HoloLensillä toteutettu Slushpolis toi Suomeen Future of Storytelling -palkinnon

 |   Microsoft News Center

Suomalaisen Deeptalen ja Trimblen toteuttama tarinallinen kokemus SlushPolis Story on voittanut kansainvälisen Future of Storytelling -palkinnon.

Future of Storytelling -palkinto jaetaan samannimisessä tapahtumassa vuoden parhaille tarinoille, jotka kerrotaan uusien digitaalisten teknologioiden avulla. Tapahtuma kerää yhteen ajattelijoita ja tekijöitä, jotka muovaavat yhdessä nykyaikaisen tarinankerronnan taidetta, tiedettä ja liiketoimintaa. Tämän vuoden voittajien joukossa oli Slushpoliksen lisäksi virtuaalitodellisuuden avulla kerrottuja tarinoita, interaktiivisia elokuvia sekä tietokonepelejä.

”Jokainen merkittävä uusi teknologia luo uuden tavan kertoa tarinoita. Mixed Realitysta seuraa aivan varmasti jotain merkittävää, kokonaan uusi tarinankerronnan muoto”, kertovat Deeptalen perustajat Mika Peltola ja Tero Pänkäläinen. ”Future of Storytelling -tapahtuma on virtuaali- ja yhdistetyn todellisuuden alan huipputapaaminen ja tapahtumaan tulee suuri osa alan parhaista osaajista. Palkinnon voittaminen on Deeptalen tiimille osoitus siitä, että olemme oikealla tiellä.”

Microsoft HoloLensillä toteutettu yhdistetyn todellisuuden (mixed reality) tarinakokemus Slushpolis Story esiteltiin ensimmäistä kertaa viime vuonna Slushissa. Slushpolis on Peter Vesterbackan ja Firan Tero Vanhasen luoma visio kymmenien tuhansien ihmisten, startupien ja teknologiayritysten tiiviistä startup-kaupungista Keilarannan ja Otaniemen alueella Espoossa. Slushpolis Story kertoo yhdistetyn todellisuuden keinoin tarinan kahdesta Slushpoliksen asukkaasta, joiden elämää yleisö pääsee vuorovaikutteisesti seuraamaan Microsoft HoloLensin avulla.

”HoloLens tunnistaa ja hahmottaa ympäristöä ja hologrammit kiinnittyvät luonnollisesti ympäröivään maailmaan. Tarinat voivat siis elää ja kehittyä suoraan meitä ympäröivässä maailmassa, eivätkä enää ainoastaan jonkin laitteen ruudulla. HoloLens osoittaa tietä tulevaisuuteen”, Mika ja Tero jatkavat.

Muun muassa rakennusalan ohjelmistoihin erikoistunut Trimble laati tarinaa varten teknisen toteutuksen, eli SlushPolis-kokemuksen koodin. Tarinan mallit mallinnettiin Trimblen SketchUp-ohjelmistolla. Lisäksi malliin otettiin ideoita ja malleja Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelijoilta.

”HoloLens mahdollistaa täysin uudentyyppisiä tapoja myydä hankkeita ja kokemuksia yhdistelemällä virtuaalista ja reaalimaailmaa”, Trimblen teknologiajohtaja Kim Nyberg sanoo. ”Tilaan sidottu spatiaalinen audiokokemus tuo mukavan lisän kokonaisuuteen.”

Parasta Nybergin mukaan HoloLensillä toteutetuissa tarinoissa on niiden jakaminen muiden kanssa. ”HoloLensilla on helppo jakaa interaktioita ja kokemuksia, sillä todellinen maailma näkyy koko ajan lasien läpi yhdistetyn todellisuuden lisäksi.”

HoloLens ja yhdistetyn todellisuuden sovellukset tuovat tarinankerrontaan kirjaimellisesti uuden, yleisön osallistavan ja elämyksellisen ulottuvuuden.

Future of Storytelling -palkintotuomaristossa istui kokeneita digitaalisen median ja tarinankerronnan ammattilaisia eri yrityksistä ja yhteisöistä. Microsoft on yksi Future of Storytelling -tapahtuman yhteistyökumppaneista.

Lisätietoja:
Mika Peltola, Co-Founder / Deeptale
+358 40 5550566

Kim Nyberg, Teknologiajohtaja / Trimble
+358 40 5472933