyt, integroidut sovellukset: Outlook yritystason sähköpostiin, SharePoint älykkääseen sisällönhallintaan, Yammer organisaation sisäiseen verkostoitumiseen, Skype for Business yritysten pikaviestintään, ääni- ja videokeskusteluihin ja nyt Microsoft Teams.

Trek Bicyclen globaali asiakaspalvelujohtaja Laurie Koch kertoo, että Microsoft Teams tehostaa työtä jo nyt yhtiössä tarjoamalla kuhunkin kontekstiin liittyvät sisällöt, työkalut, ihmiset ja tehtävät: ”Trekin globaalien tiimien käytössä on integroitu kokoelma Office 365 -sovelluksia. Ne tarjoavat työntekijöille yhteisen työkalupakin, jonka avulla he voivat yhteistyössä kehittää liiketoimintaa. Microsoft Teams on meille Office 365:n projektikeskus, josta kaikki löytävät uusimmat asiakirjat, muistiinpanot ja tehtävät kytkettynä tiimin keskusteluihin, jotta asiayhteys ei hämärry. Microsoft Teamsista on nopeasti tulossa keskeinen osa Trekin tiivistahtista kulttuuria.”

Microsoft on lisännyt Teamsiin marraskuun jälkeen yli 100 uutta ominaisuutta mukaan lukien kokousten ajoitustoiminnot, mobiilit äänipuhelut sekä videopuhelut, jotka ovat käytettävissä jo Android-puhelimissa ja pian myös iOS- ja Windows Phone -puhelimissa, sähköposti-integraatio sekä uudet tietoturvatoiminnot. Myös vaatimuksenmukaisuus on huomioitu. Lisäksi yhtiö on lisännyt Microsoft Teamsiin uusia helppokäyttötoimintoja, kuten tuki näytönlukijoille, suuri kontrasti ja näppäimistönavigointi. Microsoft aikoo tuoda Teamsiin vieraskäyttömahdollisuuksia, parannetun integraation Outlookin kanssa ja monipuolisemman kehittäjäalustan kesäkuussa. Lisätietoja uusista ominaisuuksista löydät Office-blogista.

Tietoja Microsoft Teams -työtilasta

Microsoft Teams tuo yhteen ihmiset, keskustelut, sisällön sekä tiimien tarvitsemat työkalut. Se on integroitu tuttuihin Office-sovelluksiin ja rakennettu alusta alkaen osaksi Office 365:tä ja Microsoftin globaaleja, turvattuja pilvipalveluita. Microsoft Teams perustuu neljälle keskeiselle lupaukselle:

  • Chat-keskustelut moderneille työryhmille. Microsoft Teams -työtilassa on jatkuva, ketjutettu chat-keskustelu, jotta jokainen käyttäjä pysyy ajan tasalla. Tiimin keskustelut voivat olla yksityisiä tai näkyä koko työryhmälle tai usealle työryhmälle, jolloin käyttäjän on helppo siirtyä projektista toiseen.
  • Ryhmätyön keskus. Työryhmien päivittäin käyttämät Office-sovellukset ja -palvelut, kuten Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneNote ja Power BI, ovat kaikki Teamsissa sisäänrakennettuna, joten ihmisillä on tarvitsemansa tiedot ja työkalut aina käytettävissään.
  • Muokattavissa kunkin työryhmän tarpeisiin. Microsoft Teamsin työtiloja voi räätälöidä lisäämällä välilehtiä, yhdistimiä (Connectors) ja kolmansien osapuolten botteja sekä tuttuja Microsoftin työkaluja kuten Microsoft Plannerin ja Visual Studio Team Services -palvelun. Työtilaan on liitettävissä tai tulossa saataville jo yli 150 palvelua tai toimintoa alustalle omia ratkaisujaan rakentavilta yrityksiltä kuten SAP, Trello, Jipmunk, Growbot ja ModuleQ.
  • Turvallisuutta, johon työryhmät voivat luottaa. Microsoft Teams on rakennettu osaksi Office 365:n yritystason pilvipalveluita. Se tarjoaa kehittyneen tietoturvan ja vaatimuksenmukaisuuden, joita asiakkaat odottavat. Microsoft Teams noudattaa laajasti globaaleja standardeja, kuten SOC 1, SOC 2, EU-mallilausekkeet, ISO27001 ja HIPAA.

Microsoft Teams käyttöön jo tänään

Teams-työtilan käytöstä kiinnostuneet organisaatiot voivat ottaa Teamsin käyttöön välittömästi. Lisätietoja Microsoft Teamsista ja sen toimintaperiaatteista saat Office-blogista tai osallistumalla ensi viikolla Microsoft Tech Communityn Ask Us Anything -tilaisuuteen.

Lisätietoja:
Harri Mikkanen, tuotemarkkinointipäällikkö, Microsoft, [email protected], puh: +358 50 554 1618

 

Microsoft
Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy

Microsoft ja Suomi 100
Microsoft juhlistaa kumppaniensa kanssa 100-vuotiasta itsenäistä Suomea investoimalla oppimisen, yrittäjyyden ja työelämän kehittämiseen, ja haluaa näin osallistua Suomen tulevaisuuden rakentamiseen. Lue lisää Microsoftin Suomi 100 -hankkeista täältä.

 

Tags: ,