Microsoft Flux palkittu työstään Helsingin start-up-yhteisön hyväksi

 |   Microsoft News Center

Microsoftin startupeille suunnattu yhteisö, Microsoft Flux, on saanut tunnustusta Helsingissä toimivien startupien eteen tekemästään työstä. Helsinki Startup Hero -palkinnon Fluxille myönsi Helsingin kaupungin yrityspalvelut NewCo yhdessä pormestarin Jan Vapaavuoren kanssa.

“Helsinki Startup Hero -palkinnon myötä halusimme antaa huomiota hyvästä ja runsaasta työstä startup-yhteisön eteen. Microsoft Fluxilla on kaikille ovi auki ja sen myötä paljon yrittäjiä sekä kävijöitä. Siellä on aina lämmin tunnelma ja paikan henkilökunta on todella rentoa,” perustelee palkintoa Helsinki NewCon yksikönpäällikkö Tommo Koivusalo.

“Microsoft Flux on muutakin kuin yhteisöllinen tila: se on leikkikenttä, jossa ihmiset voivat synnyttää ja kehittää ideoitaan, käyttää ilmaisia työtiloja, saada teknologianeuvoja ja osallistua startup-tapahtumiin. Fluxilla on tärkeä rooli startup-yhteisön jäsenenä Helsingissä”, sanoo Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori.

Startup Genomen tuoreen tutkimuksen mukaan Helsingissä on maailman parhaiten paikallisesti verkostoitunut startup-yhteisö. Osaksi tätä yhteisöä Microsoft Flux perustettiin Korkeavuorenkadulle huhtikuussa 2016 ja se on auttanut jo yli 800 alkuvaiheen startupia.

“Haluamme lämpimästi kiittää Helsingin kaupunkia tästä tunnustuksesta ja kaupungin panostuksesta startup-yhteisöön. Helsingin kaupunki ja NewCo ovat auttaneet myös meitä löytämään startupeja, mahdollisia kumppaneita ja sijoittajia. On upeaa olla mukana rakentamassa ja vahvistamassa tätä energistä verkostoa”, sanoo Microsoft Fluxin toiminnasta vastaava Oki Tåg.

Microsoft Flux tarjoaa vuosittain yli 200 ilmaista tapahtumaa ja tuo kuukausittain yhteen 150 startupia, sijoittajaa ja mentoria. Fluxin tiloja käyttää keskimäärin 1000 ihmistä kuukaudessa.

Helsinki Startup Hero -Palkinto luovutettiin Microsoft Oy:n toimitusjohtajalle Pekka Horolle Helsinki Startup Day -tapahtumassa, jossa startupit ja sijoittajat saivat mahdollisuuden verkostoitua ja inspiroitua mielenkiintoisista puhujista. Tapahtuman järjestivät Helsingin kaupungin yrityspalveluit NewCo yhteistyössä Finnish Business Angel Network FiBANin kanssa. Palkintoa odottaa kunniapaikka Fluxissa uusien yrittäjien parissa.