#SurfaceTheWomen-kampanja nosti esiin lähes tuhat suomalaista naista teknologia-alalta

 |   Microsoft News Center

Kuvassa on joukko #SurfaceTheWomen-kampanjaan osallistuneita ihmisiä.

Suomessa vain viidennes teknologiayritysten työntekijöistä on naisia. Yleisesti vain joka viides osaa nimetä teknologia-alalla työskentelevän naisen.

Kannustaaksemme lisää naisia teknologia-alalle sekä nostaaksemme esiin alalla työskenteleviä upeita naisia ja heidän tarinoitaan me Microsoftilla Suomessa järjestimme kansainväliseen naistenpäivään huipentuvan #SurfaceTheWomen-kampanjan. Kampanja toteutettiin yhteistyössä Women in Tech -yhteisön ja Mimmit koodaa -hankkeen kanssa.

Viikon mittainen kampanja tavoitti eri sosiaalisen median kanavissa yli miljoona suomalaista. #SurfaceTheWomen-aihetunnisteella tehtiin viikossa yli toista tuhatta sosiaalisen median julkaisua. Niissä nostettiin esiin lähes tuhat teknologia-alan naista, jotka saivat tunnustusta kollegoiltaan, yhteistyökumppaneiltaan ja läheisiltään.

”Kampanja osoitti, että teknologia-alan naisia halutaan nostaa esille kertomaan alasta ja työstään, ja tätä pitää jatkaa. Ei tarvitse olla supernainen ollakseen esikuva muille naisille. Meitä on tällä alalla erilaisia tekijöitä: koodareista markkinointiosaajiin, henkilöstöhallinnosta liiketoimintajohtajiin, ja kaikkia tarvitaan. Toivon, että naiset saavat tästä kaikesta rohkaisua teknologia-alalle,” summaa Microsoft Oy:n henkilöstöjohtaja Kati Laurikainen.

 

Kampanjan päättyessä Microsoft lahjoittaa 10 Surface-tietokonetta Mimmit Koodaa -hankkeelle, joka järjesti ensimmäisenä toimintavuonnaan yhteistyöyritystensä avulla 38 koodaustyöpajaa ja näissä yli 900 koulutuspaikkaa.

Microsoft on tukenut monimuotoisuutta työnantajana jo vuosikymmeniä. Yhtiö oli muun muassa ensimmäisten yritysten joukossa, jotka mainitsivat seksuaalisen suuntautumisen syrjimättömyyden vastaisessa ohjeistuksessaan. Lue lisää monimuotoisuudesta ja inklusiivisuudesta Microsoftilla.

Lisätietoja:
Anne Alarotu, viestintäjohtaja, Microsoft Oy
[email protected]
puh. 050 487 1308

Tags: , , , ,