Microsoftin toisen Turbopump-kiihdytysohjelman startupit valittu – mukana muun muassa suomalaisia digital twin -ratkaisuja

 |   Microsoft News Center

Microsoftin Turbopump-kiihdytysohjelman toiseen erään on valittu 17 suomalaista startupia. Suomi100-juhlavuoden kunniaksi aloitettu Turbopump tukee startupien kasvua ja kansainvälistä laajentumista Microsoftin asiakas- ja kumppaniverkoston avulla sekä auttaa niitä pääsemään uusille markkinoille. Kevään päätteeksi ohjelma vie potentiaalisimmat startupit Berliiniin tapaamaan mahdollisia asiakkaita sekä kiinnostuneita sijoittajia kahden viikon intensiivijaksolla.

Viime syksyn ohjelma oli menestys

Ensimmäinen Turbopump-kiihdytysohjelma järjestettiin viime vuoden syksyllä, ja siihen osallistui 18 suomalaista tiimiä. ”Viime vuonna Tukholmaan huipentunut ohjelma osoitti Turbopumpin toimivuuden”, Microsoftin Turbopump-ohjelman vetäjä Toni Perämäki sanoo. ”Kaikki viime vuoden finaalitiimit saivat sijoittajilta kiinnostuneen vastaanoton ja suurin osa tiimeistä sai käynnistettyä asiakasneuvottelut ohjelman kautta.”

Tämän vuoden ohjelmaan valituilla tiimeillä on tavoitteena nopea kasvu ja kansainvälistyminen. Useimmilla tiimeillä on jo aktiivista liiketoimintaa Suomessa, osalla myös kansainvälisiä kontakteja. ”Tänä vuonna ohjelman intensiivijakso pidetään Berliinissä, koska Saksa on tällä hetkellä yksi Euroopan kiinnostavimmista startup-yritysten, pääomasijoittajien ja suuryritysten tuotekehityksen keskuksista”, Perämäki jatkaa.

Uusia avauksia digital twin -ratkaisuissa

Ohjelmaan valitut startupit kehittävät erilaisia ratkaisuja muun muassa tekoälyä, yhdistettyä todellisuutta ja esineiden internetiä hyödyntäen. Tällä kierroksella ohjelmaan osallistuu myös digital twin -ratkaisuja kehittäviä startupeja.

”Digital Twin on nyt todella kiinnostava uusi simulointimalli, josta ei ole Suomessa vielä juuri puhuttu”, Perämäki sanoo. ”Se yhdistää tekoälyä, koneoppimista, esineiden internetiä ja lisättyä todellisuutta uudella tavalla etenkin valmistavan ja raskaan teollisuuden tarpeisiin.” Digital twin -simulaation avulla voidaan mallintaa tarkasti erilaisten laitteiden ja prosessien toimintaa tuotekehitystä, valmistusta ja prosessien seurantaa varten.

Yksi digital twin -ratkaisua kehittävistä Turbopumpin startupeista on Mevea. ”Hienoa, että Microsoft tukee suomalaisten yritysten kasvua ja kansainvälistymistä. Turbopump-kiihdytysohjelman ajoitus on meidän kannalta erinomainen, koska kansainvälistyminen ja erityisesti Saksan markkinat ovat meillä työn alla”, toteaa Mevean toimitusjohtaja Tero Eskola.

Kymmenen viikon ohjelma huipentuu Berliiniin

Tämän vuoden Turbopump jakautuu kolmeen vaiheeseen. Ensimmäisessä kolme viikkoa kestävässä jaksossa tiimit perehtyvät muun muassa strategiaan, rahoitukseen ja osaajien hankintaan ja saavat henkilökohtaista valmennusta liiketoimintasuunnitelman kehittämisessä. Toisessa vaiheessa viisi yritystä valitaan kuuden viikon valmistelujaksolle, jonka aikana jokaiselle tiimille luodaan räätälöity suunnitelma uusien asiakkaiden sekä sijoittajien saavuttamiseksi. Ohjelma huipentuu huhtikuussa kahden viikon intensiivijaksoon Berliinissä.

Kevään 2018 Turbopump-ohjelmaan valitut startupit:

Lue lisää Turbopump-ohjelmasta sen verkkosivulta www.turbopump.fi sekä Microsoftin uutishuoneesta.

Lisätietoja:
Toni Perämäki
Program Lead, Microsoft Turbopump
+358 40 0983 030
[email protected]

Microsoft
Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy

Tags: