Maksuton Windows 10 Creators Update -päivitys saapuu 11.4. alkaen

 |   Jaakko Koivisto

Creators Update tarjoaa uusia ominaisuuksia ja sovelluksia 3D-mallinnukseen, pelaamiseen, selainkäyttöön ja tietoturvaan.

Luovuus on innoittanut keksijöitä, arkkitehteja, opettajia, yrittäjiä ja opiskelijoita kautta aikojen saavutuksiin, jotka ovat edistäneet yhteiskunnan kehitystä. Luovuutta arvostetaan nykyään enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Microsoft haluaa Windows 10 -käyttöjärjestelmän tukevan luovaa tekemistä koodauksesta rakennusten suunnitteluun, säveltämisestä tutkimustyöhön ja innovoinnista pelaamiseen. Windows 10 Creators Update on suunniteltu sytyttämään ihmisten luovuus tarjoamalla muun muassa 3D- ja yhdistetyn todellisuuden ominaisuuksia, kehittyneempiä pelikokemuksia, uusia Microsoft Edge -selainominaisuuksia sekä parannetut tietoturva- ja tietosuojatoiminnot. Windows 10 Creators Update -päivitykset alkavat vaiheittain 11.4.

Windows 10 Creators Updaten keskeiset uudet ominaisuudet:

3D kaikille ja tuki yhdistetylle todellisuudelle (Mixed Reality)

Nykyiset työkalut rajoittavat suunnittelun ja luomisen useimmille ihmisistä kaksiulotteiseen tilaan, vaikka maailma on moniulotteinen. Kolmiulotteisuus helpottaa ilmaisua ja oppimista, koska se on lähempänä todellisuutta. 3D-suunnitteluun liittyvän liiketoiminnan arvioidaan kasvavan yli 62 % vuoteen 2020 mennessä. Creators Updaten avulla Microsoft mahdollistaa 3D-hahmojen ja -kuvien kuvaamisen, luomisen ja jakamisen kaikille.

Windows on toiminut luovuuden alustana jo pitkään Paint-ohjelman avulla, jolla on yli sata miljoonaa kuukausittaista käyttäjää. Creators Update sisältää tästä suositusta ohjelmasta uuden version, Paint 3D:n, jonka avulla on helppo luoda omia 3D-objekteja, muuttaa niiden väriä ja kuviointia tai muuntaa 2D-kuva kolmiulotteiseksi taideteokseksi. Remix3D.com tarjoaa valmiita 3D-kuvia jatkuvasti kasvavassa online-kirjastossa, jossa käyttäjät voivat myös jakaa omia luomuksiaan.

3D:n ja yhdistetyn todellisuuden  ansiosta Creators Update tarjoaa myös mukaansatempaavia elämyksiä, jotka hämärtävät reaali- ja virtuaalimaailman väliset rajat. Acer, Asus, Dell, HP ja Lenovo toimittavat Creators Updaten myötä myöhemmin tänä vuonna omat versionsa maailman ensimmäisistä Windows Mixed Reality -yhteensopivista virtuaalilaseista, joiden hinnat alkavat 299 Yhdysvaltain dollarista. Virtuaalilasien sisäänrakennetut sensorit mahdollistavat kaikki kuusi vapausastetta, minkä ansiosta laseja on helppo käyttää ja niiden kanssa on vaivatonta liikkua ilman ulkoisia tai seinään kiinnitettyjä sensoreita. Laitteilla pääsee kokemaan uusia Windows Mixed Reality -sovelluksia ja -elämyksiä, joita kehittäjät luovat uusien kehittäjäpakettien avulla.

Parempaa PC-pelaamista Game Mode -pelitilan ja Beam-suoratoiston avulla

Pelaaminen on yksi suosituimmista Windows 10 -toiminnoista. Käyttöjärjestelmällä on sen julkaisusta lähtien pelattu yli 32,5 miljardia tuntia. Creators Updaten avulla kaikki voivat suoratoistaa omia pelejään online-lähetyksinä, seurata muiden pelaamista ja osallistua räätälöityihin eSports-turnauksiin Xbox Liven kautta.

