Microsoft tarjoaa uusia mahdollisuuksia älykkään pilviaikakauden sovelluskehittäjille

 |   Microsoft News Center

Microsoftin Build 2018 -kehittäjätapahtumassa esiteltiin uusia teknologioita, joiden avulla jokainen sovelluskehittäjä voi olla tekoälykehittäjä Microsoft Azure-, Microsoft 365- tai muilla alustoilla. Tekoälysovellusten kehittäminen on tärkeämpää kuin koskaan ennen – teknologia muokkaa elämäämme ja työtämme päivittäin, sekä pilviteknologian että siihen yhteydessä olevien laitteiden avulla.

”Älykkään pilven ja siihen yhteydessä olevien laitteiden aika on nyt”, totesi Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella. ”Nämä edistysaskeleet tuovat kehittäjille uskomattomia mahdollisuuksia ja samalla vastuun siitä, että teknologiamme on luotettavaa ja hyödyllistä kaikille.”

Osana sitoumustaan luotettaviin ja vastuullisiin tekoälytuotteisiin ja -käytäntöihin Microsoft on julkistanut tänään viisivuotisen AI for Accessibility -ohjelman, joka tuo toiminnallisten vaikeuksien kanssa eläville ihmisille uusia mahdollisuuksia tekoälyn avulla. 25 miljoonan Yhdysvaltain dollarin suuruinen ohjelma tarjoaa asiantuntemusta ja teknologiainvestointeja sekä myöntää apurahoja erilaisiin hankkeisiin. Ohjelman innovaatiot integroidaan Microsoftin pilvipalveluihin. Ohjelmassa hyödynnetään Microsoftin jo käynnissä olevan AI for Earth -hankkeen parhaita käytäntöjä.

Älykkäiden pilviteknologioiden ja niihin yhteydessä olevien laitteiden edistysaskeleita

Älylaitteiden määrä kotona ja yrityksissä on kasvussa ympäri maailman, ja määrän ennustetaan nousevan yli 20 miljardiin vuoteen 2020 mennessä. Älykkyytensä myötä laitteet tuottavat uusia tapoja nähdä, kuunnella, päätellä ja ennakoida silloinkin, kun niitä ei ole kytketty pilveen. Nämä laitteet tuovat kuluttajille, yrityksille ja kokonaisille toimialoille uusia mahdollisuuksia aina leikkaussalista tehtaan tuotantolinjoille asti. Tänään Microsoft on kertonut seuraavista uusista toiminnallisuuksista sovelluskehittäjille:

 • Microsoftin Azure IoT Edge Runtime -teknologia toimii tästedes avoimella lähdekoodilla, minkä ansiosta asiakkaat voivat tehdä muokkauksia, etsiä ja poistaa virheitä. Tämä tuo älykästä pilveä hyödyntäviin sovelluksiin läpinäkyvyyttä ja paremmat hallintamahdollisuudet.
 • Custom Vision toimii tästä lähtien Azure Iot Edge -alustalla, minkä ansiosta esimerkiksi miehittämättömät lennokit eli dronet ja teolliset laitteet voivat toteuttaa kriittisiä toimenpiteitä jopa silloin, kun ne eivät ole kytkettynä pilveen.
 • Microsoft ja maailman suurin drone-yhtiö DJI ryhtyvät yhteistyöhön ja luovat uuden ohjelmistokehityspaketin (SDK) Windows 10 -PC-laitteille. Lisäksi DJI on valinnut Azuren ensisijaiseksi pilvipalvelukseen edistämään kaupallisia drone- ja SaaS-ratkaisujaan. SDK tuo täydet lennonohjausominaisuudet ja reaaliaikaiset tiedonsiirto-ominaisuudet lähes 700 miljoonaan Windows 10 -laitteeseen ympäri maailman.
 • Microsoft ja Qualcomm Technologies kertoivat toteuttavansa yhdessä Azure IoT Edge -alustalla toimivan tekoälykehityspaketin konenäkösovellusten kehittämiseen.

Uuden aikakauden data- ja tekoälykehitystä

Sovelluskehittäjät voivat datan, koneoppimisen ja kognitiivisen älyn avulla kehittää ja hallita tekoälyä hyödyntäviä sovelluksia, jotka muuttavat ihmisten tapaa elää, tehdä yhteistyötä ja työskennellä:

