Uusi Microsoft Viva -työntekijäkokemusalusta auttaa viihtymään ja menestymään töissä

 |   Microsoft News Center

Alusta tarjoaa työkaluja työntekijöiden viestintään, hyvinvointiin ja oppimiseen.

Microsoft on julkistanut tänään työntekijäkokemusalusta Microsoft Vivan, joka yhdistää työntekijöiden osallistamisen, oppimisen, hyvinvoinnin ja tiedon löytämisen työkalut luonnolliseksi osaksi työskentelyä. Vivan uudet toiminnot ja palvelut integroituvat osaksi Microsoft 365:n ja Microsoft Teamsin yhteistyö- ja tuottavuustyökaluja.

”Tärkein oppi viime vuodelta oli, että meidän täytyy kyetä yhdistämään teknologia, data ja näkemys, jotta voimme luoda entistä kestävämpiä ja innovatiivisempia työpaikkoja ja rakentaa uudelleen sosiaalista pääomaa, jota menetettiin ihmisten siirryttyä hybridityöhön”, kertoo Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella. “Panostukset ihmisiin ja työntekijäkokemukseen vaikuttavat suoraan osallistumiseen, henkilöstön pysyvyyteen, asiakastyytyväisyyteen ja kannattavuuteen. Kun ihmiset menestyvät, yritys menestyy.”

Työntekijöiden osallistamisen tavat ovat murroksessa. Entistä hajautuneemmassa ja digitaalisemmassa työympäristössä vaaditaan ratkaisuja, jotka tukevat yrityskulttuuria, työssäoppimista ja työntekijöiden hyvinvointia. Analyytikoiden mukaan työntekijäkokemusalustojen (engl. employee experience platform, EXP) markkina on arvoltaan noin 300 miljardia dollaria, mutta toistaiseksi palveluiden, infrastruktuurien ja satojen erilaisten työkalujen valikoima on sirpaleinen. Vaikka yritysten investoinnit ratkaisuihin ovat merkittäviä, suuri osa niistä jää työntekijöiltä huomaamatta tai hyödyntämättä.

”Muuttuvaan työelämään sopeutuva ja oivaltava organisaatiokulttuuri rakennetaan investoimalla luovuuteen, osallistamiseen ja hyvinvointiin”, sanoo Microsoft 365 -palvelusta vastaava johtaja Jared Spataro. “Visiomme on tuottaa työntekijäkokemuksen hallintaan alusta, joka auttaa organisaatioita luomaan menestyvän kulttuurin, jossa työntekijät ovat sitoutuneita ja johtajat inspiroituneita.”

Hyödyntämällä Microsoft 365- ja Teams-ympäristöä Microsoft Viva yhdistää samalle alustalle neljä työntekijäkokemuksen osa-aluetta: osallistamisen, hyvinvoinnin, oppimisen ja tiedon. Microsoft on julkistanut nyt Vivan ensimmäiset moduulit, jotka tarjoavat valmiita toimintoja sekä integrointeja kasvavaan Viva-yhteistyökumppaneiden verkostoon. Asiakkaat voivat myös liittää Viva-alustaan olemassa olevat työntekijäkokemusratkaisunsa, jotta ne ovat helpommin työntekijöiden löydettävissä ja saatavilla. Viva sisältää alustavasti seuraavat moduulit:

  • Viva Connections on Microsoft Teamsiin lisättävä sovellus. Se tarjoaa pääsyn personoituun digitaaliseen työympäristöön, jossa sisäisen viestinnän materiaalit, kuten ohjeistukset, toimintapolitiikat ja edut, ovat helposti työntekijöiden saatavilla. Connections-sovelluksen julkinen ennakkoversio tulee saataville Teamsin työpöytäversioon maaliskuussa ja mobiilisovelluksena myöhemmin tänä vuonna.
  • Viva Insights tarjoaa yksilöityjä suosituksia, jotka auttavat työntekijöitä pitämään säännöllisiä taukoja, keskittymään oppimiseen ja työhön sekä vahvistamaan vuorovaikutusta kollegoiden kanssa. Yksilöidyt suositukset eivät ole muiden kuin käyttäjän nähtävissä. Viva Insights on saatavilla ennakkoversiona Microsoft 365 -käyttäjille.
  • Viva Learning auttaa hyödyntämään koulutuksia ja ammatillisen kehittymisen tilaisuuksia entistä paremmin osana työpäivää. Se kokoaa yhteen paikkaan organisaation omat oppimateriaaIit, LinkedIn Learningin ja Microsoft Learnin resurssit sekä materiaalit kolmannen osapuolen palvelutarjoajilta. Käyttäjät voivat selata, seurata ja jakaa laajaa sisältövalikoimaa kattavista kokonaisuuksista yksittäisiin oppimissisältöihin. Viva Learning -sovellus on nyt saatavilla ennakkoversiona valikoiduille käyttäjille.
  • Viva Topics on työkalu tiedon ja asiantuntijoiden löytämiseen organisaation sisällä. Tekoälyä sekä Microsoft 365:n, Teamsin ja kolmannen osapuolen palveluntarjoajien dataa hyödyntämällä Viva Topics tarjoaa automaattisesti haettuun aiheeseen liittyviä dokumentteja, keskusteluita, videoita ja ihmisiä. Viva Topics on nyt saatavilla lisäosana yritysten Microsoft 365 -paketteihin.

Lue lisää englanninkielisestä tiedotteesta ja blogistamme.

Tags: , , , , ,