Microsoftin alueella Slushissa startupit herättävät hypetetyt teknologiat eloon

 |   Microsoft News Center

Microsoft esittelee Slushissa uusien teknologioiden tarjoamia mahdollisuuksia sekä kiinnostavimpia tekoälyä ja yhdistettyä todellisuutta hyödyntäviä startupeja.

Tekoäly, koneoppiminen, esineiden internet ja yhdistetty tulevaisuus ovat mullistaneet maailmaa teknologiaevankelistojen puheissa jo parin vuoden ajan. Tänä vuonna Microsoftin uudistuneella Slush-alueella puretaan mystiikkaa uusien teknologioiden ympäriltä.

”Mullistavia teknologioita, kuten tekoälyä ja yhdistettyä todellisuutta kohtaan on tällä hetkellä valtavasti kiinnostusta. Osa siitä on kuitenkin perätöntä hehkutusta ja hypeä”, Microsoft Suomen startup-yhteistyöstä vastaava Drazen Dodik sanoo. ”On helppoa tehdä demoja tai yksinkertaisia kokeiluja uusilla teknologioilla, mutta aidosti toimivien ja kannattavien tuotteiden ja palveluiden kehittäminen on vaikeaa. Siksi haluamme Slushissa esitellä startupeja, jotka ovat onnistuneet kehittämään uusilla teknologioilla kuten Azure-pilvipalveluilla tai Microsoft HoloLensilla aidosti kannattavia ratkaisuja yhdessä Microsoftin ja kumppaneiden kanssa.”

”On ollut todella hienoa seurata viime vuosina Suomessa ja Pohjoismaissa startup-ekosysteemin kasvua. Startupeilla ja heidän luomillaan innovaatioilla on suuri merkitys tulevaisuuden rakentamisessa”, Microsoft Suomen toimitusjohtaja Pekka Horo sanoo. ”Me Microsoftilla olemme tehneet yhteistyötä startupien ja kasvuyritysten kanssa jo pitkään. Microsoft on aina ollut alusta innovaatioille, ja haluamme auttaa sekä ihmisiä että yrityksiä kasvamaan, kehittymään ja luomaan uutta.”

”Tiedämme myös, että startupeille innovaatioiden ja uusien tuotteiden sekä palveluiden rakentaminen ja kehittäminen on kovaa ja jatkuvaa työtä”, Horo sanoo. ”Siksi tuemme kasvuyrityksiä ja -yrittäjiä ympäri vuoden, Suomessa Microsoft Flux -yhteisön ja startup-ohjelmamme Turbopumpin avulla ja maailmanlaajuisesti muun muassa Innovate AI -startup-kilpailullamme.” Innovate AI -kilpailuun pääsee ilmoittautumaan 31.12.2017 asti.

Konenäköä ja esineiden internetiä esillä kaksikerroksisella tapahtuma-alueella

Tänä vuonna Microsoftin Slush-alue nousee kaksikerroksisena Slushin Founder Stage -lavan viereen. Alueella ratkaisujaan esittelee yhteensä 12 startupia eri puolilta Eurooppaa ja maailmaa. Yleisö pääsee tutustumaan esimerkiksi konenäköön ja esineiden internetiin erikoistuviin startupeihin.

”Ruotsalainen Lexplore kehittää tekoälyn ja konenäön avulla toimivaa ratkaisua, joka auttaa kouluja tunnistamaan lasten lukihäiriön heti koulun ensimmäisinä vuosina”, Dodik kertoo. Lexplore on myös Slushissa pidettävän Nordic Edtech Awards -kilpailun finalisti. Kilpailu etsii parhaita pohjoismaisia koulutukseen ja opettamiseen liittyviä innovaatioita.

Japanista tuleva Holoeyes on kehittänyt yhdistettyä todellisuutta ja Microsoft HoloLens -silmikkoa hyödyntävän järjestelmän, joka auttaa lääkäreitä ja sairaanhoitajia tutkimaan potilasta ja suunnittelemaan toimenpiteitä täysin uudella visuaalisella tavalla. ”Holoeyes mullistaa potilaiden hoidon tuomalla yhdistetyn todellisuuden sairaalaan. Tiimin voi tavata myös yhdistetyn todellisuuden X Reality Day -tapahtumassa, joka järjestetään Slushin ensimmäisenä päivänä”, Dodik kertoo.

Asiantuntijoita lavalla ja mentoreina

Microsoft tuo Slushiin myös kuusi kansainvälistä huippumentoria. Mukana ovat muun muassa Microsoft Venturesin Euroopan johtaja Itxaso Del Palacio, Microsoft Commercial Software Engineering Pohjoismaiden johtaja Petro Soininen sekä Microsoftin kansainvälinen digitaalisen oppimisen johtaja Kati Tiainen.

Mentorit antavat neuvoja ja valmentavat startupeja löytämään rahoitusta, voittamaan teknologisia haasteita ja skaalaamaan myyntiä. Puolen tunnin mentorointiin voivat hakea kaikki Slushiin osallistuvat startupit Microsoftin Slush-sivuilla.

Microsoftin asiantuntijat loistavat myös Slushin lavoilla. Microsoft Venturesin Itxaso Del Palacio puhuu yhdistetyn todellisuuden X Reality Dayn paneelikeskustelussa siitä, miten Microsoft sijoittaa yhdistettyyn todellisuuteen. Slushin lavalle nousevat Microsoft Reactor -startup-kiihdyttämön toimitusjohtaja Warwick Hill sekä tekoälyä ja konenäköä kehittävän Nyris-startupin toimitusjohtaja Anna Lukasson-Herzig, jotka keskustelevat siitä, miten suuryritykset ja startupit voivat tehdä yhteistyötä.

Lue lisää Microsoftin Slush-ohjelmasta ja hae mukaan mentorivalmennukseen Microsoftin Slush-sivuilta.

Microsoft on myös mukana Slushin ympärillä useissa sivutapahtumissa, joissa aiheena muun muassa web-grafiikka, Internet of Things sekä yritysten ja startupien yhteistyö terveydenhuollossa.

Tags: