Microsoft Teamsin uudet ominaisuudet helpottavat virtuaalista yhteistyötä

 |   Microsoft News Center

Organisaatiot ympäri maailmaa siirtyivät keväällä koronaviruspandemian takia nopeasti etätöihin. Nyt monet organisaatiot ovat siirtymässä hybridimalliin, jossa ihmiset siirtyvät vaiheittain takaisin toimistolle tai jatkavat työskentelyä ja opiskelua ainakin osittain etänä. Olemme Microsoftilla viime kuukausien aikana selvittäneet, miten asiakkaamme käyttävät työkalujamme. Olemme myös yhdessä virtuaalitodellisuuden, tekoälyn ja tuottavuuden tutkimuksen asiantuntijoiden tarkastelleet työn tulevaisuutta. Tutkimuksen tulokset on julkaistu viimeisimmässä työnteon trendeistä kertovassa englanninkielisessä raportissamme.

Microsoft Teamsiin on julkaistu uusia ominaisuuksia, jotka edustavat Microsoftin näkemystä työnteon tulevaisuudesta. Uudet toiminnot tekevät virtuaalisesta vuorovaikutuksesta entistä luonnollisempaa, osallistavampaa ja inhimillisempää. Niistä merkittävimpiä ovat seuraavat:

Lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta ja vähemmän kuormittavia kokouksia

Together mode – Tutkimuksemme mukaan monet tuntevat etääntyneensä työtovereistaan etätyöskentelyn aikana ja kokevat virtuaalikokousten olevan fyysisiä kohtaamisia kuormittavampia. Microsoft tuo elokuussa kaikkien saataville Together-tilan, joka asettaa tekoälyn avulla osallistujat jaettuun taustakuvaan ja luo vaikutelman, että osallistujat ovat keskenään samassa tilassa. Together-tila sopiikin hyvin yhdessä ideoimiseen, koska osallistujat voivat tulkita osallistujien ilmeitä ja kehonkieltä sekä havaita esimerkiksi puheenvuoron vaihtumisen aiempaa helpommin.

Dynaaminen näkymä – Dynaamisessa näkymässä käyttäjällä on enemmän mahdollisuuksia hallita sitä, miten jaettu sisältö ja muut osallistujat näkyvät ruudulla. Microsoft julkaisee elokuussa lisää ominaisuuksia, kuten Large Gallery View -näkymä, jonka avulla videokokoukseen osallistuja voi nähdä jopa 49 osallistujan videokuvan samanaikaisesti. Kokouksen järjestäjä voi myös jakaa Teams-kokouksen osallistujat pienempiin, virtuaalisiin keskusteluryhmiin.

Showing dynamic stage feature in Microsoft Teams

Videosuodattimet – Valokuvauksesta ja sosiaalisesta mediasta tutut kuvien suodattimet tulevat nyt saataville Teams-videoihin. Suodattimien avulla voi esimerkiksi säätää valaistusta ja pehmentää videokuvan terävyyttä ennen kokouksen alkamista.

Reflect-laajennus – Työntekijöiden hyvinvointi vaikuttaa tuottavuuteen nyt enemmän kuin koskaan. Pian GitHubin kautta saataville tulevan Reflect-pikaviestilaajennuksen avulla voi helposti kysyä työntekijöiden tai opiskelijoiden jaksamisesta tai vaikkapa projektin etenemisestä kyselyn muodossa. Kyselyn tulokset voi julkaista haluttaessa anonyymisti.

Osallistavammat ja tehokkaammat kokoukset

Reaktioiden jakaminen – Muiden osallistujien eleiden ja reaktioiden huomaaminen ja tulkitseminen voi olla virtuaalikokouksissa haastavaa. Pian yleisö voi jakaa reaktionsa tai mielipiteensä käyttämällä emojeita, jotka näkyvät kaikille osallistujille. PowerPoint Live Presentations ja reaktion jakaminen ovat tulevaisuudessa käytettävissä myös Teamsissa, jolloin myös puhuja voi nähdä yleisön reaktiot PowerPoint-esityksensä aikana.

Showing live reactions feature in Microsoft Teams

Puhekuplat – Chatista on tullut luonteva paikka keskustelulle ja ideoinnille virtuaalikokousten aikana. Uuden puhekuplaominaisuuden myötä chatissa kirjoitetut viestit ilmestyvät puhekuplassa kaikkien osallistujien ruuduille kokouksen aikana ilman, että chat-näkymää tarvitsee avata.

Tuhannen osallistujan kokoukset – Teams-sovelluksella voi pian järjestää jopa tuhannen osallistujan interaktiivisia virtuaalikokouksia. Tuhannen aktiivisen osallistujan rajan täytyttyä kokouksiin voi osallistua myös katselijan roolissa, jolloin kokouksessa voi olla jopa 20 000 osallistujaa.

Microsoft Whiteboardin päivitykset – Teamsin Whiteboardiin tulee uusia visuaalisia työkaluja, kuten muistilappuja, käsinkirjoitus- ja piirtämistoiminto sekä vedä ja pudota -toiminto. Ominaisuuksien ansiosta ideointiin voivat osallistua myös ne käyttäjät, joilla ei ole käytössään kosketusnäyttöä tai Surface Hub -laitetta.

Tehokkaampaa työskentelyä ja ajansäästöä

Tasks-sovellus – Teamsin uusi Tasks-sovellus mahdollistaa yhtenäisen käyttökokemuksen Microsoft To Do -sovelluksessa, Plannerissa ja Outlookissa. Käyttäjä näkee oman tehtävälistansa niin työpöytäsovelluksessa, selaimessa kuin mobiililaitteella.

Kosketusvapaa kokous – Kun ihmiset palaavat työpaikoilleen, jaetuissa tiloissa on tärkeää pystyä kokoustamaan koskematta laitteisiin. Teamsin mobiilikäyttöön tarkoitettu uusi henkilökohtainen etäsovellus mahdollistaa kokoukseen liittymisen, kokouksesta poistumisen, huoneen mykistyksen tai mykistyksen poiston, äänenvoimakkuuden säätämisen ja kameroiden kytkemisen päälle tai pois päältä. Sisällön lähettäminen langattomasti on myös pian mahdollista mihin tahansa Teams-kokoushuoneeseen, Teams-käyttöön sertifioituun laitteeseen tai Surface Hub -laitteeseen.

Lisätietoja Teamsin uusista ominaisuuksista löytyy blogistamme.

Tags: , , ,