Microsoft julkisti uuden Surface Pron – Surface Studio myös kauppoihin Suomessa

 |   Microsoft News Center

Microsoftin uusi Surface Pro ja Surface Studio saapuvat pian Suomeen. Marimekko-kuvioita tulee Surface-tuoteperheen lisätarvikkeisiin. Lisäksi Microsoft tuo uuden Surface-kynän luovuutta tukevat toiminnot Microsoft Office -ohjelmiin.

Microsoft on julkistanut tänään uuden Surface Pron, joka on maailman monipuolisin kannettava tietokone. Surface Pro edustaa ikonisen tuotesarjan seuraavaa sukupolvea ja vie Microsoftin luoman kategorian askeleen eteenpäin. Uusi Surface Pro on yli 2,5 kertaa nopeampi kuin Surface Pro 3 ja tarjoaa jopa 13,5 tunnin akunkeston1. Uuden Surface Pron suorituskyky ja akunkesto yhdistettynä sen ohuuteen, keveyteen, hiljaisuuteen ja tyylikkääseen muotoiluun ovat markkinoilla ainutlaatuinen yhdistelmä.

Surface Pro ei ole vain tehokas kannettava tietokone, vaan se on myös liikuteltava luova studio. Laitteessa on 12,3 tuuman PixelSense™-kosketusnäyttö, joka tukee uuden Surface-kynän2 ja Surface Dialin2 käyttöä sekä näytöllä että sen ulkopuolella. Uusi Surface-kynä on kaikkien aikojen nopein digitaalinen kynä ja kaksi kertaa tarkempi kuin edellinen versio. Kynässä on erityinen PixelSense Accelerator -silikonikärki. Surface-kynä asettaa uudet standardit nopeaan ja tarkkaan kirjoittamiseen ja piirtämiseen, ja varjostus toimii aiempaa luonnollisemmin kynän kallistuksen tuen3 ansiosta. Piirtäminen Office 365:n ja Windows 10:n ohjelmissa, kuten uudessa Microsoft Whiteboard -sovelluksessa, tarjoaa uusia tapoja käyttää digitaalista kynää ja mahdollistaa entistä luovemman, yhteisöllisemmän ja tuottavamman työskentelyn.

”Ihmiset odottavat laitteiltaan paljon, ja Surface-tiimi pyrkii ylittämään heidän odotuksensa”, sanoi Microsoftin laitekehityksestä vastaava johtaja Panos Panay. ”Ihmiset haluavat kauniita ja tehokkaita laitteita, joiden akku kestää koko päivän ja jotka tarjoavat mahtavia toimintoja piirtämiseen ja käsin kirjoittamiseen. Ihmiset haluavat laitteita, jotka tukevat heidän luovuuttaan ja mahdollistavat työskentelyn missä, milloin ja miten tahansa. Uusi Surface Pro tarjoaa tämän ja paljon muuta. Se venyttää tietokoneen käsitteen rajoja ja hyödyntää kaikki Office 365:n ja Windows 10:n innovatiiviset ominaisuudet, jotta ihmiset voivat päästää luovuutensa valloilleen.”

Monipuolisin kannettava tietokone

Uusi Surface Pro on uudistettu sekä sisältä että ulkoa. Laitteen suorituskykyä on parannettu ja sen akunkesto on 50 prosenttia parempi kuin Surface Pro 4:n. Laitteen ulkoasua on virtaviivaistettu – sen reunoja on pyöristetty ja kamerat on häivytetty tietokoneen kehykseen.