Käyttöjärjestelmään integroidaan Beam-tuki, joka mahdollistaa interaktiiviset pelilähetykset ja lähetysten katsomisen Xbox Liven kautta. Käyttäjä voi seurata suosikkipelaajiensa lähetyksiä ja viestiä heidän kanssaan reaaliajassa ilman erillisiä laitteita tai ohjelmistoja. Lisäksi uusi Game Mode -pelitila tarjoaa parhaan mahdollisen pelikokemuksen Windows 10 -tietokoneella priorisoimalla prosessorin ja grafiikkasuorittimen resursseja PC-pelien käyttöön.

Windowsista tutut perheen ruutuaika-asetukset ovat nyt käytettävissä myös Xbox Onessa Screen Time -palvelun kautta, joka mahdollistaa päivittäisten käyttörajoitusten asettamisen yksittäisille Microsoft-käyttäjätileille. Voit lukea Xbox One -päivityksestä ja sen uusista ominaisuuksista lisää täältä.

Microsoft Edge -selain on nopeampi ja turvallisempi, ja tarjoaa paremmat selailu- ja viihdeominaisuudet

Microsoft Edge on suunniteltu parhaaksi selaimeksi Windows 10:lle. Käyttäjät valitsevat Microsoft Edgen, koska se on turvallisempi ja nopeampi kuin Chrome ja kuluttaa vähemmän virtaa. Verkon tietoturvauhat lisääntyvät jatkuvasti, mutta Microsoft Edge estää 9 prosenttia enemmän kalastelusivustoja ja 13 prosenttia enemmän haittaohjelmia kuin Chrome* ja suojaa samalla käyttäjän henkilöllisyyden ja henkilökohtaiset tiedot. Verkossa nopeus on valttia, ja Googlen omien testitulosten mukaan Microsoft Edge on nopeampi kuin Chrome**. Microsoft Edge myös kuluttaa vähemmän akkua, joten Edge-selaimella voi katsoa videoita jopa 1,5 tuntia pidempään kuin Chromella***.

Creators Updatessa Edgeen on lisätty myös uusia ominaisuuksia, kuten parannettu välilehtien hallinta, joka auttaa löytämään, järjestämään ja avaamaan ei-aktiivisia välilehtiä poistumatta nykyiseltä sivulta. E-kirjoja voi nyt hakea ja lukea Microsoft Edge -selaimessa Windows Storen Books-palvelussa kaikilla Windows 10 -laitteilla. Edge on myös ainoa selain, jolla voi toistaa Netflix-elokuvia ja -sarjoja 4K Ultra HD -tarkkuudella****.

Parannettu tietoturva ja tietosuoja

Windows 10 on turvallisin käyttöjärjestelmä yrityskäyttöön, ja lukuisat organisaatiot kuten MARS ja Australian Department of Human Services ovat tästä syystä ottaneet sen käyttöön. Niin yritykset kuin kotikäyttäjätkin tarvitsevat tehokasta tietoturvaa, sillä haittaohjelmat ja kiristysohjelmat yleistyvät jatkuvasti ja niiden jäljittäminen sekä niiltä suojautuminen on vaikeutunut, mikä kasvattaa kaikkien käyttäjien turvallisuusriskiä. Windows 10:n tietoturva on tehokkaampi kuin missään aikaisemmassa Windows-versiossa, jotta käyttäjät ovat turvassa uhilta sekä vieraillessaan verkkosivuilla, lähettäessään sähköpostia että tallentaessaan tiedostoja pilveen.

Creators Update tarjoaa uuden palvelun tietoturvan seurantaan. Windows Defender Security Center -palvelussa voi ohjata kaikkia suojausasetuksia yhdestä näkymästä: virustorjunta, verkon ja palomuurin suojausasetukset, laitteen suorituskyvyn ja tilan arviointi, sovellusten ja selaimen tietosuoja-asetukset ja perheturva-asetukset mukaan lukien. Lisäksi Device Health Advisor -palvelu antaa tietoa laitteen tilasta ja Remote Lock -etälukitustoiminnon avulla laite lukittuu automaattisesti, kun käyttäjä astuu pois sen äärestä. Myös sovellusten asennuksen hallintaan on tarjolla uusia asetuksia. Yritysasiakkaille Creators Update tuo jatkossakin uusia työkaluja ja ominaisuuksia, jotka helpottavat Windows 10 -laitteiden käyttöönottoa, hallintaa ja tukea sekä auttavat torjumaan turvallisuusuhkia.

