Microsoft julkisti uusia työkaluja ja palveluita sovelluskehitykseen

 |   Jaakko Koivisto

Uudet ratkaisut auttavat kehittäjiä modernisoimaan olemassa olevia sovelluksia sekä rakentamaan entistä älykkäämpiä sovelluksia kaikille alustoille.

Satya Nadella, Scott Guthrie ja Harry Shum toivottivat tuhansia kehittäjiä tervetulleeksi Seattleen Microsoftin vuosittaiseen Build 2017 -kehittäjätapahtumaan. Avauspuheenvuorossaan Nadella kertoi, että Windows 10:llä on jo 500 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukaudessa. Lisäksi hän mainitsi, että Windows, Microsoft Office ja Microsoft Azure tarjoavat kehittäjille yli miljardi mahdollisuutta tuoda innovaationsa Microsoft-asiakkaiden ulottuville.

Microsoft julkisti Azuren uusia data- ja pilvipalveluita, joiden avulla kehittäjät voivat nopeasti modernisoida sovelluksiaan, sekä tekoäly- ja Azure-palveluita, joiden avulla kehittäjät voivat rakentaa älykkäitä sovelluksia entistä helpommin. Lisäksi yhtiö esitteli uusia data-, IoT- ja tekoälypalveluita, jotka on suunniteltu kaikkialla läsnä olevaa laskentaa ja ympäröivää älyä ajatellen.

Visio yhä paremmasta älykkyydestä

Data tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja näkemyksellistä tietoa. Jotta asiakkaat pääsevät hyödyntämään tätä potentiaalia, Microsoft esitteli tulevia innovaatioita, joiden avulla kaikki ihmiset ja organisaatiot voivat saavuttaa enemmän. Näihin julkistuksiin lukeutuivat muun muassa:

 • Ensivilkaisu Azure IoT Edge -teknologiasta, joka ulottaa pilvilaskennan älyn pilven ulkopuolelle
 • Teknologia, jonka avulla ympäröivässä fyysisessä maailmassa voi tehdä hakuja kuten digitaalisessa maailmassa; teknologia pitää datan turvassa ja samalla parantaa ihmisten tuottavuutta.

Pilvi jokaiselle kehittäjälle sekä työkalut jokaista alustaa ja laitetta varten

Microsoft esitteli, miten se kohtaa kehittäjiä siellä missä he ovat, ja auttaa heitä menestymään uusilla Microsoft Azure- ja Visual Studio -palveluilla ja -työkaluilla:

 • Azure Cosmos DB on suunniteltu pyörittämään globaaleja pilvipalveluita ja dataintensiivisiä sovelluksia aina esineiden internetistä tekoälyyn ja mobiilipalveluihin. Kyseessä on alan ensimmäinen globaalisti hajautettu multimodaalinen tietokantapalvelu. Se tarjoaa käyttäjilleen horisontaalista skaalautuvuutta, taatun käytettävyysajan, suoritustehoa, eheyttä ja yhden millisekunnin latenssin 99 prosentin toimintavarmuudella. Suosittuja NoSQL-valintoja tukevan, ainoan skeemoista vapaan tietokantapalvelun avulla kehittäjät saavat joustavuutta, viisi tarkasti määritettyä eheysvaihtoehtoa sekä automaattisen datan indeksoinnin.
 • Azure SQL -tietokantaan lisätyt uudet MySQL- ja PostgreSQL-palvelut antavat kehittäjille entistä enemmän vaihtoehtoja ja joustavuutta palvelualustalla, joka tarjoaa erinomaista käytettävyyttä ja skaalautuvuutta erittäin vähäisillä käyttökatkoilla, sekä datan säilytyksen ja palauttamisen.
 • Visual Studio 2017 -kehitysympäristö Mac-tietokoneille, minkä ansiosta kehittäjät voivat tehdä saumattomasti töitä Windows- ja Mac-ympäristöissä.
 • Tuki lähes jokaiselle konttityypille jokaisella alustalla nyt julkistetun Azure Service Fabric Windows Server Container -tuen myötä.

