Microsoftilta uusia tuotteita opetuksen tueksi

 |   Jaakko Koivisto

Microsoft on julkaissut tänään opettajien ja oppilaiden innoittamana uusia tuotteita ja palveluita oppilaitoksille. Keskeisiä julkistuksia ovat muun muassa

  • uusi Windows-käyttöjärjestelmäkokemus Windows 10 S,
  • Microsoft Teamsin uudet toiminnot yhteisölliseen oppimiseen,
  • uudet ominaisuudet Minecraftin opetuskäyttöön,
  • luovuutta inspiroivat yhdistetyn todellisuuden työkalut,
  • uudet PC-laitteet niin perusopetuksen, toisen asteen kuin korkeakoulu-opiskelijoidenkin tarpeisiin, mukaan lukien uusi kannettava Microsoft Surface Laptop -tietokone.

Uusi Windows 10 S

Windows 10 S  on uusi Windows-käyttöjärjestelmäkokemus, jossa on erinomaiset tietoturvaominaisuudet ja suorituskyky. Windows 10 S:ää käytettäessä opettajat ja opiskelijat lataavat sovellukset Windows-kaupasta, jossa niiden turvallisuus ensin varmennetaan. Tämän jälkeen sovellukset ajetaan paikallisesti turvallisessa ympäristössä, joka takaa niiden yhdenmukaisen toiminnan järjestelmässä. Tämä nopeuttaa oppilaiden sisäänkirjautumista ja parantaa järjestelmän suorituskykyä oppitunneilla, mikä mahdollistaa keskittymisen opiskeluun ilman häiriötekijöitä.

Windows 10 S sisältää täysversiot tärkeimmistä sovelluksista, kuten Office 365 -ohjelmistopaketista, joka tarjoaa muun muassa kaikki Microsoft Wordin, Excelin, OneNoten ja PowerPointin toiminnot. Opettajilla ja opiskelijoilla on Windows 10 S:ssä myös pääsy suosituimpiin ja eniten käytettyihin matemaattis-luonnontieteellisten sekä teknologia-aineiden sovelluksiin, oppimistyökaluihin, turvallisiin arviointityökaluihin, sisällönjulkaisuohjelmiin, interaktiivisiin kirjoitustauluihin, sekä muihin oppimista tukeviin sovelluksiin.

Windows 10 S:n Microsoft Edge -selain auttaa opiskelijoita organisoimaan ja hallitsemaan tutkimusprojektejaan uuden välilehtien esikatselupalkin avulla. Microsoft Edgen Windows Ink -tuen ansiosta opiskelijat voivat tehdä muistiinpanoja suoraan verkkosivuille ja jakaa ne luokkakavereiden kanssa. Microsoft Edge tukee useimpia opettajien ja oppilaiden eniten käyttämiä verkkosivuja.

Microsoftin tavoitteena on kehittää edelleen Windows 10 S:n avulla avointa, elävää ja kumppanikeskeistä ekosysteemiä, joka meillä on tänään. Laitevalmistajakumppaneillamme, kuten Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Samsung ja Toshiba, on tarjolla valikoima uusia opiskelukäyttöön suunnattuja Windows 10 -PC-laitteita, joiden hinta on Yhdysvalloissa alkaen 189 dollaria. Tulevien kuukausien aikana nämä kumppanimme tuovat markkinoille myös valikoiman Windows 10 S -laitteita tehokkaista ja edullisista Windows Ink- ja kosketusnäyttö-PC-laitteista upeisiin premium-luokan laitteisiin.

