TietoEVRY ja Microsoft strategiseen yhteistyöhön julkipilvipalveluissa

 |   Microsoft News Center

TietoEVRY ja Microsoft aloittavat strategisen yhteistyön vauhdittaakseen pohjoismaisten yritysten ja julkisen sektorin toimijoiden digitalisoitumista julkipilvipalveluita hyödyntämällä. Yhtiöiden johtava asiantuntemus auttaa niiden asiakkaita yhdistämään parhaimmalla tavalla sekä julkisten että yksityisten pilvipalveluiden edut.  Koulutusohjelma, jossa sertifioidaan 3 000 Azure-ammattilaista TietoEVRYyn, luo Pohjoismaiden suurimman Azure-yhteisön.

Pilvipalveluympäristöt muodostavat digitalisaatio-ohjelmien selkärangan. TietoEVRYn kokemus asiakasprojekteissa on osoittanut, että pilvipalveluiden avulla organisaatiot voivat parantaa ketteryyttään lyhentämällä tuotteidensa markkinoille saattamiseen kuluvaa aikaa jopa 70 %. Lisäksi ne voivat saavuttaa jopa 30-40 %:n IT-kustannussäästöt, parantaa kykyään toimia jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä sekä samalla nostaa tietoturvansa tasoa.

Sekä TietoEVRY että Microsoft ovat vahvoja toimijoita Pohjoismaissa suuryritys-, pk-, sekä julkisella sektorilla. Yhdessä yhtiöt voivat edistää pohjoismaisten organisaatioiden pilvi-transformaatiota tarjoamalla heille sopivaa julkisten ja yksityisten pilvipalveluiden yhdistelmää. Datan kasvava määrä sekä sen liiketoiminnalle tarjoamat uudet mahdollisuudet vaativat huippuluokan toimiala- ja markkinatuntemusta. TietoEVRYn vahva tuntemus pohjoismaisten asiakkaiden liiketoiminnasta ja niitä koskevista säädöksistä yhdessä Microsoftin Azuren laajan palveluvalikoiman ja jatkuvan innovoinnin kanssa tuovat asiakkaille skaalautuvuutta, ketteryyttä ja nopeutta.

TietoEVRY aikoo myös kehittää toimialakohtaisten ohjelmistotuotteiden pilvivalmiutta suurelta osin hyödyntäen Azurea mahdollistaakseen nopeamman arvonluonnin asiakkailleen. Yhdessä älykkään pilven kanssa tämä tukee toimialakohtaisten ratkaisujen jatkuvaa kehitystä ja innovaatioita.

Sen lisäksi, että TietoEVRY ja Microsoft yhdistävät parhaan teknologia- ja konsultointiosaamisensa, yritykset perustavat koulutusohjelman, jossa sertifioidaan 3 000 Azure-ammattilaista TietoEVRYyn.

”Olemme todella innoissamme tästä kumppanuudesta, jonka myötä yhdistämme maailmanluokan pilvipalvelut pohjoismaiseen paikalliseen osaamiseen, ja tuomme asiakkaillemme merkittäviä hyötyjä: lisää skaalautuvuutta ja luotettavuutta, enemmän innovointimahdollisuuksia sekä edistyneempää tietoturvaa. Yhdistämällä osaamisemme voimme kiihdyttää asiakkaidemme monipilviympäristöjen hyödyntämistä ja edistää pohjoismaisen yhteiskunnan digitaalista transformaatiota. Tuhansia Microsoft Azure -osaajia tuottava koulutusohjelmamme tarjoaa ammattilaisillemme erinomaisia kehittymismahdollisuuksia – ja mahdollistaa Pohjoismaiden suurimman osaajayhteisön perustamisen”, sanoo TietoEVRY:n toimitusjohtaja Kimmo Alkio.

”Toimialasta riippumatta organisaatioiden täytyy digitalisoitua selviytyäkseen ja menestyäkseen. Yhdessä TietoEVRYn kanssa voimme auttaa pohjoismaisia asiakkaitamme kehittämään digitaalista toimintaansa ja osaamistaan sekä rakentamaan datakeskeistä liiketoimintaansa, jossa päätöksenteko, toiminta ja innovaatiot ovat ketterämpiä ja pohjautuvat dataan. Organisaatiot voivat tavoitella parempaa asiakaskeskeisyyttä, voimakkaampaa sisäistä yhteistyökulttuuria, toimintansa tehostamista tai tuotteiden, palveluiden ja liiketoimintamallien uudistamista. Siihen he tarvitsevat turvallista ja luotettavaa pilviteknologiaa ja kyvykkään kumppanin tukemaan heitä sen hyödyntämisessä”, sanoo Microsoftin Länsi-Euroopan toiminnoista vastaava johtaja Vahé Torossian.

 

Lisätietoja:

TietoEVRYn viestintä, +358 40 570 4072, [email protected]

Microsoft, Mediasuhteet / Suomi, +358 50 487 1308

TietoEVRY luo digitaalista etumatkaa yrityksille ja yhteiskunnalle. Olemme digitaalisiin palveluihin ja ohjelmistoihin keskittynyt yhtiö, joka yhdistää paikallisen osaamisen sekä globaalit kyvykkyydet asiakkaidemme eduksi. Pohjoismaiset arvot luovat perustan onnistumisellemme.

Noin 24 000 asiantuntijaamme ympäri maailmaa palvelevat tuhansia yksityisen ja julkisen sektorin asiakkaita yli 90:ssä maassa. TietoEVRY:n liikevaihto on noin 3 miljardia euroa ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Suomessa. Yhtiö on listattu NASDAQissa Helsingissä ja Tukholmassa sekä Oslo Børsissä. www.tietoevry.com

Microsoft on digitaalisen muutoksen mahdollistaja älykkään pilven ja siihen yhteydessä olevien älykkäiden laitteiden aikakaudella. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän heille tärkeitä asioita. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftSuomi

Tags: , ,