Uusi Surface Pro on vain 8,5 mm paksu ja 768 gramman4 painoinen. Laitteessa on seitsemännen sukupolven Intel® Core™ -prosessori ilman tuuletinta5, minkä ansiosta laite on erittäin hiljainen. Uudessa Surface Pro Signature Type Cover -näppäimistössä on korkealaatuinen saksimekanismi sekä näppäimissä 1,3 millimetrin liikelaajuus, jotka takaavat aiempaa nopeamman ja tarkemman kirjoittamisen. Täysikokoisessa lasisessa ohjauslevyssä on viiden sormen monikosketusominaisuudet, jotka mahdollistavat äärimmäisen tarkkuuden. Koko näppäimistöä peittää pehmeä ja kestävä Alcantara-materiaali, joka tuntuu miellyttävältä ja näyttää tyylikkäältä.

Uusi Surface Pro tulee saataville myös LTE Advanced -tuella varustettuna myöhemmin tänä vuonna, mikä tuo yhä enemmän mahdollisuuksia työskentelyyn, yhteistyön tekemiseen ja luovaan työhön paikasta riippumatta.

Liikkuva luova studio

Surface Pro tuo Surface Studion luovan työn kokemuksen kannettavaan muotoon. 165 asteen kulmaan avautuvan uuden saranan ansiosta Surface Prota voi käyttää Studio-tilassa, joka on ihanteellinen asento kirjoittamiseen ja piirtämiseen. Korkearesoluutioinen PixelSense™-näyttö on suunniteltu tarjoamaan yhdessä uuden Surface-kynän kanssa huippuluokan piirtämiskokemus. Uusi Surface-kynä on kaikkien aikojen nopein digitaalinen kynä. Se on kaksi kertaa herkemmin reagoiva kuin edellinen malli, ja kynän 4096 paineherkkyyden tasoa parantavat sen tarkkuutta. Uusi kallistusominaisuus havaitsee Surface-kynän kulman ja mahdollistaa siten aiempaa luonnollisemmat varjostukset.

Surface Dial toimii myös uuden Surface Pron näytöllä ja mahdollistaa Surface Studion lukemattomat ainutlaatuiset toiminnallisuudet. Kun Dial asetetaan näytölle, tulee esiin sovelluskohtaisia digitaalisia työkaluja, joiden avulla käyttäjät pääsevät nopeasti käsiksi pikakuvakkeisiin ja liikkumaan saumattomasti läpi työnkulun.

Piirtäminen herää henkiin Microsoft Office 365 -ohjelmissa ja uudessa Microsoft Whiteboard -sovelluksessa

Uusi Surface Pro ja uusi Surface-kynä inspiroivat taiteilijoita ympäri maailman digitaalisen piirtämisen pariin. Ihmiset eivät kuitenkaan käytä kynää ainoastaan luonnosteluun tai maalaamiseen, vaan myös tuottavaan työhön – he kirjoittavat, muokkaavat ja lisäävät kommentteja dokumentteihin, tekevät muistiinpanoja muistikirjaan ja luonnostelevat valkotaululle. Lisäämme Surface-kynän tuen nyt myös maailman tehokkaimpaan ohjelmistopakettiin, Microsoft Officeen. Microsoft Wordin, Excelin ja PowerPointin uudet piirustusominaisuudet sisältävät muokattavan valikoiman suosikkimustekynistäsi, -lyijykynistäsi ja -korostuskynistäsi, jotka kulkevat mukanasi kaikissa Office-sovelluksissa ja -laitteissa yhdessä uuden Surface-kynän kallistus- ja varjostusominaisuuksien kanssa. Nämä ominaisuudet tulevat käyttöön vaiheittain kesäkuusta alkaen Office 365 -palveluun, jolla on yli 100 miljoonaa aktiivista kuukausittaista yrityskäyttäjää ja 26 miljoonaa kuluttajatilaajaa.

Uusia piirtämisen ratkaisuja ja palveluja julkaistaan jatkossa lisää, esimerkiksi uusi Microsoft Whiteboard -sovellus tulee tarjoamaan muun muassa rajattoman alustan luomiseen sekä mahdollisuuden piirtämiseen yhdessä ihmisten kanssa eri puolilla maailmaa. Microsoft Whiteboard -sovellus mahdollistaa ihmisten yhteistyön ideoiden ja projektien parissa piirtotoimintoja tukevilla Windows 10 -laitteilla myöhemmin tänä vuonna. Office 365 -käyttäjien saataville tulee erityisiä lisäominaisuuksia.

