Tulevaisuuden starat saivat johtamis- ja työelämäoppia Microsoftilla

 |   Microsoft News Center

Lokakuun 31. päivä oli monella tapaa erilainen 50 suomalaisnuorelle, jotka pääsivät tutustumaan yritysjohtajien työhön osana Job Shadow -päivää. Microsoftilla kahdeksan johtajaa sai seurakseen nuoren työpäivänsä ajaksi.

”Odotuksena oli päästä tutustumaan ihan konkreettisesti johtajan työhön ja yritysympäristöön”, kertoo Turun kauppakorkeakoulussa kansainvälistä johtamista ja yrittäjyyttä opiskeleva Annika Liikamaa odotuksistaan päivän suhteen. Annika vietti päivän markkinointijohtaja Mala Eskolan seurana.  

Päivä antoi johtajille tilaisuuden tutustua nuorten näkemyksiin työelämästä ja tarkastella omaa työtään nuorten silmin. ”Oli mahtavaa päästä kuulemaan ja sparraamaan tulevaisuuden toivoja ja tulevia staroja. Samalla tämä oli hieno mahdollisuus oppia itsekin uutta”, Microsoftin pienistä ja keskisuurista asiakkaista sekä kumppaniliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Tolvanen sanoo.

Jussin seurana oli päivän ajan Mitja Savola, joka opiskelee liiketaloutta Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa. Mitja oli etukäteen kiinnostunut oppimaan uutta myyntityöstä ja johtamisen psykologiasta. ”On ollut myös hauska nähdä, miten paljon tässä työssä hyödynnetään nykyteknologiaa”, Mitja kertoo päivän aikana tekemistä havainnoistaan. 

Annika ja Mala iloitsivat siitä, miten paljon energiaa uuden oppiminen antoi sekä seuraajalle että seurattavalle. ”Eikä oppiminen lopu siihen, kun valmistuu yliopistosta tai pääsee työelämään. Siitä se oikea oppiminen vastaa alkaa”, Mala muistuttaa.

”Opin Malalta, että tärkeintä ei ole se, mitä minä voin antaa yritykselle, vaan se, mitä yritys voi antaa minulle. Siten pystyy parhaiten palvelemaan myös yrityksen tavoitteita ja tarpeita”, Annika summaa päivän aikana saamiaan oppeja.

Job Shadow -tapahtuma oli osa Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämää Job Shadow -tempausta, jonka tavoitteena on antaa nuorille mahdollisuus tutustua työelämään yhden työpäivän ajan ja saada samalla ensi käden oppia johtamisesta. Päivään osallistui Microsoftin lisäksi yli 30 yritystä ja muuta organisaatiota sekä yhteensä 50 johtajaa. Microsoft osallistui päivään 4. kerran.

Microsoftilta tapahtumaan osallistuivat myös terveydenhuollosta vastaavat johtaja Hanna Nikkilä, tietoyhteiskuntasuhteiden johtaja Max Mickelsson, suurasiakkaista vastaava myyntijohtaja Kari Aarvala, OCP Technology Management Lead Jose Fernandes, julkisesta sektorista vastaava johtaja Mikko Pulkkinen ja talousjohtaja Matteo Rinaldi.

Tapahtumassa mukana olevat nuoret ovat aiemmin osallistuneet koulussaan Nuori Yrittäjyys ry:n yrittäjyyskasvatusohjelmaan. Microsoft on nuorten yrittäjyys- ja työelämätaitoihin keskittyvän Nuori Yrittäjyys ry:n pääyhteistyökumppani.