”Mikään normaali ei ole koskaan muuttanut mitään” – Microsoftin Slush-alueella kohtasivat tulevaisuuden muovaajat

 |   Microsoft News Center

Kaksi päivää, yli 20 000 yrittäjää, rahoittajaa ja asiantuntijaa 150 eri maasta. Lähes kymmenen lavaa, satoja kansainvälisen tason puhujia. Kolmet bileet, kymmeniä huippuesiintyjiä. Tätä kaikkea on Slush, jossa Microsoft on mukana yhtenä pääyhteistyökumppaneista.

”Jotkut epäilevät, että ihmisillä ei olisi halua muuttua. Olen kuitenkin oppinut, että halu muuttaa maailmaa on uudistuva luonnonvara”, Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore päätti vuoden 2017 Slushin avajaispuheen Pohjois-Euroopan suurimman teknologiakonferenssin päälavalla.

Goren sanat sopivat hyvin tämän vuoden Slushin teemaan, joka oli tulevaisuuden mahdollisuuksien löytäminen ja ongelmien ratkaiseminen.

Mentoreita ja huippupuhujia

Myös Microsoft oli mukana löytämässä tulevaisuuden innovaatioita Slushin pääyhteistyökumppanina. Microsoftin kaksikerroksinen Slush-alue nousi keskelle tapahtumaa, ja sen yläkerrasta aukesi upea näkymä Founder Stage -lavalle. Alue tarjosi koko Slushin ajan erilaista ohjelmaa mielenkiintoisista tapaamisista HoloLens-kokemuksiin ja startup-mentorointiin.

Yksi Microsoftin Slushiin tuomista kansainvälisistä huippumentoreista oli Microsoft Ventures -startup-rahaston Euroopan johtaja Itxaso del Palacio. Itxaso oli Slushissa valmentamassa startupeja isojen organisaatioiden kanssa toimimiseen sekä tapaamassa kiinnostavia yrityksiä ja yrittäjiä.

Toista kertaa Slushissa vieraillut Itxaso oli vaikuttunut tapahtumasta ja Microsoftin alueesta. ”Slush on arvokas tapahtuma kävijöille ja se todella houkuttelee paikalle alan kiinnostavimmat ihmiset”, Itxaso sanoi. Hänelle parasta startupien mentoroinnissa on kasvuyritysten auttaminen. ”Valmentaessani yrityksiä opin myös itse valtavasti ja pääsen tutustumaan kokonaan uusiin ekosysteemeihin ja bisnesmalleihin.”

Mentoroinnin lisäksi Itxaso myös puhui yhdistetyn todellisuuden X Reality Dayn paneelikeskustelussa siitä, miten Microsoft sijoittaa yhdistettyyn todellisuuteen. Microsoft toi myös toisen startup-maailman huipun Slushin lavalle. Perjantaina intiimillä Startup Station -lavalla puhui Microsoft Reactor -startup-kiihdyttämön toimitusjohtaja Warwick Hill sekä tekoälyä ja konenäköä kehittävän Nyris-startupin toimitusjohtaja Anna Lukasson-Herzig. Hill ja Lukasson-Herzig keskustelivat siitä, miten suuryritykset ja startupit voivat tehdä yhteistyötä.

”Yksi startupien ja Microsoftin yhteistyön hienoista puolista on asiakkaiden löytäminen yhdessä”, Warwick kertoi lavalla. ”Kun käymme kertomassa Microsoftin palveluista asiakkaille, pystymme myös tarjoamaan juuri heille sopivia palveluita ja tuotteita, joita yhteistyö-startupimme kehittävät.”

Esineiden internetistä sydämen sykkeeseen

Mielenkiintoisten ihmisten ja mentoroinnin lisäksi Microsoftin Slush-alueella pääsi tapaamaan teknologia-startupeja ja kokeilemaan Slushissa lopullisesti läpi lyönyttä yhdistettyä todellisuutta.

Microsoftin Ruotsista Slushiin tuoman Coala-startupin markkinointijohtaja Titti Lundgren oli erittäin tyytyväinen Microsoftin alueen sijantiin. ”Microsoftin alue on ollut upea, olemme päässeet nauttimaan Slushin huikeasta tunnelmasta, tavanneet todella kiinnostavia mahdollisia asiakkaita sekä päässeet vaihtamaan ajatuksia muiden yritysten kanssa”, Titti sanoi.

Coala käyttää Microsoft Azurea sydänterveyttä edistävän tuotteensa perustana. Coalan laite mittaa käyttäjän sydämen sykkeen sekä sydänkäyrän ja tallentaa ne Azuren pilveen. Sen jälkeen Coala käyttää Azuren laskentatehoa tarjotakseen algoritmiensa avulla käyttäjälle tarkkaa tietoa ja ymmärrystä sydämen toiminnasta. ”Kukaan muu ei käytä Azurea samalla tavalla”, Titti kertoi.

Toisen Microsoftin alueella innovaatiotaan esitelleen startupin Loriotin perustaja ja operaatiojohtaja Julian Studer oli ensimmäistä kertaa Slushissa. ”Slush on täysin erilainen teknologiakonferenssi. Täällä tuntuu, kuin olisi tulevaisuudessa”, Julian sanoi. Loriot kehittää tietoverkkoja esineiden internetin käyttöön. Se huolehtii erilaisten sensorien ja laitteiden lähettämän datan turvallisesta ja salatusta välittämisestä asiakkaan käyttöön. Julian on ollut erityisen tyytyväinen markkinointiyhteistyöhön Microsoftin kanssa. ”Olemme saaneet paljon apua Microsoftilta myyntiin ja esimerkiksi saaneet yhteyden heidän asiakkaisiinsa.”

Keskellä Microsoftin aluetta aukesi kymmeniä metrejä pitkä esittelyalue – tosin vain virtuaalisesti. Yhdistetyn todellisuuden toteutuksia tekevä suomalainen Stereoscape esitteli HoloLensin mahdollisuuksia. Jono kokeiluun olikin pitkä.

”Olemme yksi ensimmäisistä yrityksistä, jotka ovat kehittäneet HoloLensille yhdistetyn todellisuuden maailmoja”, Stereoscapen Key Account Manager Jani Leskinen kertoi. ”Pystymme nykyään kehittämään saman digitaalisen kokemuksen yhdellä kertaa sekä HoloLensille että erilaisille perinteisille älylaitteille”, Leskinen sanoi näyttäessään yhdistetyn todellisuuden maailmassa ajavaa ambulanssia. ”Näin säästyy kehittäjien aikaa ja yritysten rahaa, kun voidaan tuottaa helposti sisältöä eri alustoille.”

Voit lukea lisää Microsoftin Slush-alueesta ja ohjelmasta Microsoftin uutishuoneesta ja Slush-sivuilta, sekä katsoa parhaita paloja sosiaalisesta mediasta tunnisteella #SlushMoments.

Tags: