Microsoft osallistuu eurooppalaisen demokratian suojelemiseen kyberuhilta

 |   Microsoft News Center

Microsoft AccountGuard logo

Microsoft AccountGuard -kyberturvapalvelu saapuu Suomeen vaalikevääksi.

Suomessa ja Euroopassa odotetaan jännittävää vaalikevättä. Suomessa vaalikausi käynnistyy huhtikuussa järjestettävillä eduskuntavaaleilla, joiden jälkeen toukokuussa miljoonat äänestäjät ympäri Eurooppaa valitsevat edustajansa Euroopan parlamenttiin.

Olemme viime vuosina nähneet ja kuulleet, kuinka ulkopuoliset tahot yrittävät vaikuttaa vaaleihin ympäri maailmaa. Vaikutusyritysten taustalla ovat niin valtiolliset kuin muutkin tahot. Viimeksi Ranskan presidentinvaalien yhteydessä vuonna 2017 tapahtui useita kyberhyökkäyksiä, joilla vaaleihin pyrittiin vaikuttamaan. Demokratian toteutumiseen kohdistuvat hyökkäykset todennäköisesti jatkuvat myös tämän vuoden aikana.

Microsoftin asiakkaita päivittäin suojelevat Threat Intellligence Center (MSTIC) ja Digital Crimes Unit (DCU) -yksiköt ovat havainneet useita poliittisiin toimijoihin kohdistuvia vaikutusyrityksiä Euroopassa. Viime syksynä varoitimme kolmea eurooppalaista demokratiaa vaalivaa ajatushautomoa niihin kohdistuvasta kyberhyökkäyksestä, jossa hyökkääjät yrittivät varastaa käyttäjätunnuksia ja levittää haittaohjelmia organisaatioiden tietojärjestelmiin.

Tiedämme, että hyökkäysten takana oli Strontium-niminen ryhmä, joka tunnetaan myös nimillä Fancy Bear ja APT28. Hyökkäykset ovat selkeä merkki pahantahtoisten tahojen jatkuvasta pyrkimyksestä vaikuttaa demokratian kannalta elintärkeisiin organisaatioihin. Ne myös osoittavat eurooppalaisten johtajien varoitukset kyberuhista aiheellisiksi.

Microsoft AccountGuard-palvelu laajenee

Kyberhyökkäysten torjumiseksi on äärimmäisen tärkeää, että poliittisilla toimijoilla on käytössään mahdollisimman korkealaatuinen tietoturvajärjestelmä. Sen vuoksi laajennamme tästä päivästä lähtien maksuttoman Microsoft AccountGuard -tietoturvapalvelun kahteentoista uuteen maahan: Suomeen, Ranskaan, Ruotsiin, Tanskaan, Hollantiin, Viroon, Latviaan, Liettuaan, Portugaliin, Slovakiaan ja Espanjaan. Aiomme laajentaa palvelun saatavuutta tulevina kuukausina myös muihin Euroopan maihin. AccountGuard on ennestään käytössä Yhdysvalloissa, Kanadassa, Irlannissa sekä Isossa-Britanniassa.

Microsoft AccountGuard on osa yrityksemme demokratiaa puolustavaa Defending Democracy -ohjelmaa. Se on huippumoderni kyberturvallisuuspalvelu, joka on tarjolla Office365-palvelua käyttäville poliittisille toimijoille, kuten poliittisille ehdokkaille, puolueille ja kampanjatoimistoille.

Palvelu on lisäksi tarjolla ajatushautomoille, yleishyödyllisille järjestöille ja kansalaisjärjestöille, jotka edistävät demokratiaa ja vaalien koskemattomuutta. Pyrimme tulevaisuudessa tarjoamaan palvelua myös esimerkiksi Euroopan parlamentin virallisille käyttäjätileille.

”Vaalikampanjat ovat kuin startup-yrityksiä. Niissä on valtavasti energiaa, intoa ja ideoita, mutta resurssit ovat vähäiset. Kampanjaa tehdessä kiire on jatkuvasti läsnä, ja kaikessa tässä kiireessä kyberturvallisuus jää usein vähemmälle huomiolle. Turvallisuuteen pitää kuitenkin kiinnittää huomiota. Tärkeintä on varautuminen ja suunnittelu siltä varalta, että vaalihäirintää tapahtuu. AccountGuard on turvallisuuden lisäämiseen yksi tehokas apuväline.”, Microsoftin yhteiskuntasuhteiden johtaja Max Mickelsson kertoo.

Palvelulla toimijat pystyvät suojelemaan työntekijöitään, kumppaneitaan, vapaaehtoisia työntekijöitään tai kampanja-avustajiaan. AccountGuard ilmoittaa, jos organisaatioon tai sen sähköpostitileihin kohdistuu esimerkiksi tunnetun valtiollisen tahon kyberhyökkäys.  Havaitessamme uhan ilmoitamme siitä suoraan organisaatiolle ja teemme töitä yhdessä toimijan kanssa tietojärjestelmien suojaamiseksi.

Palvelu tarjoaa järjestöille myös suosituksia tietoverkkojen ja sähköpostijärjestelmien turvaamiseksi. Voimme esimerkiksi ottaa käyttöön monivaiheisen kirjautumisen, asentaa uusimmat turvallisuuspäivitykset ja varmistaa tiedon olevan saatavilla vain niille, jotka sitä todella tarvitsevat. Osana AccountGuard-palvelua järjestämme myös koulutuksia ja pidämme poliittiset organisaatiot ajan tasalla uusista ominaisuuksista.

Lue lisää palvelusta ja rekisteröidy käyttäjäksi AccountGuardin verkkosivuilla.

 

Lisätietoja:
Max Mickelsson, yhteiskuntasuhteiden johtaja, Microsoft Oy
[email protected]
puh. 050 499 9776

Tags: , , , , ,