Microsoftin uusi Turbopump-ohjelma laukaisee suomalaiset startupit maailmalle

 |   Jaakko Koivisto

Microsoftin uusi Turbopump-kiihdytysohjelma antaa joukolle lupaavia suomalaisyrityksiä eväät kasvuun, kansainväliseen laajentumiseen Microsoftin asiakas- ja kumppaniverkoston avulla sekä uusien osaajien työllistämiseen. Microsoftin pääkumppaneita ohjelmassa ovat kokeneet pääomasijoitusyhtiöt kuten Northzone ja startup-keskukset kuten Epicenter Stockholm sekä kohdemarkkinoiden yhteisötilat ja yritykset.

”Monet suomalaiset startupit jämähtävät lupaavan alun jälkeen lähtötelineisiin, eivätkä koskaan pääse laajentumaan ja skaalautumaan maailmalle. Turbopump-ohjelman tarkoituksena on antaa lupaaville startupeille tarvittava kasvusysäys – auttaa niitä varmistamaan seuraavan vaiheen rahoitus, laajentumaan uusille markkinoille ja rekrytoimaan uusia kykyjä”, kertoo Microsoft Suomen kehittäjä- ja startup-yhteistyöstä vastaava Drazen Dodik.

Yhdeksän viikkoa kestävä Turbopump-ohjelma toteutetaan ensimmäisen kerran syksyllä, jolloin ohjelmaan valitut yritykset lähtevät valloittamaan Euroopan markkinoita Tukholmasta käsin. Tukholmassa suomalaisia tiimejä ovat tukemassa muun muassa pääomasijoitusyhtiöt Northzone, Superhero Capital, EQT Ventures ja Inventure sekä startup-keskus Epicenter Stockholm. Tukholman jälkeen Turbopump vie suomalaisia startupeja Euroopan avainmarkkinoille muista tärkeimmistä startup-keskittymistä käsin.

”Microsoftilla on kattava asiakasverkosto ja tiiviit yhteydet startup-ekosysteemeihin Suomessa ja muualla Euroopassa. Verkostojemme ansiosta voimme auttaa avaamaan ovia ja tukemaan seuraavia suomalaisia menestystarinoita. Osana Suomi100-hanketta autamme ylpeänä startupeja haastamaan vakiintuneiden yritysten toimintamallit uusilla ideoilla ja ketteryydellä sekä luomaan uutta liiketoimintaa, työpaikkoja ja kasvumahdollisuuksia kotimaiseen yrityskenttään”, Dodik jatkaa.

Turbopump-ohjelma jakautuu kolmeen vaiheeseen

  • Koulutus: Ensimmäiselle kolme viikkoa kestävälle koulutusjaksolle valitaan 15–20 kasvuhaluista, jo ensimmäisen vaiheen ohittanutta startup-yritystiimiä, jotka perehtyvät muun muassa markkinoille pääsyn strategiaan, rahoitukseen ja kykyjenhankintaan ja saavat henkilökohtaista valmennusta liiketoimintasuunnitelman kehittämisessä.
  • Valmistelu: Ensimmäisen jakson jälkeen tiimeistä 5–8 valitaan kuukauden pituiselle valmistelujaksolle, jonka aikana jokaiselle tiimille luodaan räätälöidyt suunnitelmat kohdemarkkinan tapaamisia ja muita toimenpiteitä varten.
  • Kasvu: Ohjelman viimeisellä jaksolla valitut tiimit työskentelevät kaksi viikkoa kohdemarkkinassa olevasta yhteisötilasta käsin ja tapaavat potentiaalisia asiakkaita sekä tiimeistä kiinnostuneita pääomasijoittajia.
Drazen Dodik

”Turbopump-ohjelma täydentää Microsoftin laajaa paikallisten ja kansainvälisten startup-ohjelmien tarjontaa”, Dodik sanoo. ”Esimerkiksi Helsingissä tänään yksivuotissynttäreitään juhliva Microsoft Flux-yhteisötila on kaikille startupeista ja teknologiasta kiinnostuneille avoin kohtaamispaikka, jonne jokainen on tervetullut kehittämään liikeideaansa kannustavassa ilmapiirissä.”

Haku Turbopump-ohjelmaan käynnistyy 26. huhtikuuta. Ohjelmaan voivat hakea tuotteesta ja toimialasta riippumatta kaikki suomalaiset startupit, joilla on yksityistä rahoitusta tai riittävästi tuloja yritystoiminnasta ja jotka ovat suunnitelleet tai jo aloitelleet kansainvälistymistä. Lisätietoja ohjelmasta ja hakuprosessista löytyy Turbopump-ohjelman verkkosivulta www.turbopump.fi.

Lisätietoja:

Drazen Dodik, Yhteisömanageri, Microsoft, p. +358 40 1970 505, [email protected]

Microsoft
Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy

Microsoft ja Suomi 100
Microsoft juhlistaa kumppaniensa kanssa 100-vuotiasta itsenäistä Suomea investoimalla oppimisen, yrittäjyyden ja työelämän kehittämiseen, ja haluaa näin osallistua Suomen tulevaisuuden rakentamiseen. Lue lisää Microsoftin Suomi 100 -hankkeista täältä.