Surface Studio saataville Suomeen kesäkuussa

Täysin uutta tuotegategoriaa edustava Surface Studio on huipputehokas tietokone, joka muuntautuu työasemasta digitaaliseksi alustaksi ja tuo luovaan työhön uuden, luonnollisen ulottuvuuden. Laitteessa on 28-tuumainen kaikkien aikojen ohuin LCD-näyttö6, jossa on uskomaton 4,5K Ultra HD -resoluutio, mikä tarkoittaa, että näytöllä on 63 prosenttia enemmän pikseleitä kuin huippuluokan 4K-televisiossa. Surface Studio on suunniteltu toimimaan sulavasti kynä-, käsi- ja Surface Dial -ohjauksella. Laitteessa on kuudennen sukupolven Intel® Core™ -prosessori ja NVIDIA® GeForce® -näytönohjain, jotka takaavat sujuvan ja moniulotteisen graafisen kokemuksen.

Näytön voi muuntaa työpöytätilasta Studio-tilaan, jolloin se on 20 asteen kulmassa. Tämä on sama kulma kuin suunnittelijoiden piirtopöydissä, mikä tekee Surface Studiosta ihanteellisen laitteen piirtämiseen, kirjoittamiseen ja suunnitteluun.

”Olemme todella ylpeitä, että saamme Surface Studion ja uuden Surface Pron ensimmäisten joukossa maailmassa myyntiin täydentäen näin koko Surface-perheen saatavuuden Suomessa 15.6 lähtien”, kertoo Microsoft Oy:n Windows- ja laiteliiketoimintajohtaja Antti Kuosmanen. ”Nyt premium-tietokoneen ostajan ei tarvitse tehdä kompromisseja kannettavuuden, persoonallisuuden tai tehokkuuden välillä.”

Marimekko-kuvioita Surface-tuoteperheen lisätarvikkeisiin

Marimekko ja Microsoft tuovat vuonna 2017 Marimekko-kuvioituja lisätarvikkeita Microsoft Surface -tuotteille. Marimekko for Microsoft Surface -malliston ensimmäiset osat, neljä Marimekko-suojakalvoa, tulevat markkinoille toukokuussa, ja valikoima laajenee syksyllä kahdella Marimekko-kuvioisella kankaisella kotelolla. Lisätarvikkeiden avulla Surfacen käyttäjät voivat personoida laitteidensa ulkonäön ja tuoda palan Marimekon positiivista muotokieltä arkeensa. Mallisto on saatavana Microsoft Storesta ympäri maailman.

Marimekko for Microsoft -tuotteissa nähdään Marimekon ikonisimpia kuvioita sekä moderneja klassikkoja. Suojakalvo on saatavana Maija Isolan Unikko- ja Kaivo- sekä Maija Louekarin Räsymatto- ja Siirtolapuutarha-kuvioisina. Kankaisten koteloiden kuvioina ihastuttavat Unikko ja Räsymatto.

Surface Pron ja Studion hinta, mallivaihtoehdot ja saatavuus:

Surface Pro tulee saataville Suomeen 15.6. alkaen, malliston suositushinnat näet alla olevasta taulukosta. Surface Pron ja Surface Pro Signature Type Cover -näppäimistön ennakkomyynti alkaa myöhemmin tänään Microsoft Storessa ja pian myös valikoiduilla jälleenmyyjillä. Uusi Surface-kynä tulee saataville lähiviikkoina.

Surface Pron lisälaitteet tulevat saataville eri värivaihtoehdoissa käyttäjien omaa persoonallista tyyliä korostamaan. Surface Pro Signature Type Cover -näppäimistö on saatavilla platinan, viininpunaisen tai koboltinsinisen värisenä, ja uusi Surface-kynä tulee Suomessa saataville platinan värisenä. Microsoft Surface Arc -hiiri tulee saataville valikoiduille markkinoille.

