Kyberuhkat kasvavat – Microsoft panostaa tietoturvaan

 |   Microsoft News Center

Microsoft on julkistanut eilen useita älykkäitä tietoturvatyökaluja ja -teknologioita, joiden avulla yritykset voivat suojata tietonsa ja tietoverkkonsa sekä varautua uhkiin, joita IoT- ja muihin verkkoon kytkettyihin laitteisiin kohdistuu enenevässä määrin.

Microsoft on kehittänyt Azure Sphere OS -käyttöjärjestelmän verkkoon kytkettyjen mikro-ohjaimen (MCU) sisältävien laitteiden suojaksi. Verkkoon kytketään vuosittain miljardeja uusia laitteita leluista kodinkoneisiin ja teollisuuslaitteisiin, ja niihin kohdistuu koko ajan enemmän kyberuhkia.

Azure Sphere -pilvialusta tarjoaa kattavan tietoturvan kaikille verkkoon kytketyille MCU-laitteille sekä erityisesti IoT-laitteiden turvaamiseksi kehitetyn käyttöjärjestelmän. Azure Spheren mikro-ohjainten teho on yli viisinkertainen vanhoihin mikro-ohjaimiin verrattuna.

Azure Spheren lisäksi Microsoft on julkaissut työkaluja myös uhkien ennaltaehkäisyyn. Microsoft 365 -yrityspilvipalveluihin on lisätty uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka auttavat IT- ja tietoturva-ammattilaisia turvallisuuden hallinnassa. Uusimman Windows 10 -käyttöjärjestelmäpäivityksen myötä Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) suojaa myös Office 365:n, Windowsin ja Azuren. Microsoft julkisti myös Intelligent Security Graph -analytiikkapalveluunsa uuden ohjelmointirajapinnan kokeiluversion, joka mahdollistaa asiakkaiden ja kumppaneiden tietoturvaratkaisujen kytkemisen palveluun.

Microsoft osaksi maailmanlaajuista kybertuvallisuussitoumusta

Microsoft ja 33 muuta globaalia teknologia- ja kyberturvallisuusyritystä ovat tänään myös allekirjoittaneet maailmanlaajuisen Cybersecurity Tech Accord -sitoumuksen tehostaakseen kaikkien asiakkaidensa kyberturvallisuutta maailmanlaajuisesti. Kyseessä on kaikkien aikojen laajin yritysten keskinäinen sitoumus suojella asiakkaitaan kyberrikollisten ja valtioiden vihamielisiltä verkkohyökkäyksiltä.

Sitoumuksen osapuolet omistavat ja hallinnoivat internetin verkko- ja tietoinfrastruktuurin pohjana olevia teknologioita maailmanlaajuisesti. Sitoumuksen ovat allekirjoittaneet Microsoftin lisäksi muun muassa Facebook, F-Secure, HP, Nokia ja Oracle. Yritykset sitoutuvat kyberturvallisuuden parantamiseen neljällä eri osa-alueella, joita ovat vahvempi puolustus, nollatoleranssi rikkomuksille, suorituskyvyn tehostaminen ja yhteistyö.

Lue lisää aiheesta: