Uusi Minecraft-opetusohjelma innostaa koululaisia koodaamaan

 |   Microsoft News Center

Hour of Code -kampanjaa tukemaan kehitetty maksuton opetusohjelma perehdyttää lapset koodauksen peruskäsitteisiin.

Teknologia- ja koodaustaidot ovat jo nyt valtti työmarkkinoilla, ja tulevaisuudessa taitojen merkitys kasvaa entisestään. Erilaisten laskelmien mukaan Suomessakin on jo nyt useiden tuhansien koodareiden osaajapula.

4.–8. joulukuuta järjestetään jälleen jokavuotinen Hour of Code -kampanja, jonka tarkoitus on tehdä koodaus tutuksi nuorille ja rohkaista kaikkia ymmärtämään koodauksen perusteet. Code.org-järjestön käynnistämä maailmanlaajuinen kampanja on tavoittanut kymmeniä miljoonia nuoria yli 180 maassa, myös Suomessa. Hour of Code -koodaustunteja on järjestetty tähän mennessä jo lähes 70 miljoonaa.

Microsoft on julkaissut Hour of Code -kampanjaa varten uuden Minecraft-opetusohjelman nimeltään Hero’s Journey, jonka avulla lapset ja nuoret voivat perehtyä koodauksen peruskäsitteisiin Minecraft-pelistä tuttujen hahmojen ja elementtien parissa. Hero’s Journey esittelee pelaajille hauskan Agentti-hahmon ja tarjoaa 12 uutta tasoa, joiden avulla pelaajat oppivat käyttämään silmukoita, virheenkorjausta, funktioita ja muita perustason koodauskäsitteitä.

Ilmainen opetusohjelma toimii Windows-, Android- ja iOS-alustoilla, ja se sopii käytettäväksi niin oppitunneilla, iltapäiväkerhoissa kuin kotonakin. Koulussa oppilaat voivat Hero’s Journey -tehtävät suoritettuaan viedä koodinsa nyt myös Minecraft: Education Edition -peliin tai jakaa koodin sähköpostitse, tekstiviestin tai sosiaalisen median kautta.

Minecraft: Education Edition tuo pelaamisen osaksi oppimista

Microsoft osti Minecraftin kolme vuotta sitten ja on alusta alkaen pyrkinyt laajentamaan sen käyttömahdollisuuksia oppimisen tukena. Minecraftin opetuskäyttöön kehitetty versio Minecraft: Education Edition julkaistiin vuosi sitten, ja sillä on jo yli 2 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää 115 maassa.

Opettajat hyödyntävät Minecraft: Education Editionia monipuolisesti erilaisissa projekteissa ja oppiaineissa.

YouTube Video

”Pelit tuovat opetukseen luovan suunnittelun, ongelmanratkaisun ja oppijalähtöisemmän lähestymistavan: oppilaille ei tarjota valmista peliä vaan alusta, jonka pohjalle oppilaat voivat lähteä rakentamaan”, kertoo Marianna Halonen Microsoftin digitaalisen oppimisen ohjelmapäällikkö. ”Minecraft: Education Edition ei ole koskaan valmis, vaan antaa oppilaiden luovuudelle ja mielikuvitukselle rajattomat mahdollisuudet. Lisäksi pelien avulla voivat loistaa myös ne oppilaat, jotka eivät pärjää yhtä hyvin perinteisemmillä oppimistavoilla.”

Jarkko Sievi, matemaattisten aineiden lehtori Lauttasaaren yhteiskoulusta, korostaa tutun peliympäristön merkitystä oppilaiden motivaatioon: ”Tuttu oppimisympäristö tekee oppimisesta innostavaa. Oppilaat ovat motivoituneita ja keskittyvät hyvin tehtäviinsä. Tehtävät tehdään usein ryhmätöinä, joten samalla opitaan ryhmätyö- ja yhteistyötaitoja sekä luovaa ongelmanratkaisukykyä.”

Oman luomuksen koodaaminen kasvattaa sekä oppilaiden teknisiä taitoja että itseluottamusta, jotka ovat heidän tulevaisuutensa kannalta tärkeitä menestystekijöitä. Myös Suomen tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että suomalaiset lapset ja nuoret omaksuvat riittävät koodaus-, teknologia- ja loogisen päättelyn taidot. Tämän vuoden Hour of Code -ohjelmaan ehtii vielä ilmoittautua mukaan! Lue lisää:

 

Lisätietoja:
Marianna Halonen
Ohjelmapäällikkö, Microsoft
marianna.halonen@microsoft.com

Tags: ,