Surface Studio tulee myyntiin 15.6. Suomessa sekä Alankomaissa, Hong Kongissa, Isossa-Britanniassa, Itävallassa, Kiinassa, Norjassa, Ruotsissa, Saksassa, Sveitsissä, Tanskassa ja Ranskassa. Sen ennakkomyynti alkaa tänään Microsoft Storessa ja valikoiduilla jälleenmyyjillä, ja suositushinnat näet alla olevasta taulukosta.

 

Surface Pron mallivaihtoehdot ja suositushinnat:

Malli Surface Pro M /4GB RAM /128GB Surface Pro i5 /4GB RAM /128GB Surface Pro i5 /8GB RAM /256GB Surface Pro i7 /8GB RAM /256GB Surface Pro i7 /16GB RAM /512GB
Suositushinta 959 € 1 169 € 1 499 € 1 829 € 2 549 €


Surface Studion mallivaihtoehdot ja suositushinnat:

Malli Surface Studio i5 /8GB RAM / 1TB / 2GB GPU Surface Studio i7 /16GB RAM / 1TB /2GB GPU Surface Studio i7 32GB RAM / 2TB / 4GB GPU
Suositushinta 3 699 € 4 249 € 5 149 €

 

1 Jopa 13,5 tuntia videotoistoa. Microsoft toteutti testin huhtikuussa 2017 laitteen ennakkoversiolla (Intel Core i5, 256GB, 8 GB RAM). Videotoistotestissä akku kului täydestä latauksesta tyhjäksi. Testi toteutettiin oletusasetuksin, paitsi: käytössä oli Wi-Fi-verkkoyhteys ja automaattinen kirkkaudensäätö oli kytketty pois päältä. Akunkesto voi vahdella huomattavasti asetuksista, käytöstä ja muista tekijöistä riippuen. 

2 Myydään erikseen.

3 Surface-kynän kallistuksen tuki on tällä hetkellä saatavilla uuden Surface Pron kanssa. 

4 Core m3 -versio

5 Core m3- ja Core i5 -versiot

6 Koko näytön keskimääräinen paksuus

 
Materiaalit:

Microsoft: https://news.microsoft.com

Marimekko: http://mediabank.marimekko.fi/l/qGHnbcqvbqfK

 
Lisätietoja:
Antti Kuosmanen
Windows- ja laiteliiketoimintajohtaja, Microsoft Oy
antti.kuosmanen@microsoft.com
puh. 050 3450597

 
Asta Halme
Marimekko
asta.halme@marimekko.com
puh. 09 7587233

 

Microsoft
Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy

Microsoft ja Suomi 100
Microsoft juhlistaa kumppaniensa kanssa 100-vuotiasta itsenäistä Suomea investoimalla oppimisen, yrittäjyyden ja työelämän kehittämiseen, ja haluaa näin osallistua Suomen tulevaisuuden rakentamiseen. Lue lisää Microsoftin Suomi 100 -hankkeista täältä.

Marimekko
Marimekko on suomalainen designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu korkealuokkaisia vaatteita, laukkuja ja asusteita sekä kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin. Kun Marimekko vuonna 1951 perustettiin, sen ennennäkemättömät painokankaat antoivat sille vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Marimekko-tuotteita myydään noin 40 maassa. Vuonna 2016 tuotteiden brändimyynti oli 199 miljoonaa euroa ja yhtiön liikevaihto lähes 100 miljoonaa euroa. Marimekko-myymälöitä on noin 160 eri puolilla maailmaa. Keskeisiä markkinoita ovat Pohjois-Eurooppa, Pohjois-Amerikka ja Aasian-Tyynenmeren alue. Konsernin palveluksessa on noin 400 henkeä. Yhtiön osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.marimekko.com