Katarina Engblom Microsoftille vastaamaan kumppaniliiketoiminnasta sekä pienistä ja keskisuurista asiakkaista

 |   Microsoft News Center

Katarina Engblom

Katarina Engblom on aloittanut 7.1.2019 Microsoft Oy:n kumppaniliiketoiminnasta sekä pienistä ja keskisuurista asiakkaista vastaavana johtajana. Engblom seuraa roolissaan Jussi Tolvasta, joka siirtyi syyskuun alussa Microsoft Oy:n toimitusjohtajaksi.

”Olen erittäin iloinen, että saamme Katarinan tiimiimme. Hän tuo mukanaan vahvaa osaamista myynnin ja liiketoiminnan johtamisesta ja hänen inhimillinen sekä ihmiskeskeinen johtamistyylinsä vahvistaa yrityskulttuuriamme ja empatian merkitystä kaikessa toiminnassamme. Katarina on myös työskennellyt usealla kumppanillamme, joten hän ymmärtää kumppaneitamme hyvin, mikä puolestaan auttaa häntä, tiimiämme ja kumppaneitamme menestymään”, sanoo Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Jussi Tolvanen.

Diplomi-insinöörin tutkinnon suorittanut Engblom on tehnyt pitkän uran teknologiayrityksissä mukaan lukien Ericsson, Radiolinja, Tieto ja Avanade. Ennen Microsoftille siirtymistään Engblom vastasi Telialla suuryritysliiketoiminnasta Suomessa ja sittemmin Suomen monikansallisista asiakkuuksista Telia-konsernissa. Engblom on myös Sarlin Group Oy:n hallituksen jäsen.

”Olen erittäin innoissani, kun pääsen auttamaan Microsoftin asiakkaita ja kumppaneita saavuttamaan tavoitteitaan teknologian avulla. Teknologia on valtava mahdollistaja, mutta kaiken digitalisaation ja tekoälyn keskellä olen huomannut, että monilla liiketoimintajohtajilla ei ole mielestään tarpeeksi hyvää ymmärrystä teknologiasta eivätkä he oikein uskalla tätä sanoa ääneen. Teknologia kehittyy eksponentiaalista vauhtia ja siksi rohkaisen yritysjohtajia kysymään kysymyksiä, myös niitä yksinkertaisimpia, ja hakemaan vastauksia teknologiaosaajilta, joiden tehtävä on auttaa ymmärtämään teknologiaa ja sen mahdollisuuksia. Yritysjohtajan keskeinen tehtävä on kuitenkin ymmärtää omaa liiketoimintaansa ja teknologia on väline bisneksen edistämiseen”, sanoo Katarina Engblom.

Pienten ja keskisuurten asiakkaiden lisäksi Engblom vastaa Microsoftin ja noin 2000 teknologiakumppanin yhteistyöstä, jotta nämä voivat auttaa erilaisia ja erikokoisia yrityksiä ja organisaatioita menestymään teknologian avulla. ”Globaalina isona teknologiatoimijana meidän pitää innostaa kumppaneitamme, tehdä yhteistyöstä mahdollisimman helppoa ja auttaa heitä parempaan kasvuun niin Suomessa kuin kansainvälisesti”, sanoo Engblom.

Lisätietoja:
Anne Alarotu, viestintäjohtaja, [email protected], 050 4871308

Tags: , , , ,