Raportti etätyön trendeistä: videokokouksia, työpäivän joustavuutta ja mobiilikäytön kasvua

 |   Microsoft News Center

Löydämme tällä hetkellä uusia keinoja pitää yhteyttä toisiimme, ja tämä näkyy Microsoft Teamsin päivittäisten kokousten uutena ennätyksenä: 2,7 miljardia kokousminuuttia yhtenä päivänä. Tämä tarkoittaa 200 %:n kasvua maaliskuun puolen välin 900 miljoonasta minuutista. Teams for Education- versiolla on puolestaan 183 000 käyttäjää 175 maassa.

Tutkimme etätyön trendejä ja julkaisimme siitä uuden Work Trend Index -raportin. Sen avulla autamme asiakkaitamme ymmärtämään uutta tilannetta ja suunnittelemaan tulevaa. Tämän lisäksi käytämme raportin tuloksia ohjaamaan tuotekehitystämme, jotta voimme rakentaa parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen.

Tärkeimmät tulokset:

Ihmiskontaktia videon avulla

Monet tutkimukset ovat todenneet, että ihmisten välinen kontakti, myös katsekontakti, rauhoittaa ja vähentää stressihormonien eritystä. Tämän vuoksi ei olekaan yllättävää, että käyttäjät pitävät videonsa päällä kaksi kertaa useammin kuin ennen kokoaikaista etätyöskentelyä. Olemme myös nähneet videopuheluiden määrän kasvavan yli 1000 % maaliskuun aikana.

Aktiivisimmat videon käyttäjät ovat Norjassa ja Alankomaissa. Näissä 60 % Teamsin käyttäjistä pitää videon päällä puheluissaan. Australiassa 57 %:ssa puheluista pidetään videon päällä, Italiassa 53 %:ssa, Chilessä 52 %:ssa, Sveitsissä 51 %:ssa ja Espanjassa 49 %:ssa. Vastaavasti Isossa-Britanniassa, Kanadassa ja Ruotsissa video on päällä 47 %:ssa puheluista ja Meksikossa 41 %:ssa.

Kuka käyttää videota vähiten? Intiassa video on päällä vain 22 %:ssa puheluista, Singaporessa 36 %:ssa, Etelä-Afrikassa 36 %:ssa, Ranskassa 37 %:ssa ja Japanissa 39 %:ssa puheluista. Amerikassa 38 % käyttää videota puheluissaan. Joillain alueilla videon käytön vähyys voi johtua laitteiden puutteesta ja epävakaasta internet-yhteydestä.

Vaikka kasvokkain tapahtuvaa työskentelyä ei voi täysin korvata, pyrimme helpottamaan etätyön kipupisteitä, lisäämään ihmiskontakteja ja tekemään työnteosta vähän hauskempaa:

  • Räätälöidyt taustakuvat, joilla käyttäjä voi päivittää videon taustan Teams-kokouksissa on nyt saatavilla. Tulevaisuudessa käyttäjä voi myös ladata oman kuvansa taustalle.
  • Lisätäksemme inklusiivisuutta käden nosto -ominaisuus tulee yleisesti saataville huhtikuussa. Sen avulla kokoukseen osallistujat voivat virtuaalista kättään nostamalla ilmoittaa, että heillä on sanottavaa.
  • Myöhemmin tänä vuonna tuomme reaaliaikaisen taustamelun vaimennuksen osaksi Teams-kokouksia. Tekoälyn avulla tämä ominaisuus hiljentää esimerkiksi koiran haukkumisen tai äänekkään näppäimistön käytön videolta.

Työajat muuttuvat joustavammiksi

Etätyö on mahdollistanut joustavammat työpäivät, kun ihmiset ovat voineet työskennellä heille parhaiten sopiviin aikoihin. Maaliskuun aikana käyttäjien ensimmäisen ja viimeisen Teams-aktiviteetin välinen aika kasvoi yli tunnilla. Tämä ei välttämättä tarkoita ihmisten työskentelevän pidempään, vaan pilkkovat työpäivän omaan aikatauluunsa ja työskentelytapaansa sopivaksi.

Mobiilin käyttö kasvaa

Teamsin viikoittainen mobiilikäyttö on kasvanut 300 % helmikuun alusta maaliskuun loppuun. Suurinta kasvua on nähty aloilla ja maissa, joihin koronavirusepidemia on vaikuttanut raskaimmin. 183 000 koulua 175 maassa käyttää Teamsiä, ja olemmekin nähneet suurimman mobiilikäytön kasvun opetussektorin asiakkaissamme.

Microsoft 365 -blogista voit lukea laajemmin tietoja ja asiakastarinoita Teamsin käytöstä kriisiaikana. Julkaisemme tulevia raportteja tällä sivulla.

Raportin koostamiseksi analysoimme biljoonia signaaleja kokouksista, sähköposteista ja keskusteluista tunnistaaksemme kaavoja ja trendejä, suojaten yksilöllisen ja organisaatioiden datan poistamalla kaikki yksilöiden ja organisaatioiden tunnistetiedot, kuten yritysten nimet, datasta ennen raporttien laatimista. Tämä data, kyselyt ja haastattelut antavat tietoa siitä, miten tuottavuus vaihtelee toimialojen ja maantieteellisten alueiden välillä mm. etätyössä, tekoälyssä, työn ja vapaa-ajan yhdistämisessä.

Tags: ,