Microsoft perustaa uuden tuotekehitysyksikön Tampereelle

 |   Microsoft News Center

Microsoft avaa Tampereelle Surface-laitteistokehitykseen keskittyvän toimipisteen. Yksikkö kehittää uusia teknologioita vahvistamaan Surface-tuotetavoitteita ja palvelemaan strategisia tulevaisuuden innovaatioita tiiviissä yhteistyössä Microsoftin Redmondissa, Yhdysvalloissa sijaitsevan Devices-tiimin kanssa.

Tampereen tuotekehitystiimi keskittyy suunnittelemaan kamera-, kuvantamis-, elektroniikka- ja langattoman verkon ratkaisuja, jotta Surface tarjoaa käyttäjilleen jatkossakin ainutlaatuisia mobiilikokemuksia innovatiivisten laitteistojen ja ohjelmistojen avulla. Tiimi koostuu alkuun 20–30 asiantuntijasta. Tuotekehitysyksikön vastaavaksi johtajaksi on nimitetty Liisa Peltonen. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Intelin Tampereen yksikön ja sen kamerakehityksestä vastaavana johtajana.

”Olemme innoissamme, että voimme hyödyntää suomalaista huippuosaamista viedäksemme tuotteitamme ja niiden tarjoamia kokemuksia eteenpäin. Haluamme luoda uusia mahdollisuuksia sekä Microsoftille että paikalliselle alueelle, ja rekrytoinnit Tampereen tuotekehitysyksikköön ovat parhaillaan käynnissä”, sanoo Microsoft Surfacen johtava tuotekehitysinsinööri Pavan Davuluri. ”Suomi on aina ollut innovaatioiden keskus. Tätä täydentää Suomessa oleva laaja ekosysteemi, joka käsittää niin globaaleja yrityksiä, maailmanluokan tutkimusta ja alan johtavia osaamiskeskittymiä, kuten Tampereen kuvantamisteknologian ekosysteemin. Microsoftin vahvistaminen Suomessa ja alueen vahvan insinööriosaamisen ja innovaatiokyvyn hyödyntäminen on meille strateginen mahdollisuus.”

“Tampereelle perustettava tuotekehitysyksikkö on erinomainen vahvistus Microsoftin toimintoihin Suomessa. Suomalainen tuotekehitysosaaminen on maailman huippua, ja olen iloinen, että se näkyy jatkossa myös Surface-tuotteissamme”, sanoo Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Jussi Tolvanen.

Microsoft on vuosikymmenten ajan luonut tuottavuusohjelmistoja ja pilvikokemuksia, tehtävänään auttaa ihmisiä ja organisaatiota ympäri maailman saavuttamaan enemmän. Tämä on myös Surface-tuoteperheen lähtökohta: Surface tarjoaa täyden valikoiman tuotteita, jotka on suunniteltu auttamaan ihmisiä saavuttamaan asioita. Surface myös tuo markkinoille uusia tuottavuuden, monipuolisuuden ja liikkuvan elämäntavan yhdistäviä tuotteita aina ikonisesta Surface Prosta hiljattain julkistettuun Surface Duoon.

Lisätietoja: 

Anne Alarotu 

Viestintäjohtaja, Microsoft Oy 

[email protected] 

+358504871308 

Microsoft on digitaalisen muutoksen mahdollistaja älykkään pilven ja siihen yhteydessä olevien älykkäiden laitteiden aikakaudella. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän heille tärkeitä asioita. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja news.microsoft.com/fi-fi/. Twitterissä @MicrosoftSuomi 

Tags: , , ,