Microsoft Teams luokkahuoneisiin

Opiskelijat voivat työstää jaettuja dokumentteja reaaliajassa Microsoft Word-, Excel- ja PowerPoint Onlinessa. Myöhemmin tänä vuonna Microsoft Store for Education -kauppapaikkaan tulevat saataville Microsoft Teamsin uudet luokkahuoneominaisuudet, jotka vievät yhteistyön täysin uudelle tasolle ja tekevät Teamsistä luokkahuoneen digitaalisen työtilan, jossa opettajat ja oppilaat voivat tehdä yhteistyötä ja oppia. OneNote Class Notebooks -toiminnon sekä uusien tehtävä- ja testityökalujen avulla opettajat voivat jakaa sisältöjä helposti, arvostella koulutehtäviä, laatia yksilöllisiä opetusmateriaaleja ja pitää yhteyttä oppilaisiin, vanhempiin ja henkilökuntaan.

Teamsin avulla opettajat voivat tuoda kiinnostavia sisältöjä verkosta, kutsua vierailevia puhujia ja hyödyntää sovelluksia eri koulutuskumppaneilta, kuten Kahoot!, busuu, Canvas ja Flipgrid. Teams auttaa myös oppilaita kehittämään viestintä- ja yhteistyötaitoja, joita he tarvitsevat menestyäkseen tulevissa opinnoissa ja työelämässä.

Code Builder for Minecraft: Education Edition opettaa koodaamista luokkahuoneessa

Opettajat yli 100 maassa käyttävät Minecraft: Education Edition -versiota edistämään luovuutta ja yhteistyötä luokkahuoneessa. Minecraftista on tullut suosittu opiskelijoiden ja opettajien keskuudessa etenkin digitaalisen kansalaisuuden  opetuksessa, luovassa ongelmanratkaisussa sekä oppilaskeskeisen lähestymisen tuomisessa opetussuunnitelmaan.

Code Builder for Minecraft: Education Edition lisää pelin vetovoimaa entisestään. Uusi ominaisuus on suunniteltu innostamaan opiskelijoita koodauksen alkeisiin yhdistämällä Minecraftin maailmat suosittuihin koodausoppimisalustoihin, kuten Tynkeriin, ScratchX:ään ja Microsoftin uuteen avoimen lähdekoodin alustaan, MakeCodeen. Pelaajat voivat liikkua, rakentaa ja luoda Minecraftissa koodaamalla. Minecraft: Education Edition ja Code Builder -lisäosa ovat saatavissa kokeilukäyttöön Microsoft Store for Education -kauppapaikan kautta maksutta vuodeksi Windows 10 -opetusversiossa ympäri maailman tästä päivästä lähtien.

Tarjouksia ja etuja opettajille ja opiskelijoille

Jotta Windows 10 -käyttöjärjestelmän sekä Office 365:n käyttö yhdessä Microsoft Teamsin ja Minecraftin kanssa olisi helppoa ja edullista, Microsoft tarjoaa opettajille ja oppilaille seuraavat edut:

  • Uudet edulliset Windows 10 -PC:t opetuskäyttöön
  • Minecraft: Education Editionin käyttö maksutta vuoden ajan uusissa opetuskäyttöön tarkoitetuissa Windows 10 PC-laitteissa
  • Maksuton Windows 10 S kaikkiin kouluihin, joissa ovat käytössä mitkä tahansa Windows Pro -PC-laitteet
  • Maksuton Microsoft Office 365 for Education, jossa on Microsoft Teams
  • Maksuton Microsoft Intune for Education -ohjelman kokeiluversio

Windows 10 S, Office 365 for Education ja Microsoft Teams, Minecraft: Education Edition sekä Microsoft Intune for Education ovat kattava järjestelmä- ja sovelluspaketti opettajien ja oppilaiden kaikkiin tarpeisiin.

Microsoft esitteli uuden Surface Laptop -tietokoneen, jossa on Windows 10 S

Tuodakseen Windows 10 S:n suorituskyvyn, helppokäyttöisyyden ja turvallisuuden korkeakouluopiskelijoille Microsoft esitteli uuden Surface-tuoteperheen jäsenen, Surface Laptop -tietokoneen. Surface Laptop on täydellinen yhdistelmä kannettavuutta, suorituskykyä ja tyylikkyyttä. Siinä on Windows 10 S -käyttöjärjestelmä ja seitsemännen sukupolven Intel® Core™ -prosessori, jonka ansiosta tietokone on nopea käynnistää ja käyttää. Surface Laptopin akku kestää jopa 14,5 tuntia.

