Microsoft tehostaa tietoturvaa ja tuo tekoälyn kaikille käyttäjille

 |   Microsoft News Center

Yhtiö myös havainnollisti Ignite 2018 -konferenssissa tekoälyn, asioiden internetin ja pilven ulkopuolisen tietojenkäsittelyn merkitystä entistä turvallisemman, tuottavamman ja älykkäämmän työpaikan luomisessa.

ORLANDO — 24. syyskuuta 2018 — Microsoft on tänään korostanut jokavuotisessa Ignite-konferenssissaan tarvetta tehostaa IT-ratkaisujen tietoturvaa. Yhtiö myös julkisti lukuisia tietoturvaohjelmia ja -tuotteita, mukaan lukien dynaamisen raportointityökalun Microsoft Secure Scoren, joka arvioi Microsoft 365 -asiakasympäristöjä ja tekee suosituksia, jotka voivat vähentää tietoturvaloukkauksia jopa kolmikymmenkertaisesti, sekä Microsoft Authenticator -palvelun, joka helpottaa turvallista kirjautumista muun muassa mahdollistamalla työntekijöiden kirjautumisen ilman salasanaa.

Yhtiö myös edisti sitoutumistaan tekoälyn demokratisoimiseen julkistamalla uuden AI for Humanitarian Action -ohjelman, jonka tavoitteena on hyödyntää tekoälyä katastrofien helpottamisessa, työssä lasten ja pakolaisten hyväksi sekä ihmisoikeuksien edistämisessä.

”Älykkään pilven ja älykkään reunan  aikakaudella yritykset kaikilla toimialoilla etsivät luotettavaa kumppania muutosprosessiin”, sanoo Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella. ”Venytämme tekoälyn, reunalaskennan ja esineiden internetin rajoja sekä tarjoamme organisaatioille kokonaisvaltaisia tietoturvaratkaisuja. Haluamme näin auttaa jokaista organisaatiota rakentamaan omia digitaalisia kyvykkyyksiä ja menestymään tällä uudella aikakaudella.”

Kyberturvallisuus on digitaalisen aikakauden suurin haaste

Organisaatiot sitovat päivittäin runsaasti aikaa ja resursseja kyberhyökkäysten ehkäisemiseen ja niistä toipumiseen. Organisaatioilla on käytössään kymmeniä monimutkaisia, toisistaan irrallaan olevia työkaluja, joiden väliset aukot päästävät uhkia läpi.

Microsoftilla on ainutlaatuinen asema auttaa organisaatioita erityisesti kolmella osa-alueella: globaalin mittakaavan tietoturvatoiminnoissa sekä Microsoftin omaksi että asiakkaiden turvaksi, yritystason teknologiassa sekä monipuolisissa kyberturvallisuuskumppanuuksissa moninaisessa maailmassa.

Globaalin mittakaavan tietoturvatoiminnot asiakkaiden turvaksi: Microsoftilla työskentelee yli 3 500 kokoaikaista tietoturva-asiantuntijaa, jotka analysoivat kehittyneiden tekoälytyökalujen avulla päivittäin globaalisti yli 6,5 biljoonaa signaalia. Microsoftin pilvipohjaiset koneoppimismallit havaitsivat hiljattain erittäin kohdennetun, noin 200 kohteen hyökkäyksen pienyrityksiin Yhdysvalloissa, ja Microsoft neutralisoi tämän Ursnif-nimisen hyökkäyksen sekunneissa. Lisäksi Microsoftin Digital Crimes -yksikkö, joka on erikoistunut edistyneiden hyökkäysten selvitykseen ja ehkäisyyn, on sulkenut 18 lainvastaista bottiverkkoa yhteistyössä lainvalvontaviranomaisten kanssa ympäri maailman ja pelastanut lähes 500 miljoonaa laitetta salaiselta bottiverkkohallinnalta.

Yritystason tietoturvateknologia: Microsoft suojaa organisaatioita laajasti tuotteidensa uusilla pilven kautta tarjottavilla tietoturvaominaisuuksilla, jotka suojaavat asiakkaita monenlaisilta uhkilta sekä suojaavat verkkoa ja arkaluonteisia tietoja:

  • Lähes kaikki tietoturvaloukkaukset liittyvät vaarantuneisiin salasanoihin. Tänään Microsoft julisti lopun salasanojen aikakaudelle tarjoamalla uuden tuen salasanattomalle kirjautumiselle Microsoft Authenticator -sovelluksen kautta sadoille tuhansille Azure AD -palveluun kytketyille sovelluksille, joita yritykset käyttävät päivittäin. Mikään yhtiö ei ole mahdollistanut yhtä monen salasanan poistamista yrityksiltä kuin Microsoft.
  • Microsoft Secure Score, joka on ainoa yritystason dynaaminen kyberturvaraportointityökalu, sisältää nyt myös EMS- ja Azure Security Center -palvelut. Organisaatiot saavat Secure Score -työkalun avulla arviointeja ja suosituksia, jotka vähentävät tietoturvaloukkausten todennäköisyyttä jopa kolmikymmenkertaisesti muun muassa käyttämällä monivaiheista todennusta järjestelmänvalvojille ja loppukäyttäjille sekä varmistamalla luotettavan pääsyn tärkeisiin sovelluksiin.
  • Tänään julkistettu Microsoft Threat Protection on kattava end-to-end-ratkaisu, joka auttaa organisaatioita suojautumaan kyberuhkilta, havaitsemaan ne ja lieventämään niiden vaikutuksia. Palvelu tarjoaa kehittyneen suojauksen uhkia vastaan ja automaattisen korjauksen yrityksen sähköpostille, tietokoneille, identiteeteille ja infrastruktuurille ja integroituna kokemuksena Microsoft 365:ssä. Palvelu käyttää tekoälyä ja asiantuntijaosaamista nopeuttaakseen tutkimuksia uhkien torjunnan vauhdittamiseksi ja säästää näin ylikuormitetuilta tietoturvatiimeiltä tuhansia työtunteja.
  • Lisää tietoturvajulkistuksia englanninkielisessä tiedotteessa.