Kehittäjille kutsu maailman laajimmalle tuottavuusalustalle

Office 365:lla on yli 100 miljoonaa aktiivista yrityskäyttäjää, eli se on työnteon keskiössä kaikkialla maailmassa. Tänään Microsoft kertoi suunnitelmastaan parantaa yhteyttä kehittäjien ja Office 365 -käyttäjien välillä ympäri maailmaa:

 • Jokainen kehittäjä voi nyt julkaista sovelluksia Microsoft Teamsille, Office 365:n uudelle keskustelupohjaiselle ryhmätyötilalle. Pian käyttäjät löytävät myös kolmannen osapuolen sovellukset helposti Teamsissa. Kehittäjät voivat lisätä uusia ominaisuuksia Teams-sovelluksiin, kuten ilmoitukset toimintasyötteessä.
 • Microsoft julkaisi kehittäjille myös uusia Microsoft Graph -ohjelmointirajapintoja muun muassa SharePointille ja Plannerille. Microsoft Graphin avulla kehittäjät pääsevät käsittelemään Office 365:n dataa ja älyä, ja siten yhdistämään ihmiset, keskustelut, projektit, aikataulut, prosessit ja sisällöt. Näin he voivat kehittää entistä älykkäämpiä sovelluksia ja tapoja työskennellä.

Tekoäly täydentää kehittäjien, organisaatioiden, alustojen ja yksilöiden kyvykkyyksiä

Microsoft kertoi visiostaan laajentaa ihmisen kekseliäisyyttä älykkäällä teknologialla, tuomalla tekoälyn jokaiselle kehittäjälle Microsoftin ainutlaatuisella pilvipalvelujen ja tekoälyn yhdistelmällä. Uudet kognitiiviset palvelut, alustainnovaatiot Microsoft Bot Frameworkissa, edistysaskeleet syväoppimisessa, jatkuva tekoälyn integrointi yhtiön tuotteisiin ja palveluihin, sekä Microsoft Graphin tarjoamat näkemykset tarjoavat kehittäjille ja yrityksille täysin uudenlaisia mahdollisuuksia:

 • Microsoft lisäsi uusia palveluja alan laajimpaan kognitiivisten palvelujen valikoimaan. Nyt kehittäjille on tarjolla 29 eri palvelua ainutlaatuisilla räätälöintivaihtoehdoilla. Uusiin palveluihin lukeutuvat Bing Custom Search, Custom Vision Service, Custom Decision Service sekä Video Indexer. Uusi PowerPoint-lisäosa Presentation Translator hyödyntää Microsoftin Translation-ohjelmointirajapintoja. Sen avulla voi kääntää esityksiä reaaliaikaisesti useille kielille esityksen aikana.
 • Azure Batch AI Training on uusi, vielä julkistamaton Azure-palvelu, jonka avulla kehittäjät ja datatieteilijät voivat määritellä ympäristön ja ajaa malleja usealla prosessorilla, usealla grafiikkaprosessorilla ja ennen pitkää myös FPGA-piireillä.
 • Microsoft demonstroi, miten useat Microsoftin tuotteet ja palvelut, kuten Dynamics 365, Office 365, Microsoft Teams, Cortana Skills, Microsoft Graph ja Sentiment Analysis, tullaan tämän vuoden aikana integroimaan myyntikokemusalusta Tactiin, joka tekee mistä tahansa internetiin kytketystä laitteesta tekoälyllä varustetun virtuaalisen myyjän.

Lue lisää Microsoftin Build 2017 -tapahtumasta täältä:

Englanninkielinen tiedote: https://news.microsoft.com/2017/05/10/microsoft-announces-new-tools-services-help-developers-modernize-existing-apps-build-intelligent-ones-every-platform-every-platform/?utm_source=Direct#q6CZXdCG5LA2WGJx.97

Harry Schumin blogikirjoitus: https://blogs.microsoft.com/blog/2017/05/10/microsoft-build-2017-microsoft-ai-amplify-human-ingenuity/#sm.000010puv6iu5cn6yom2ms3mdwgq1

Scott Guthrien blogikirjoitus: https://azure.microsoft.com/en-us/blog/new-innovations-at-microsoft-build-2017-helping-developers-achieve-more/

Lisätietoja:

Microsoft viestintä, Tomi Kuuppelomäki, [email protected]
Mediapäivystys puh. 040 6483 900
Microsoft
Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy

Microsoft ja Suomi 100
Microsoft juhlistaa kumppaniensa kanssa 100-vuotiasta itsenäistä Suomea investoimalla oppimisen, yrittäjyyden ja työelämän kehittämiseen, ja haluaa näin osallistua Suomen tulevaisuuden rakentamiseen. Lue lisää Microsoftin Suomi 100 -hankkeista täältä.

Tags: , , ,