Surface Laptopin jokainen yksityiskohta on suunniteltu tuomaan uutta houkuttelevaa muotokieltä perinteiseen kannettavan tietokoneen muotoiluun. Laadukas 13,5-tuuman PixelSense-näyttö on optimoitu kosketukselle ja piirtämiselle, ja sen pinta on erittäin kestävää Gorilla-lasia. Hiljainen näppäimistö on päällystetty ylellisellä Alcantara-kankaalla, ja siinä on loistava näppäintuntuma. Tietokoneessa on myös suuri ja tarkka kosketuslevy sekä pehmeä rannetuki, jotka vievät näppäimistön käyttömukavuuden uudelle tasolle. Surface Laptop on saatavilla neljässä värissä: platina, grafiittikulta, viininpunainen ja koboltinsininen*.

Surface Laptop on saatavilla Suomessa 15.6. alkaen 1169 euron suositushintaan, ja sen ennakkotilaukset käynnistyvät tänään Microsoft Storessa ja pian myös valikoiduilla jälleenmyyjillä.

*Saatavilla olevat värit saattavat vaihdella alueittain ja jälleenmyyjittäin.

https://www.youtube.com/watch?v=74kPEJWpCD4

3D ja Windowsin yhdistetty todellisuus luokkahuoneeseen sytyttämään luovuus

Microsoft tarjoaa täysin uuden 3D- ja yhdistetyn todellisuuden Windows Mixed Reality -työkaluvalikoiman, jonka avulla opettajat voivat luoda opetussisältöjä oppilailleen ja kollegoilleen. Microsoft kertoi tänään uudesta syksyllä julkaistavasta View Mixed Reality -ominaisuudesta Windows 10 -käyttöjärjestelmään. Ominaisuuden avulla 3D-sisältöjä voi tarkastella näytön kautta yhdistetyn todellisuuden kokemuksina yksinkertaista RGB-kameraa käyttämällä.

Microsoft julkaisi myös kaksi strategista kumppanuutta Pearsonin kanssa, joka on yksi maailman suurimmista koulutusyhtiöistä. Yritys integroi 3D- ja yhdistetyn todellisuuden toimintoja osaksi toisen asteen ja korkeakoulujen opetusta. Pearson tuo vuoden 2018 lukuvuodeksi Windows Mixed Reality -laitteisiin opetussisältöjä terveyden, kaupan, historian sekä matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian oppiaineisiin.

Lue lisää julkistuksista: https://news.microsoft.com/microsoft-event-may-2017.

Microsoft Surface Laptopin suositushinnat Suomessa:

Malli Suositushinta EUR
Surface Laptop i5 4/128GB 1 169
Surface Laptop i5 8/256GB 1 499
Surface Laptop i7 8/256GB 1 829
Surface Laptop i7 16/512GB 2 549

Lisätietoja:

Kati Tiainen, Microsoftin globaalin digitaalisen oppimisen strategiajohtaja
Sähköposti: [email protected]
Puh. +358 50 529 1160

Antti Kuosmanen, Windows-liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy
Sähköposti: [email protected]
Puh: +358 50 3450597

 

Microsoft
Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy

Microsoft ja Suomi 100
Microsoft juhlistaa kumppaniensa kanssa 100-vuotiasta itsenäistä Suomea investoimalla oppimisen, yrittäjyyden ja työelämän kehittämiseen, ja haluaa näin osallistua Suomen tulevaisuuden rakentamiseen. Lue lisää Microsoftin Suomi 100 -hankkeista täältä.

Tags: , ,