Microsoft kertoi Computex 2017 -tapahtumassa uusista Windows 10 -laiteinnovaatioista

 |   Microsoft News Center

Microsoft korosti tänään Computex 2017 -tapahtumassa sitoutumistaan kumppaniekosysteemiin. Samalla Microsoft esitteli uusia painopistealueita asiakkaidensa innostamiseen, PC-markkinan kasvattamiseen Windows 10 Fall Creators Update -päivityksen avulla sekä uusien tuotekategorioiden luomiseen. Näihin tuotekategorioihin kuuluvat mm. Windows Mixed Reality ja esineiden internetiä (IoT) tukevat Windows- ja Azure-pohjaiset ratkaisut.

Nick Parker, Microsoftin kuluttajalaitteista ja -ratkaisuista vastaava johtaja, kertoi visionsa siitä, miten uudet liiketoimintamallit laajentavat markkinoita ja auttavat luomaan menestyvän ekosysteemin. Visiona on innostaa asiakkaita tarjoamalla heille uusia kokemuksia ja laitteita, jotka auttavat ihmisiä ja organisaatioita saavuttamaan enemmän.

”Kumppanimallimme on alalla ainutlaatuinen: työskentelemme yhdessä konseptisuunnittelusta alkaen tuotteen elinkaaren kaikissa vaiheissa ja koko kuluttaja- ja laitemyyntikanavien läpi. Rakennamme yhdessä uusia asiakaskokemuksia ja lisäämme uusien laitteiden kysyntää. Kasvatamme olemassa olevia ja uusia tuotekategorioita, jotka koskevat yhdistettyä todellisuutta (Mixed Reality), esineiden internetiä (IoT) ja LTE-tietokoneita Intelin ja Qualcommin kanssa. Microsoftilla menestyksemme skaalautuu kumppaneidemme kanssa ja yhtenä ekosysteeminä uudistamme markkinoita ja löydämme uusia”, Parker sanoi.

Parkerin kanssa lavalle astuivat Matt Barlow, Windows-markkinoinnista vastaava johtaja, ja Peter Han, Microsoftin kumppanilaitteista ja -ratkaisuista vastaava johtaja. He esittelivät Windows 10:n ja Windows 10 Fall Creators Updaten uusimpia innovaatioita sekä useita laitteita, jotka tuovat käyttäjille uuden Windows 10 -kokemuksen. Parker ja Han esittelivät lavalla myös suomalaisen start-upin, Eve Techin uuden Eve V -tietokoneen, joka on kehitetty yhteistyössä käyttäjien kanssa.

Windows 10 Fall Creators Update ja laitteet, jotka avaavat uusia mahdollisuuksia

Matt Barlow korosti toukokuussa julkistettuun Windows 10 Fall Creators Updateen tulevia innovaatioita, jotka koskevat Windows Ink -toimintoja, 3D-toimintoja, Windows Mixed Realitya, tietoturvaa ja pelaamista. Peter Han esitteli erilaisia, kauniisti muotoiltuja Windows 10 -laitteita, jotka hyödyntävät uusia ominaisuuksia kuten parannettuja piirtotoimintoja, sisäänrakennettuja pelilähetystoimintoja ja edistyksellistä tietoturvaa. Lisäksi tapahtumassa esiteltiin uusimpia kuluttaja- ja pelilaitteita sekä koulu- ja yrityskäyttöön suunniteltuja laitteita Acerilta, ASUSilta, Delliltä, HP:lta, Lenovolta, Panasonicilta, Samsungilta ja Toshibalta. Lisäksi Han esitteli uuden kyvykkyyden, jonka avulla Microsoftin laitevalmistajakumppanit voivat liittää Windows-kaupan sisältöä joustavasti kaikkiin Windows 10 -laitteisiin milloin tahansa valmistus- ja myyntiprosessin aikana, mikä ketteröittää PC-ekosysteemin toimitusketjua.

Uusia julkistettuja tuotekategorioita ja liiketoimintamahdollisuuksia:

  • Yhdistetty todellisuus (Mixed Reality, MR): Microsoft esitteli uusia, innovatiivisia Windows Mixed Reality -laseja yhteistyökumppaneilta, kuten Acer, ASUS, Dell, HP ja Lenovo. Tuotteet tulevat saataville myöhemmin tänä vuonna. Kaikki nämä edulliset lasit käyttävät Windows Mixed Reality -alustaa, joka mahdollistaa uusia video-, viihde-, tuottavuus- ja sosiaalisia kokemuksia.
  • Esineiden internet (IoT): Microsoft näkee esineiden internetin end-to-end-järjestelmät mahdollisuutena perinteisille yrityksille päästä uusille markkinoille ja omaksua uusia liiketoimintamalleja. Tämä tarjoaa uusia mahdollisuuksia kasvattaa liikevaihtoa. Microsoft esitteli tänään myös IoT-ratkaisuja sekä energia-, tuotanto- ja vähittäismyyntialan asiakkaiden menestystarinoita.
  • LTE-tietokoneet: Useilla käyttäjillä on tarve olla yhteydessä pilveen jatkuvasti viimeisimmän verkkoteknologian avulla kuten gigabit LTE ja eSIM. Microsoft tekee yhteistyötä ekoseysteemikumppaneidensa kanssa yhteisen vision eteen, joka alkaa tiiviistä prosessorikumppanuudesta Intelin ja Qualcommin kanssa sekä yhteistyöstä mobiilioperaattorikumppaneiden kanssa saumattoman eSIM-yhteyden tarjoamiseksi. Microsoftin laitekumppaneihin kuuluvat ASUS, HP, Huawei, Lenovo, VAIO ja Xiaomi, jotka ovat sitoutuneita tähän uuteen LTE-tietokoneiden tuotekategroriaan käyttäen eSIM-teknologiaa. Lisäksi Microsoft kertoi ASUSin, HP:n ja Lenovon tulevista LTE-tietokoneista, joissa on Qualcomm Snapdragon 835 -piirisarja. Nämä uudet Windows 10 -laitteissa on LTE-verkkoyhteys sekä erinomainen akunkesto.

Lue lisää Microsoftin Computex-julkistuksista Windows-blogista.

Lisätietoja:
Antti Kuosmanen Windows- ja laiteliiketoimintajohtaja, Microsoft Oy
[email protected]
puh. 050 3450597

 

Microsoft
Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy

Microsoft ja Suomi 100
Microsoft juhlistaa kumppaniensa kanssa 100-vuotiasta itsenäistä Suomea investoimalla oppimisen, yrittäjyyden ja työelämän kehittämiseen, ja haluaa näin osallistua Suomen tulevaisuuden rakentamiseen. Lue lisää Microsoftin Suomi 100 -hankkeista täältä.

Tags: