Mert Otsamon ensimmäinen valmisvaatemallisto yhdistää ennakkoluulottomasti teknologian ja muodin

 |   Microsoft News Center

Suomalainen muotisuunnittelija Mert Otsamo julkaisi odotetun valmisvaatemallistonsa Suvilahden Tiivistämössä 12.12. järjestetyssä näytöksessä. Inspiraationa mallistoon on ollut sosiaalinen ja kulttuurinen kehitys, jossa teknologiasta on tullut osa evoluutiota. Suunnittelijan yhteistyökumppanina uuden malliston tekemisessä on Microsoft.

Uusi mallisto sisältää tilaustuotteina valmistettavia juhla-asuja sekä rennompia street-vaatteita. Suunnittelijan tavoitteena on ollut luoda rohkea ja aikaa kestävä mallisto, josta naiset ja miehet pystyvät löytämään itselleen sopivia kokonaisuuksia eri käyttötarkoituksiin. Mallistossa käytetyt materiaalit ilmentävät todellisuuden läpikuultavaa luonnetta, johon myös malliston nimi Transpicuous viittaa.

”Mallisto on katsaus viidelle vuodelle suunnittelijana ja siitä on tunnistettavissa eri tyylejä vuosien varrelta. Olen myös koonnut malliston viiden eri teeman ympärille, joihin kiteytyy tapani katsoa maailmaa ja malliston inspiraationa ollut teknologia”, suunnittelija Mert Otsamo kertoo.

Suunnittelijan inspiraationa on ollut sosiaalinen ja kulttuurinen kehitys, jossa teknologiasta on tullut osa evoluutiota ja ympäröivää yhteiskuntaa. Suunnittelijan pääyhteistyökumppanina malliston suunnitteluprosessin digitalisoinnissa ja luovien työkalujen hyödyntämisessä on Microsoft. Malliston näyttävän Helsingin tilaisuuden ja muiden näytösten järjestelyistä vastaa Eloisatmedia.

”Meille on ollut kunnia olla Mertin mukana tällä matkalla, jossa olemme päässeet osaksi luovaa prosessia ja nähneet kuinka huippumuoti syntyy digitaalisten työkalujen avulla”, kertoo Microsoft Oy:n Windows-liiketoimintajohtaja Antti Kuosmanen.

Mert Otsamo kiittää koko tiimiä, joka on osallistunut malliston suunnitteluun ja suunnitteluprosessin eri vaiheisiin.

”Mallisto on saanut elämän upean ja osaavan tiimin käsissä. Vaikka mallisto kulkee nimelläni, suunnittelijan lisäksi tarvitaan lukuisten ammattilaisten osaamista kaavoittamisesta valmiin malliston kuvaamiseen”, lisää Otsamo kiitollisena.

Transpicuous-mallisto on saatavilla keväällä 2018
Otsamon mallisto seuraa kansainvälisten muotitalojen linjaa ja suunnittelija haluaa kannustaa muodinystäviä kestävään kuluttamiseen päivittämällä malliston runkoa sesongeittain julkaistavilla uutuustuotteilla. Mert Otsamon ensimmäinen valmisvaatemallisto on saatavilla ensi keväästä lähtien ja lookbookissa esiteltäviä tuotteita voi jo nyt tilata ennakkoon mittojen mukaan toteutettuna.

Transpicuous-malliston kuvasto kokonaisuudessaan osoitteessa http://www.mertotsamo.com/
Kuva: Kanerva Mantila
Malli: Armi Salli / Brand Model Management

Lisätietoja:
Mert Otsamo, suunnittelija, [email protected], +358 46 885 4014
Microsoft Oy, Antti Kuosmanen, Windows-liiketoimintajohtaja, [email protected],
+358 50 345 0597
Eloisatmedia Oy, Aino Onerva, Tuottaja, [email protected], +358 50 340 6731

Mert Otsamo on nuori, itseoppinut suunnittelija. Hänen taidokkaasti räätälöidyt teoksensa ovat herättäneet  huomiota persoonallisella muotokielellään, joka korostaa ihmisvartalon dramaattisia kontrasteja. Suunnittelijan juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla ja Turkissa.

Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy

Microsoft ja Suomi 100 
Microsoft juhlistaa kumppaniensa kanssa 100-vuotiasta itsenäistä Suomea investoimalla oppimisen, yrittäjyyden ja työelämän kehittämiseen, ja haluaa näin osallistua Suomen tulevaisuuden rakentamiseen. Lue lisää Microsoftin Suomi 100 -hankkeista täältä.