Microsoft auttaa 25 miljoonaa työnhakijaa hankkimaan uusia digitaitoja

 |   Microsoft News Center

Microsoft ilmoitti uudesta maailmanlaajuisesta hankkeestaan, jonka tarkoituksena on kasvattaa ja vahvistaa jopa 25 miljoonan ihmisen digitaitoja vuoden loppuun mennessä.

Hanke pyrkii osaltaan helpottamaan koronaviruspandemian aiheuttamaa taloudellista kriisiä: digitaitojen kehittäminen on etenkin työnsä menettäneille tärkeä askel talouden toipumisessa.

Hanke keskittyy auttamaan ihmisiä, jotka haluavat uudelleenkouluttautua ja hakeutua aloille, joilla tarvitaan työvoimaa. Hankkeessa hyödynnetään yhtiön eri osa-alueita ja tuodaan yhteen LinkedInin, GitHubin ja Microsoftin nykyisiä ja uusia palveluja ja materiaaleja. Hankkeen painopisteet ovat:

  • Data ja analytiikka. Dataa hyödyntämällä saa parhaan käsityksen kysytyimmistä taidoista ja työvoimaa tarvitsevista aloista, mikä voi johtaa uusiin uramahdollisuuksiin.
  • Ilmaiset koulutusmateriaalit. Tarjoamme ilmaisia opiskelukokonaisuuksia vuoden 2020 loppuun saakka sekä Microsoftin, LinkedInin ja GitHubin ilmaisia koulutussisältöjä auttaaksemme ihmisiä kehittämään taitoja, joita tarvitaan työvoimapulasta kärsivillä aloilla.
  • Taitojen ja mahdollisuuksien yhdistäminen. Tarjoamme vuoden loppuun saakka edullisen mahdollisuuden suorittaa eri sertifikaatteja. Lisäksi tarjoamme ilmaisen pääsyn tehokkaisiin työnhakutyökaluihin, joiden avulla ihmiset voivat löytää seuraavan työpaikkansa, kun heillä on tarvittavat taidot ja sertifikaatit.

Resurssit ovat saatavilla osoitteessa opportunity.linkedin.com neljällä kielellä: englanniksi, espanjaksi, ranskaksi ja saksaksi.

Microsoft lahjoittaa 20 miljoonaa dollaria raha-avustuksina voittoa tavoittelemattomille avustusjärjestöille, jotka auttavat kaikkein suurimmassa avuntarpeessa olevia ihmisisä. Neljäsosa summasta eli 5 miljoonaa dollaria ohjataan Yhdysvalloissa 50:lle voittoa tavoittelemattomalle paikallisjärjestölle, jotka avustavat muita kuin valkoihoisten yhteisöjä tai ovat muiden kuin valkoihoisten johtamia.

Microsoft sitoutuu myös tarjoamaan hallituksille ympäri maailman käyttöön kattavampaa data- ja analytiikkatietoa, esimerkiksi LinkedIn Economic Graphin dataa, jotta ne voivat paremmin arvioida paikallisia tarpeita.

Microsoft aikoo myös puhua yhteiskunnallisten uudistusten puolesta, joilla pyritään parantamaan kansalaisten mahdollisuuksia kehittää muuttuneessa talousympäristössä vaadittavia taitoja.

Microsoft kertoo myös rakentavansa uutta Microsoft Teams -oppimissovellusta, jonka avulla työnantajat voivat täydentää ja kehittää uusien ja nykyisten työntekijöidensä taitoja.

“Koronavirus on aiheuttanut kriisin kansanterveydelle ja taloudelle. Meidän pitää varmistaa, ettei kukaan jää jälkeen, kun maailma toipuu,” sanoo Microsoftin pääjohtaja Satya Nadella. ”Tänään tuomme yhteen Microsoftin, LinkedInin ja GitHubin resursseja auttaaksemme ihmisiä oppimaan ja ottamaan käyttöön uusia taitoja – auttamaan 25 miljoonaa työnhakijaa valmistautumaan tulevaisuuden töitä varten.”

”Kovimman iskun tämänhetkisestä maailmanlaajuisesta talouden hidastumisesta ottavat ne, joilla olisi siihen vähiten varaa,” sanoo Microsoftin lakiasioista vastaava johtaja Brad Smith. ”Työttömyysaste on noussut erityisesti värillisten, naisten, nuorten työntekijöiden, kehitysvammaisten ja vähemmän koulutetun väestön keskuudessa. Tavoitteenamme on yhdistää teknologian parhaat puolet yhteistyössä hallitusten ja voittoa tavoittelemattomien organisaatioiden kanssa auttaaksemme työnhakijoita kehittämään taitojaan uuden työn saamiseksi.”

”Mahdollisuuksien luominen koko maailmanlaajuiselle työvoimalle on kantavana voimana kaikelle mitä teemme LinkedInillä”, sanoo LinkedInin toimitusjohtaja Ryan Roslansky. ”Osana Microsoftin ekosysteemiä meillä on ainutlaatuinen kyky auttaa työnhakijoita ympäri maailmaa – erityisesti niitä, jotka ovat suhteettoman epäedullisessa asemassa koronakriisin aikana – hankkimaan taitoja ja löytämään ansaitsemansa työpaikat. Olemme ylpeitä voidessamme tuoda oikeaa dataa siitä, millaisia tulevaisuuden taidot ja työpaikat tulevat olemaan. Näin voimme luoda oikeanlaisia oppimispolkuja ja auttaa 25 miljoonaa työnhakijaa löytämään heidän seuraavat mahdollisuutensa. ”

Lisätietoja hankkeesta löytyy blogistamme sekä hankkeen sivustolta news.microsoft.com/skills.

Tags: , ,