Tietosuoja on Microsoftille tärkeää. Creators Updatessa Windows 10:n ja muiden Microsoftin palveluiden tietosuoja-asetusten hallinta on helpompaa kuin koskaan aikaisemmin ja käyttäjä voi valita juuri itselleen sopivat asetukset. Microsoftin uudessa tietosuojanäkymässä voi tarkastella ja hallita omia käyttötietojaan eri Microsoftin palveluissa.

Creators Update -päivitykset alkavat Windows Updaten kautta 11.4. Päivitykset asennetaan vaiheittain parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi.

Uusi Surface Book -kannettava tietokone saapuu Suomeen 20.4.

https://youtu.be/caJicMObjSc%20

Microsoftin julkaistua Surface Bookin Performance Basella viime lokakuussa palaute laitteesta on ollut äärimmäisen positiivista. Tämä huippukannettava on täydellinen yhdistelmä suorituskykyä, akkukestoa ja mobiiliutta. Insinöörit, startupit, suunnittelijat ja valokuvaajat ovat Surface-tietokoneiden avulla uudistaneet myös tapojaan tehdä työtä. Surfacen ja Windows 10:n avulla ihmiset voivat päästää luovuutensa valloilleen. Surface Book Performance Basella tulee myyntiin Suomessa 20.4. , ja sen ennakkovaraukset ovat nyt alkaneet.

Creators Update ja Surface Hub -ryhmätyölaite

Windows 10 Creators Update tulee maailmanlaajuisesti myös kaikkiin Surface Hubeihin. Päivitys tuo laitteisiin toivottuja ominaisuuksia, jotka parantavat yhteistyöominaisuuksia entisestään. Päivityksiin sisältyy uusittu aloitusnäyttö, jonka avulla voi kirjautua laitteeseen omilla käyttäjätiedoillaan ja käyttää Office 365 -sovelluksiaan ja OneDrive-materiaalejaan, sekä uudet hallintatyökalut helpottamaan käyttöönottoja isoissa ympäristöissä. Skype for Business toimii Surface Hubissa entistä paremmin ja Whiteboard-sovellus mahdollistaa nyt helposti reaaliaikaisen yhteistyön eri Surface Hub -laitteiden välillä. Lisätietoja Creators Updaten mukana tulevista Surface Hub -uudistuksista kerrotaan ennen 11.4. päivitystä.

”Microsoft päästää luovuuden valloilleen tänä keväänä monella rintamalla tarjoamalla kaikille Windows 10 -käyttäjille Creators Update -päivityksen sekä tuomalla lisää ulottuvuuksia taiteeseen täällä Suomessa ARS17 Hello World! -näyttelyn pääyhteistyökumppanina”, sanoo Windows-liiketoimintajohtaja Antti Kuosmanen.

*Perustuu NSS Labsin raporttiin.

***Windows-tiedot löytyvät täältä.

****DRM-yksinoikeudet mahdollistavat 4K-toiston Microsoft Edge -selaimessa ja Windows 10:n Netflix-sovelluksella yhteensopivissa Windows-tietokoneissa.

 

Lisätietoja:
Antti Kuosmanen, Windows-liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy
Puh:  +358 50 3450597
[email protected]

 

Microsoft
Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy

Microsoft ja Suomi 100
Microsoft juhlistaa kumppaniensa kanssa 100-vuotiasta itsenäistä Suomea investoimalla oppimisen, yrittäjyyden ja työelämän kehittämiseen, ja haluaa näin osallistua Suomen tulevaisuuden rakentamiseen. Lue lisää Microsoftin Suomi 100 -hankkeista täältä.

Tags: , , ,