Microsoft Build: Kehittäjille mahdollisuuksia tehdä vaikuttavaa työtä nyt ja huomenna

 |   Microsoft News Center

Coder in from of computer screens

Ohjelmistokehittäjille suunnattu vuosittainen Microsoft Build -tapahtuma järjestetään tänä vuonna täysin virtuaalisesti. Toimitusjohtajamme Satya Nadella kertoi tänään avauspuheenvuorossaan, miten me Microsoftilla ja yhdessä asiakkaidemme kanssa vastaamme ohjelmistokehittäjien tarpeisiin ja miten pystymme auttamaan organisaatioita sopeutumaan etänä toimivaan maailmaan.

Uskomme, että ohjelmistokehittäjillä on kriittinen rooli organisaatioiden, toimialojen, yhteisöjen ja yhteiskunnan kehittämisessä ja rakentamisessa. Tämän viikon aikana juhlistammekin kehittäjien roolia ja heidän periksiantamatonta työtään tämän kriisin aikana.

Tässä muutamia kohokohtia uutisistamme:

  • Esittelyssä Azure Synapse Link, joka yhdistää operatiiviset tietokantapalvelut ja analytiikan reaaliaikaisesti yhdellä napsautuksella, ilman datan siirtoa tai asiakkaan toimintajärjestelmän rasittamista. Tämä alentaa kustannuksia ja vähentää arvokkaiden tietojen saamiseen kuluvaa aikaa. Azure Synapse Link on saatavilla Azure Cosmos DB:ssä ja se tulee myöhemmin saataville myös muihin operatiivisiin tietokantapalveluihimme.
  • Parannuksia Microsoft Teamsiin, kuten sujuvampi tapa rakentaa ja julkaista sovelluksia Visual Studiossa ja Visual Studio Codessa, mahdollisuus IT-järjestelmänvalvojille vahvistaa, hyväksyä ja esiasentaa liiketoiminta- ja ISV-sovelluksia käyttäjille Teamsissä sekä uusia tapoja sovellusten käyttöön Teamsissä.
  • Julkaisemme päivityksiä Fluid Frameworkiin ja samalla jakamalla sen avoimena lähdekoodina kehittäjille. Toisekseen tuomme saataville Fluid components ja Fluid workspaces -palvelut Office.com:ssa ja Outlookin selainversiossa, ja näin esittelemme ensimmäisen tavan, jolla loppukäyttäjät voivat kokea Fluidin tuomat hyödyt.
  • Tuomme uusia vastuullisen koneoppimisen työkaluja Azure Machine Learning -työkaluun ja OSS-työkalupakkiimme. Tavoitteena on auttaa asiakkaitamme ottamaan käyttöön tekoälymalleja entistä vastuullisemmin parantamalla mallien tulkittavuutta, vähentämällä epäoikeudenmukaisuutta ja varmistamalla samalla tietosuojan ja luottamuksellisuuden.
  • Windows 10:n parissa käytettiin yli 4 biljoonaa minuuttia kuukaudessa työntekoon, opiskeluun ja yhteydenpitoon, mikä on 75 % enemmän kuin vuosi sitten. Auttaaksemme ohjelmistokehittäjiä luomaan uusia innovaatioita, esittelemme Project Reunionin, joka yhdenmukaistaa Windows-alustan ja erottaa sen käyttöjärjestelmästä, jolloin kehittäjät voivat helposti integroida Win32 ja UWP-sovellusrajapintojen välillä.  
  • Julkistamme yhden maailman tehokkaimmista Azureen rakennetuista tekoälysupertietokoneista. Tämä supertietokone on kehitetty yhteistyössä ja yksinoikeudella OpenAI:lle ja se on suunniteltu kouluttamaan massiivisia hajautettuja tekoälymalleja.
  • Esittelemme myös Microsoft Cloud for Healthcare -pilviratkaisun, joka on ensimmäinen toimialakohtainen pilviratkaisumme. Se rakentuu terveydenhuollossa ja muilla aloilla käytössä oleviin pilvipalveluratkaisuihimme, kuten uuteen ajanvaraussovellukseen Teamsissä, joka on nyt saatavilla asiakkaille alasta riippumatta. Sovelluksessa voit aikatauluttaa, hallita ja järjestää yritysten ja asiakkaiden välisiä virtuaalitapaamisia.

Tutustu laajemmin Microsoft Build 2020 uutisiin täällä ja tuoreessa blogissamme.

Tags: , , ,