 • Microsoft julkisti Project Kinect for Azuren uudenlaisiin tilaa ja liikettä hyödyntäviin tekoälyhankkeisiin.Se sisältää sensoripaketin, Microsoftin seuraavan sukupolven syvyyskameran ja sisäänrakennetun tietokoneen, joka on suunniteltu AI on the Edge -alustalle. Hankkeessa hyödynnetään Kinect-teknologiaa, jota löytyy myös HoloLens-silmikosta.
 • Uusi Speech Devices -ohjelmistokehityspaketti tarjoaa ensiluokkaiset monikanavaisten lähteiden äänenkäsittelyominaisuudet ja varmistaa tehokkaamman puheentunnistuksen muun muassa melunvaimennusominaisuuksien ja kaukoetäisyydeltä toimivien äänitoimintojensa ansiosta.
 • Project Brainwave -hankkeesta, edistyneeseen neuroverkkoprosessointiin tarkoitetusta arkkitehtuurista, on nyt saatavilla ennakkoversio Azuressa ja siihen yhteydessä olevilla laitteilla.
 • Azure Cognitive Services -palveluun on tullut päivityksiä, kuten esimerkiksi yhdenmukaistettu Speech Service, jossa on entistä parempi puheentunnistus ja tekstin puheeksi muuttava toiminto räätälöityä äänimallinnusta sekä äänen kääntämistä varten.
 • Päivitykset Bot Frameworkiin ja Cognitive Services -palveluihin tekevät Azuresta parhaan alustan keskusteluille pohjautuvien tekoälykokemusten luomiseen. Ne mahdollistavat seuraavan sukupolven chatbotit, jotka tukevat yritysten brändi-identiteettiä monipuolisemman dialogin, persoonallisten bottien sekä räätälöidyn äänen avulla.
 • Azure Search ja Cognitive Services -integraatio on nyt saatavissa ennakkoversiona. Tämä uusi ominaisuus yhdistää tekoälyn ja indeksointiteknologiat ja siten nopeuttaa tiedon löytämistä sekä teksti- että kuvamuodossa.

Kokemuksia kaikille aisteille ja kaikilla laitteilla

Microsoft esitteli myös yhdistetyn todellisuuden ominaisuuksia, jotka mahdollistavat monipuolisempia ja ihmisten ympäristöä, toimintaa sekä vuorovaikutusta ymmärtäviä kokemuksia:

 • Uusi Project Kinect for Azure -hanke tarjoaa joukon sensoreita, jotka on kehitetty Microsoft AI on the Edge -alustaa varten ja sisältävät Microsoftin huipputason syvyyskameran ja sisäänrakennetun tietokoneen kompaktissa ja tehokkaassa muodossa.
 • Microsoft Remote Assist -toiminnon avulla asiakkaat voivat tehdä tehokkaasti yhteistyötä etänä muun muassa hands-free-videopuhelujen, kuvien jakamisen ja yhdistetyn todellisuuden muistiinpanojen ansiosta.
 • Microsoft Layout mahdollistaa tilojen virtuaalisen suunnittelun mittakaavassa yhdistetyn todellisuuden avulla.

Moderneilla työkaluilla kokemuksia kaikille alustoille millä tahansa kielellä

Microsoft tarjoaa sovelluskehittäjille työkalut, joilla he voivat kehittää älykästä pilveä hyödyntäviä sovelluksia Azure- ja Microsoft 365- sekä muille alustoille valitsemallaan kielellä ja arkkitehtuurilla:

 • Azure Kubernetes Service (AKS) –palvelun avulla sovelluskehittäjät voivat kehittää ja ajaa konttiteknologiaan perustuvia ratkaisuja huomattavasti aiempaa yksinkertaisemmin, ilman Kubernetes-teknologian syväosaamista.
 • Visual Studio IntelliCode on uusi ominaisuus, joka tehostaa perussovelluskehitystä tekoälyn avulla.
 • Visual Studio Live Share on nyt saatavissa ennakkoversiona. Sen avulla sovelluskehittäjät voivat tehdä yhteistyötä helposti ja turvallisesti ja tiimin jäsenet voivat muokata koodia ja poistaa siitä virheitä reaaliajassa omilla työkaluillaan, kuten Visual Studio 2017:lla ja VS Codella.
 • Microsoft on sitoutunut avoimen lähdekoodin kehitykseen. Esimerkiksi uusi kumppanuutemme GitHubin kanssa tarjoaa Azure DevOps -palvelut GitHub-asiakkaille.
 • Uusi Microsoft Azure Blockchain Workbench on saatavissa tästä päivästä alkaen. Palvelu helpottaa lohkoketjupalvelujen kehittämistä yhdistämällä Azure-tuetun lohkoketjuverkoston pilvipalveluihin, kuten Azure Active Directory, Key Vault ja SQL Database, mikä nopeuttaa uusien innovaatioiden ja konseptien kehitystä ja toteutusta merkittävästi.

Lue lisää Microsoftin Build-julkistuksista:

 
Lisätietoja:

Anne Alarotu, Microsoft Oy, viestintäjohtaja
puh. 050 487 1308
anne.alarotu@microsoft.com