Tech Days esitteli teknologian tulevaisuutta tänään

 |   Microsoft News Center

”Data on aina ajanut muutosta yhteiskunnassa, ja nyt sensorien ja IoT:n myötä koko maailmamme muuttuu dataksi! Datan hallitseminen antaa organisaatioille ja ihmisille valtavan edun, joka pitää pystyä hyödyntämään.”

Näin Seattlesta saapunut tietotekniikan tohtori ja Microsoftin teknologiaevankelista James Whittaker avasi Microsoftin Tech Days 2018 -tapahtuman Helsingin Wanhan Sataman päälavalla 21. maaliskuuta.

Tech Days keräsi yhteen IT-alan vaikuttajia ja ammattilaisia ympäri Suomen tutustumaan Microsoftin uusimpiin ratkaisuihin, löytämään uusia yhteistyökumppaneita sekä kuulemaan huippuasiantuntijoilta tulevaisuuden teknologioista.

Whittaker puhui viidestä keskeisestä teknologiasta, jotka muuttavat maailmaamme lähivuosina eniten: ”Pilvi tallentaa datan, koneoppiminen löytää siitä rakenteita, tekoäly toimii sen perusteella, IoT automatisoi sen, ja yhdistetty todellisuus tuo sen ihmisten koettavaksi.”

Avajaispuheenvuoron jälkeen tietoturva-asiantuntija Sami Laiho kertoi muun muassa suojautumisesta kiristyshaittaohjelmilta. Päälavalla puhui myös muun muassa tietoturva-asiantuntija ja yrittäjä Paula Januszkiewicz.

Pikareittiä pilveen

Kaksipäiväisessä tapahtumassa kävijöillä oli mahdollisuus tutustua muun muassa Microsoftin FastTrack for Azure -palveluun. Microsoft Suomen pilviliiketoiminnan johtaja Antti Alila esitteli palvelukokonaisuutta Microsoftin messualueella.

”Pilviteknologian käyttöönotto voi olla joskus organisaatioille hidasta ja kallista. Microsoft FastTrack for Azure auttaa yrityksiä ottamaan pilvipalvelut käyttöön nopeasti ja saamaan niistä täyden hyödyn irti heti”, Alila kertoo. ”Azure FastTrack Engineer -asiantuntijamme tarjoavat koulutusta pilviteknologian käyttöön, auttavat löytämään parhaan käyttötavan pilviratkaisuille ja suunnittelevat yhdessä asiakkaan kanssa palveluita. Näin myös pilvipalveluiden laatu on korkeaa heti alusta asti.”

Microsoftilta tukea kasvuun ja tuotekehitykseen

Mukana kaksipäiväisessä Tech Days -tapahtumassa oli 58 puhujaa ja 900 osallistujaa, joista lähes puolet naisia. Tärkeä rooli oli myös 30:llä Microsoftin kumppaniyrityksellä, joista useimmilla oli oma messualue tapahtuman kuhisevalla pääkadulla.

Yksi tapahtumaan osallistuneista startupeista oli suomalainen Lumoa, joka on osallistunut Microsoft BizSpark -ohjelmaan.

”Kehitämme kokonaisratkaisua, jonka avulla organisaatioiden isot asiakaspalautemassat muuttuvat automaattisesti priorisoiduiksi toimenpidealueiksi tehden oikeiden päätösten teosta helppoa”, Lumoan perustaja Suvi Lindfors sanoo. ”Olemme saaneet Microsoftilta apua Azure-teknologian sekä muiden teknisten kysymysten kanssa. Kokeilemme tällä hetkellä esimerkiksi uutta Azure Translation Hub -työkalua. Lisäksi toimimme vuoden Microsoft Fluxissa Helsingissä. Fluxissa oli todella upea yhteisö, josta saimme paljon tukea”, Lindfors kertoo.

Lue lisää Helsingin Tech Daysin nettisivuilta ja palaa keskusteluihin Twitterissä #TDFinland. Seuraava Tech Days järjestetään keväällä 2019.