Microsoft aikoo hiilinegatiiviseksi vuoteen 2030 mennessä

 |   Microsoft News Center

Microsoft on julkaissut kunnianhimoisen tavoitteen ja uuden suunnitelman hiilijalanjälkensä vähentämiseksi ja lopulta poistamiseksi. Vuoteen 2030 mennessä Microsoft aikoo olla hiilinegatiivinen ja vuoteen 2050 mennessä poistaa ympäristöstä kaiken sen hiilen, jonka yritys on päästänyt ympäristöön joko suoraan tai sähkön kulutuksella sen perustamisesta vuonna 1975 lähtien.

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella, lakiasioista vastaava johtaja Brad Smith, talousjohtaja Amy Hood ja ympäristöjohtaja Lucas Joppa julkistivat yrityksen uudet tavoitteet sekä yksityiskohtaisen suunnitelman hiilinegatiivisuuden saavuttamiseksi torstaina 16.1.2020.

”Vaikka koko maailman on saatava nettohiilijalanjälki nollaan, niiden, joilla on varaa liikkua nopeammin ja mennä pidemmälle, pitäisi tehdä niin. Siksi ilmoitamme tänään kunnianhimoisesta tavoitteestamme ja uudesta suunnitelmastamme Microsoftin hiilijalanjäljen vähentämiseksi ja lopulta poistamiseksi”, sanoi Microsoftin lakiasioista vastaava johtaja Brad Smith. Microsoftin virallisesta blogista löytyy lisätietoja rohkeasta tavoitteestamme ja yksityiskohtainen suunnitelma hiilijalanjäljen poistamiseksi.

Microsoft julkaisi ohjelman, jolla vähennetään sekä omat että koko toimitus- ja arvoketjun hiilidioksidipäästöt yli puolella vuoteen 2030 mennessä. Tähän sisältyy omien suorien päästöjemme ja käyttämäämme energiaan liittyvien päästöjen vähentäminen lähes nollaan tämän vuosikymmenen puoliväliin mennessä. Ilmoituksessa kerrottiin myös uudesta aloitteesta, jossa Microsoftin teknologian avulla yhteistyökumppanimme ja asiakkaamme ympäri maailmaa voivat vähentää omaa hiilijalanjälkeään. Samalla julkaistiin uusi miljardin dollarin ilmastoinnovaatiorahasto, joka nopeuttaa hiilen vähentämis-, talteenotto- ja poistoteknologioiden maailmanlaajuista kehitystä.

Ensi vuodesta lähtien Microsoft tekee myös hiilen vähentämisestä selkeän osion toimitusketjunsa hankintaprosessiin. Uusi vuosittain julkaistava ympäristövastuuraportti antaa yksityiskohtaisen kuvan Microsoftin hiilivaikutuksista ja päästöjen vähentämisestä. Tämän lisäksi yritys käyttää ääntään ​​tukeakseen sellaisia julkishallinnollisia toimia, jotka nopeuttavat hiilen vähentämistä ja poistamista.

Lisätietoja aiheesta löytyy täältä: https://news.microsoft.com/climate.

Tags: ,