Monipuoliset kyberturvallisuuskumppanuudet monimutkaisessa maailmassa: Microsoft tekee yhteistyötä demokratian kannalta tärkeiden teknologiayritysten, päättäjien ja instituutioiden kanssa. Yhtiön Defending Democracy -ohjelma pyrkii suojaamaan poliittisia kampanjoita hakkeroinnilta, lisäämään vaaliprosessin turvallisuutta, estämään väärän tiedon levityksen ja lisäämään läpinäkyvyyttä verkossa tapahtuvaan poliittiseen mainontaan. Microsoftin suunnitelmissa on laajentaa Defending Democracy -ohjelmaa demokratioihin ympäri maailmaa.

Data ja tekoäly uudistavat älykkään liiketoiminnan

Microsoft vahvistaa sitoutumistaan tekoälyn käytön demokratisoimiseen ja tekoälyn hyötyjen ulottamiseen mahdollisimman laajalle julkistamalla tänään uuden 40 miljoonan Yhdysvaltain dollarin viisivuotisen AI for Humanitarian Action -ohjelman, jossa pyritään hyödyntämään tekoälyä esimerkiksi katastrofiavussa, lasten, pakolaisten ja siirtymään joutuneiden ihmisten suojelussa sekä ihmisoikeuksien kunnioittamisen edistämisessä.

Yhtiö tekee tiivistä yhteistyötä valikoitujen kansalaisjärjestöjen ja humanitaaristen järjestöjen kanssa muun muassa tarjoamalla avustuksia, teknologiainvestointeja ja asiantuntija-apua. Tämä on kolmas heinäkuussa 2017 julkistetun Microsoftin AI for Good -hankkeen osana käynnistetty ohjelma.

Microsoft julkisti myös uusia Microsoft 365:n tekoälykokemuksia, jotka helpottavat tiedon löytämistä, sisältöjen luomista, datan analysoimista ja yhteistyötä muiden kanssa:

  • Microsoft esitteli uuden yhtenäisen hakutoiminnon: Microsoft Search helpottaa dokumenttien ja tietojen hakua organisaation sisä- ja ulkopuolelta työnkulusta poistumatta. Hakukentällä on näkyvä vakiopaikka kaikissa Microsoft 365-sovelluksissa, joten hakutoiminto on aina helposti saatavilla. Haun taustalla Microsoft hyödyntää Microsoft Graphin ja Bingin tekoälyteknologian toiminnallisuuksia.
  • Ideas in Office auttaa ihmisiä hyödyntämään tekoälyä yhdellä hiiren klikkauksella, joka avaa Office-sovelluksissa älykkäät suositukset. Ideatoiminto yksinkertaistaa käyttäjäkokemusta ja auttaa käyttäjiä säästämään aikaa toistuvien tehtävien suorittamisessa. Se on ensin saatavilla Excel- ja PowerPoint-sovelluksiin.
  • Lisää tekoälyyn liittyviä julkistuksia englanninkielisessä tiedotteessa.

IoT ja reunalaskenta luovat uutta arvoa

Pilvilaskenta yleistyy jatkuvasti ja hajautuu samanaikaisesti yhä enemmän pilven reunalle: verkkoon kytkettyihin laitteisiin, päätepisteisiin ja maantieteellisiin alueisiin. Tekoäly toimii ajurina innovaation seuraavassa aallossa älykkäässä pilvessä ja älykkäällä reunalla. Microsoft tuo markkinoille tehokkaita IoT- ja reunaratkaisuja , jotka tarjoavat asiakkaille uusia mahdollisuuksia tuoda pilven älykkyyttä uusiin skenaarioihin ja alueille, joissa verkkoyhteys ei ole luotettava:

  • Tänään julkistettu Azure Digital Twins on Microsoftin IoT-alustan uusi palvelu, joka auttaa asiakkaita ja kumppaneita luomaan digitaalisen mallinnuksen mistä tahansa fyysisestä ympäristöstä. Uudella innovaation ja IoT:n aikakaudella toisiinsa liittyvät kohteet rakennukset, laitteet tai tuotantotilat pitää hahmottaa ympäröivässä kontekstissaan. Azure Digital Twins tarjoaa täyden kuvan suhteista ja prosesseista, jotka yhdistävät ihmisiä, paikkoja ja laitteita.
  • Azure Sphere on ensimmäinen kokonaisvaltainen ratkaisu, joka on kehitetty älykkään reunan IoT-laitteiden suojaamiseksi ja voimanlähteeksi, ja on nyt saatavissa ennakkoversiona. Azure Sphere on suunniteltu verkkoon kytkettyjen mikro-ohjainten suojaksi mikrosiruista pilveen. Mikro-ohjaimen sisältäviä laitteita tulee myyntiin vuosittain jopa 9 miljardia. Kehittäjätyökalut ovat nyt myös yleisesti saatavilla.
  • Lisää IoT-julkistuksia englanninkielisessä tiedotteessa.

Lisätietoja:

Anne Alarotu, viestintäjohtaja, [email protected], 050 4871308

Tags: , , , ,