Nuori Yrittäjyys ry luo tulevaisuuden menestystarinoita

 |   Jaakko Koivisto

Microsoftin missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Tästä lähtökohdasta Microsoft Philanthropies -organisaatio rakentaa Microsoftin yli 30-vuotisen hyväntekeväisyysperinteen pohjalle investoimalla yrityksen vahvimpiin voimavaroihin – uusimpaan teknologiaan, omistautuneisiin työntekijöihin, vaikuttavuuteen yrityksenä sekä taloudellisiin resursseihin – jotta jokaisella olisi mahdollisuus parempaan tulevaisuuteen. Microsoft Philanthropiesin tavoitteena on kaiken kattava ja suvaitseva teknologian tukema tulevaisuus, joka saavutetaan tuomalla teknologian hyödyt kaikkien saataville. Vuosi perustamisensa jälkeen, maaliskuun 1. päivään mennessä Microsoft Philanthropies on lahjoittanut nuoriso- ja kansalaisjärjestöille varoja, pilvipalveluita ja ohjelmistoja yli 650 miljoonan dollarin arvosta.

Philanthropies-organisaation ajamiin hankkeisiin lukeutuu muun muassa YouthSpark, jonka tavoitteena on tuoda kaikkien nuorten saataville laadukkaita ja innostavia mahdollisuuksia oppia tulevaisuuden digitaalisia työelämätaitoja. Vuonna 2016 Microsoft Philanthropies tuki YouthSparkin kautta 142 organisaatiota 58 eri maassa yhteensä yli 23 miljoonan dollarin lahjoituksilla.

Yksi tuen saajista on Microsoft Oy:n kumppani Nuori Yrittäjyys ry (NY), joka edistää aktiivista toimintaa nuorten keskuudessa Suomessa vahvistamalla nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja talouden hallintaa tarjoamalla oppilaitosten kautta ohjelmia 7–25-vuotiaille nuorille. NY on osa globaalia Junior Achievement (JA) -verkostoa, joka on maailman laajin ja vanhin yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta tarjoava organisaatio ja täyttää vuonna 2019 sata vuotta. Microsoft on edistänyt yhdessä NY:n kanssa nuorten osaamista laajentavaa toimintaa vuodesta 2013 lähtien.

Microsoftin ja Nuori Yrittäjyys ry:n näkyvimpiä yhteistyöhankkeita ovat NY Microsoft Challenge 24h -leirit, joilla harjoitellaan haasteiden ratkaisemista teknologian avulla, yleistä IT-osaamista ja koodausta. Esimerkiksi helmikuun alussa 70 nuorta kokoontui Raisioon. Seuraava NY Microsoft Challenge kokoaa yhteen lähes sata opiskelijaa Tampereelle 22.–23.3.

”Työllään Nuori Yrittäjyys ry tavoittaa kymmeniä tuhansia nuoria ja innostaa heitä tärkeiden taitojen käytännön harjoittelemiseen. Uskon, että juuri nämä tietotekniset, yrittäjyyttä ja talouslukutaitoa tukevat taidot ovat niitä, joita tulevaisuudessa tarvitaan. Kaikkein parasta on kuitenkin omin silmin nähdä ja kokea se innostus, energia ja oppimisen ilo, jonka näkee, kun tapahtumissa nuoret esittelevät työnsä tuloksia esimerkiksi NY Microsoft Challenge -tapahtumissa, joita järjestetään eri puolilla Suomea. Nuorten innovatiivisuus ja kekseliäisyys punnitaan myös NY:n järjestämässä Uskalla Yrittää -finaalissa huhtikuussa”, kuvailee yhteistyötä tämän vuoden NY:n hallituksen puheenjohtaja ja Microsoftin tietoyhteiskuntasuhteiden johtaja Max Mickelsson.

Uudet teknologiat ja digitalisaatio ovat jo niin olennainen osa nuorten elämää, että on olemassa kasvava tarve niin teknologian hyödyntämiselle kuin myös sen luomiselle. Yhdessä NY ja Microsoft tuovat näitä mahdollisuuksia nuorille NY:n ohjelmien kautta. Yksi näkyvimmistä NY:n hankkeista on NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma, jossa koululaiset ja opiskelijat eri kouluasteilta perustavat lukuvuoden ajaksi oman yrityksen ja ohjelman lopuksi keväällä parhaat yritykset arvioidaan kansallisissa finaaleissa. Tässä ohjelmassa korostuu tulevaisuudessa tarvittavien työelämätaitojen vahvistaminen, joihin myös teknologian ymmärtäminen kuuluu olennaisesti. Ohjelma huipentuu 19.–20. huhtikuuta Helsingissä järjestettäviin finaaliin, jossa yli sata nuorten perustamaa yritystä pääsee esittelemään toimintaansa kauppakeskus Kampissa.

Yrittäjyyden ja nuorten tukeminen on yksi Microsoftin Suomi 100 -juhlavuoden hankkeista. Lue lisää muista innovaatioita, teknologiaa ja yhteistyötä tukevista hankkeista täältä.

Voit seurata valmistautumista finaaleihin seuraamalla tunnisteita #UskallaYrittää ja #nyvuosiyrittäjänä Microsoft Suomen ja Nuori Yrittäjyys ry:n sosiaalisessa mediassa.

Lisätietoja:

Max Mickelsson, Tietoyhteiskuntasuhteiden johtaja, +358 50 4999 776, [email protected]

Microsoft Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy