IT-alalla on 8 000 työntekijän vajaus – Microsoft partnereineen kouluttaa tuhansia osaajia vuosittain – olisiko sinusta pilviguruksi?

 |   Microsoft News Center

Eilen järjestetyssä Microsoftin kumppaniaamussa nousi esille erityisesti IT-alalla vallalla oleva osaajapula, mutta myös siihen tarjolla olevat ratkaisut. Microsoft on kouluttanut yhteistyökumppaniensa kanssa jo tuhansia pilviosaajia vastaamaan alan kysyntään, mutta lisää tarvitaan. Tavoitteena on jatkossa kouluttaa vähintään neljä tuhatta lisää vuosittain.

Microsoftin teknologiafuturisti James Whittaker ja monialaosaaja, Lightneerin Lauri Järvilehto alustivat tulevaisuuden visioillaan pohjan keskusteluille siitä, miten Microsoft ja koulutuskumppanit koittavat taklata Suomessa olevan IT-alan osaajapulan ja millaiseen tulevaisuuteen ihmisiä kannattaa kouluttaa. Luovuus oli molempien puhujien listalla korkealla.

Rasmus Roiha

Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roihan mukaan alalla on tarvetta noin kahdeksalle tuhannelle uudelle osaajalle, ja tarve kasvaa jatkuvasti noin 1 500:lla vuosittain. ”Tarvitsemme ratkaisuja osaajapulan ratkaisemiseen: Tyttöjä ja naisia pitää opettaa, tukea ja kannustaa teknisille aloille. Meidän täytyy kouluttaa Suomessa laadukkaita ammattilaisia entistä enemmän, mutta houkutella myös huippuosaajia ulkomailta Suomeen. Jo alalla olevien työntekijöiden osaamista tulee pitää ajan tasalla, mutta myös täysin IT-maailman ulkopuolelta tulevia ihmisiä tulee myös kouluttaa uudelleen.”

Microsoftin kumppaniliiketoiminnasta ja pienistä ja keskisuurista asiakkaista vastaava johtaja Jussi Tolvanen on samoilla linjoilla: ”On tärkeä kouluttaa uusia ihmisiä IT-alalle, mutta myös muuntokouluttaa olemassa olevia osaajia, ja täydentää heidän osaamispalettiaan paljon kysyttyihin alustoihin. Haluamme tuplata vuosittain koulutettavien ammattilaisten määrän 4 000:een tehdäksemme oman osuutemme osaajapulan ratkaisemiseksi!”

Academy, Edera Partners, Laurea, Saranen Consulting, Sovelto ja Sulava tarjoavat koulutuksia Microsoftin teknologia-alustoille

Microsoft Akatemiat ovat rekrytoivia koulutusohjelmia, jotka tuovat kokonaan uusia osaajia alalle. Olemme kouluttaneet Saranen Consultingin johdolla yli 200  uutta osaajaa Azure- ja Dynamics-teknologioihin, ja saman verran uusia osaajia kumppanikohtaisella toteutuksella vuodesta 2016 lähtien. Nyt keväällä on alkamassa taas uudet rekrytoivat koulutukset, joista kerromme lisää lähiviikkoina.

Viimeisin lisäys koulutustarjontaan on Academyn räätälöimä C#.NET-koulutus, joka valmistaa Azure-osaajia vastaamaan kasvavaan kysyntään. Haku koulutukseen päättyy nyt huhtikuun puolivälissä. Aikaisemmat Academyn kurssit ovat keränneet tuhansia hakijoita, ja koulutuksista saadut kokemukset ovat olleet ylistäviä. Mielenkiintoinen piirre hakijoiden keskuudessa on se, että noin puolet hakijoista on ollut naisia. Tämä on erityisen hieno asia ajatellessamme digitalisaation etenemistä kaikille aloille yhä vahvemmin. Voit hakea toukokuun lopussa alkavalle Academyn kurssille täältä 15.4.2018 asti.

Lisätietoja:
Jussi Tolvanen
johtaja, kumppaniliiketoiminta sekä pienet ja keskisuuret asiakkaat
Microsoft Oy
[email protected]