Microsoft julkisti uusia SharePoint- ja OneDrive-innovaatioita Yammer-integraatiolla

 |   Microsoft News Center

Office 365 -palvelulla on jo yli 100 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukaudessa. Se tarjoaa monipuolisimmat, älykkäimmät ja turvallisimmat viestintä- ja yhteistyösovellukset organisaatioiden kaikkiin tarpeisiin. Office 365:een sisältyvän SharePointin avulla asiakkaat voivat jakaa ja hallita sisältöjä, tietoja ja sovelluksia modernissa verkottuneessa työympäristössä.

Pilvipalvelujen yleistyessä myös SharePointin käyttö on lisääntynyt huomattavasti:

  • Yli 250 000 organisaatiolla ja yli 85 prosentilla Fortune 500 -yhtiöistä on käytössään SharePoint osana Office 365 -palvelua.
  • Viime vuoden aikana SharePointin käyttö lisääntyi 90 prosentilla, tallennettujen sisältöjen määrä kasvoi 300 prosentilla ja palveluun luotiin yli 10 miljoonaa uutta SharePoint-sivustoa.
  • Yli 60 prosenttia SharePoint-käyttäjistä käyttää online-palvelua, mikä heijastaa Office 365:n mukana tulevan SharePointin hyötyjä.

Julkistimme eilen SharePoint Virtual Summitissa SharePointin ja OneDriven uusimpia innovaatioita. Tässä on niistä neljä keskeisintä:

Jaa tiedostoja suoraan Windowsin Resurssienhallinnasta ja Macin Finderista

Microsoftin tiedostojen pilvitallennuspalvelu OneDriven avulla voit jakaa tiedostoja turvallisesti kenen kanssa tahansa organisaation sisällä tai ulkopuolella. OneDrive mahdollistaa dokumenttien työstämisen yhtä aikaa muiden kanssa reaaliajassa Windows-tai Mac-tietokoneella ja iOS-, Android- tai Windows-laitteella. Kesästä alkaen Office 365 -tiedostojen jakaminen on mahdollista suoraan Windowsin Resurssienhallinnasta (File Explorer) ja Macin Finderista.

Tiedostojen jakamisesta on tehty yksinkertaisempaa, joten tiedostoja tai kansioita voi jakaa valikoitujen ihmisten kanssa myös organisaation ulkopuolella. Tiedostot voi jakaa lähettämällä niihin linkin. Käyttäjä voi valita, kuinka pitkän ajan linkki toimii, sekä tarkastella ja muuttaa myönnettyjä käyttöoikeuksia helposti.

Lue lisää tiedostojen säilyttämisestä ja jakamisesta täältä.

Välitä tietoa ja osallista henkilöstö SharePoint communication site -sivuston avulla

Osana uuden sukupolven intranetiä tulevat tänä kesänä käyttöön SharePoint communication site -sivustot. Dynaaminen communication site auttaa tavoittamaan organisaation työntekijät ja pitämään heidät ajan tasalla. Communication site -sivustot toimivat hienosti verkossa, PC:llä tai Macilla, mobiiliselaimissa sekä SharePoint-sovelluksessa.

Tiimisivu mahdollistaa asioiden jakamisen työryhmän kanssa, mutta communication siten avulla ryhmä voi jakaa tietoja koko organisaatiossa. Communication site on nopea ja helppo luoda ja sen voi personoida liittämällä sivulle kuvia, Bing-karttoja, videoita ja tapahtumia.

Communication siteen voi lisätä myös Yammerin verkko-osion kannustamaan palautteenantoon ja edistämään keskustelua. Yammer tuo keskustelut intranetiin, mikä auttaa osallistamaan työntekijöitä ja jakamaan parhaita käytäntöjä organisaatiossa.

Katso video Yammerin yhdistämisestä SharePointiin täällä ja tutustu muihin Yammeriin liittyviin julkistuksiin täällä.

Muokkaa SharePoint-lomakkeita PowerAppsin avulla ja automatisoi hyväksynnät Microsoft Flow’n avulla

SharePoint auttaa työntekijää, tiimiä ja organisaatiota sujuvoittamaan tehtäviä, automatisoimaan työnkulkuja ja yhdistämään prosesseja saumattomasti työhön millä tahansa laitteella ja paikasta riippumatta. Microsoftin PowerAppsin avulla voi tulevasta kesästä alkaen luoda helposti omia lomakkeita SharePoint-luetteloon tai -kirjastoon. Käyttäjät voivat luoda, tarkastella tai muokata tietoja mukautetussa lomakkeessa SharePointin oletuslomakkeiden sijaan.

SharePointin ja Microsoft Flow’n integraatio tuo käyttöön uudet, valmiit hyväksyntäprosessit, jotka mahdollistavat dokumenttien lähettämisen eteenpäin hyväksyttäväksi saateviestin kera. Vastaanottaja voi hyväksyä pyynnön suoraan sähköpostin viestikentästä ilman erillistä sovellusta.

Uusi, tehokas hakutoiminto

Etsi ihmisiä, osaamisia ja sisältöä tehokkaalla hakutoiminnolla

Microsoft julkisti myös aiempaa yksilöllisemmän hakutoiminnon, joka hyödyntää Microsoft Graphin koneoppimista ja tekoälyä tuomaan käyttäjälle merkityksellisempiä hakutuloksia aiempaa nopeammin. Tietoa voi löytyä erilaisista sisällöistä, kuten tiedostoista, verkkosivuilta tai uutisista – tai työtoverilta. Hakutulokset sisältävät nyt ihmiset, joiden Office 365 -profiileissa näkyvät taidot, kiinnostuksen kohteet ja projektit ovat merkityksellisiä hakusi kannalta.

Lue koko blogi englanniksi täältä.

 

Lisätietoja:
Microsoft viestintä, Tomi Kuuppelomäki, [email protected]
Mediapäivystys puh. 040 6483 900

Tags: , ,