Microsoft Teams tarjoaa uusia älykkäitä kokemuksia työpaikoille

 |   Microsoft News Center

Microsoft Teams 2 vuotta

Tällä viikolla tulee kuluneeksi kaksi vuotta Microsoft Teams -sovelluksen maailmanlaajuisesta lanseerauksesta. Tänä aikana tiimityötä ja vuorovaikutusta tukeva Teams on kasvanut voimakkaasti niin ominaisuuksiltaan kuin käyttäjämäärältäänkin. Nyt julkistamme Teamsiin kahdeksan uutta ominaisuutta, jotka tekevät yhteistyöstä yhä osallistavampaa, tehokkaampaa ja turvallisempaa.

Jo yli 500 000 organisaatiota – mukaan lukien 91 Fortune 100 -listan yritystä – käyttävät Teamsiä yhteistyön tekemiseen sijainnista, aikavyöhykkeestä ja kielestä riippumatta. Teams on nykyisin saatavilla 44 eri kieliversiona 181 eri markkinassa. Lähitulevaisuudessa tarjoamme sovellusta myös muun muassa myös hindin, filipinon, bengalin, telugun, tamilin, marathin, gujaratin, kannadan ja malayalamin kielisinä versioina.

Teams tekee yhdessä työskentelystä osallistavampaa, tehokkaampaa ja turvallisempaa

Microsoft Teams parantaa tiimityötä auttamalla organisaatioita siirtymään lukemattomien eri sovellusten käytöstä yhteen, turvalliseen sovellukseen, joka tarjoaa keskitetysti kaiken, mitä tiimit tarvitsevat, kuten pikaviestipalvelun, kokoukset ja puhelut, sekä integraation Office 365 -sovelluksiin. Käyttäjät voivat mukauttaa ja laajentaa Teamsiä kolmansien osapuolten sovellusten, prosessien ja laitteiden avulla saadakseen juuri ne työkalut, mitä työhönsä tarvitsevat. Jatkoksi tammikuussa lanseeratulle, mukautettavalle Teams-mobiilisovellukselle julkistamme tänään Teamsiin uusia ominaisuuksia. Uudet toiminnot tekevät kokouksista yhä osallistavampia ja tehokkaampia ja tarjoavat samalla uusia ominaisuuksia tietoturvan ja vaatimustenmukaisuuden varmistamiseksi.

Muokattavat videotaustat hyödyntävät älykästä taustahäivytysteknologiaa entistä paremmin. Ominaisuus tarjoaa osallistujille mahdollisuuden valita taakseen ilmestyvä kuva kokousten ja videopuheluiden ajaksi, esimerkiksi yrityksen logo tai toimistoympäristö. Tämä parantaa etäkokousten tehokkuutta rohkaisemalla videokuvan käyttöön ja minimoimalla samalla mahdolliset taustalla näkyvät häiriötekijät. Ominaisuus on tulossa saataville myöhemmin tänä vuonna.

Teams taustakuva

Sisältökamerat ja Intelligent Capture Microsoft Teams Rooms -kokoustiloissa tukevat lähitulevaisuudessa lisäkameran käyttöä sisällön, kuten vaikkapa valkotaululla olevan tekstin, tallentamiseen. Microsoft Teams Rooms -kokoustila kytkettynä mihin tahansa USB-kameraan voi Microsoftin uuden Intelligent Capture -toiminnon avulla tallentaa valkotaulun tekstejä ja kuvia sekä kohdistaa niihin, muuttaa niiden kokoa ja parantaa niiden laatua. Kokouksen etäosallistujat näkevät siis taulun sisällön ja voivat seurata ideointia, vaikka joku sattuisikin seisomaan taulun edessä. Ominaisuus on tulossa saataville myöhemmin tänä vuonna.

Teams Whiteboard

Microsoft Whiteboard Teamsissa tuo digitaalisen valkotaulun kokouksiin. Microsoft Teams Rooms -kokoustiloihin tulossa olevan Whiteboard-tuen avulla myös kokoukseen paikan päällä osallistuvat pystyvät kirjaamaan asioita taululle ja jopa siirtämään sisältöä fyysiseltä valkotaululta suoraan digitaaliselle valkotaululle. Whiteboard mahdollistaa Teamsissa keskusteluun osallistumisen kaikille paikan päällä ja etänä. Saatavilla nyt ennakkoversiona.

Reaaliaikaiset tekstitykset helpottavat erilaisten käyttäjien osallistumista Teams-kokouksiin muun muassa kuulorajoittuneille, kielitaidoltaan eritasoisille tai meluisasta paikasta kokoukseen osallistuville käyttäjille. Englanninkielinen ennakkoversio on tulossa pian saataville.

Teams tekstitys

Pikaviestien ja keskustelujen tietojenmenetyksen estäminen (Data Loss Prevention, DLP) antaa asiakkaille mahdollisuuden hakea ja suojata automaattisesti arkaluontoisia tietoja pikaviesti- ja kanavakeskusteluissa. Luomalla DLP-sääntöjä järjestelmänvalvojat voivat estää arkaluontoisen tiedon leviämisen tai vuotamisen vahingossa organisaatioiden sisällä tai ulkopuolelle. Ominaisuus on nyt yleisesti saatavilla kaikissa Office 365- ja Microsoft 365 -palvelupaketeissa, joihin sisältyy Office 365 Advanced Compliance -palvelu.

Suojattujen yksityiskanavien avulla Teams-kanavien tiedostoja ja keskusteluja voidaan rajata näkyväksi tai näkymättömäksi eri tiimijäsenille. Kanavaan osallistumista ja sen näkyvyyttä voi rajoittaa tarvittaessa milloin tahansa ilman erillisen tiimin luomista. Suojatut yksityiskanavat ovat yksi kaikkein toivotuimpia Teams-ominaisuuksia, ja sitä testataan parhaillaan sisäisesti ja valittujen asiakkaiden kanssa. Ominaisuus on tulossa saataville myöhemmin tänä vuonna.

Microsoft 365 Live Events mahdollistaa reaaliaikaisten ja tallennettujen verkkolähetysten toteuttamisen kaikille käyttäjille. Esimerkiksi henkilöstölle, asiakkaille tai kumppaneille suorana välitettävät tapahtumat käyttävät videota ja interaktiivisia keskusteluja Teamsin, Streamin tai Yammerin kautta. Tapahtumiin voi osallistua reaaliaikaisesti jopa 10 000 henkilöä mistä tahansa tai millä laitteella tahansa, tai he voivat seurata tapahtumaa jälkeenpäin kehittyneiden tekoälytoimintojen – kuten automaattisen litteroinnin – avulla. Ominaisuus on nyt yleisesti saatavilla.

Lisätietoa uusista Teams-ominaisuuksista on saatavilla Teams Tech Community -blogissa.

Lisätietoja:
Anne Alarotu, viestintäjohtaja
[email protected]
050 487 1308

Tags: , , ,