Ignite 2021: Työkaluja uudenlaiseen tulevaisuuteen

 |   Microsoft News Center

Jokavuotinen Microsoft Ignite -teknologiakonferenssi kokoaa 48 tunnin virtuaalitapahtumaan yli 150 000 teknologiajohtajaa ja -asiantuntijaa.

Tapahtuman avauspuheenvuorossa Microsoftin pääjohtaja Satya Nadella esitteli viisi tekijää, jotka toimivat seuraavan sukupolven pilvi-innovaatioiden ajurina: kaikkialla oleva ja hajautettu laskenta; tietojen suvereniteetti ja toimintaympäristöön sulautettu älykkyys; lisääntyvät mahdollisuudet sisällön tuottajille ja yhteisöille kaikkialla; laajemmat taloudelliset mahdollisuudet työvoimalle globaalisti; ja kaikessa mukana sisäänrakennettu luottamus. Puheenvuoro on katsottavissa täältä.

Alla olevassa koosteessa on nostoja Microsoftin Ignite-tapahtumassaan julkaisemista uutisista.

Astu uuteen todellisuuteen Microsoft Meshin avulla

Alex Kipman paljasti keynote-puheessaan uraauurtavan yhdistetyn todellisuuden yhteistyöalustan, Microsoft Meshin.

Microsoft Mesh on yhdistetyn todellisuuden alusta (mixed reality, MR), joka luo aidon läsnäolon tunteen. Ihmiset kokevat olevansa samassa huoneessa, vaikka he olisivat eri mantereilla. Mesh-yhteensopivat sovellukset millä tahansa alustalla ja laitteella mahdollistavat vuorovaikutuksen 3D-sisältöjen ja toisten käyttäjien kanssa.

Aluksi Meshillä on mahdollista matkustaa virtuaalisesti ja tavata ihmisiä aivan kuin menisi fyysisesti lentokoneeseen tai istuisi toisten kanssa samassa kokoushuoneessa. Alustan tuomat mahdollisuudet ovat kuitenkin vain pohja ekosysteemin rakentamiselle, ja mahdollisuudet ovat rajattomat. Esimerkiksi matkatoimisto voisi tarjota virtuaalisia elämyksiä antiikin Kreikan raunioilla, tai arkkitehtitoimisto voisi suunnitella uudenlaisia rakennuksia virtuaalisten mallien avulla, joita tiimin jäsenet voivat luoda ja työstää yhdessä riippumatta asuinpaikasta. Valmistavassa teollisuudessa asiantuntija voisi työskennellä virtuaalisesti kollegansa vieressä.

Mesh integroidaan Microsoft Teamsiin ja Microsoft Dynamics 365:een, ja odotamme kumppaniyhteisömme rakentavan laajasti uusia ja mielenkiintoisia kokemuksia Meshille.

Hybridityön maailma

Maailmassa, jossa ihmiset työskentelevät kotona, toimistolla ja vaikka missä muualla, työn sujuvuus edellyttää pilvipohjaisia ratkaisuja. Kerroimme Ignitessa useista Microsoft Teamsiin liittyvistä uudistuksista.

Teamsilla voi nyt helposti järjestää interaktiivisia webinaareja sekä organisaation sisällä että ulkopuoliselle yleisölle, ja mukaan mahtuu jopa 1 000 osallistujaa. Webinaarit tarjoavat kokonaisvaltaisen kokemuksen – mukaan lukien räätälöidyn rekisteröitymisen, monipuoliset esittämisvaihtoehdot, vetäjän hallintatyökalut kuten osallistujien chatin ja videon sulkemisen sekä tilaisuuden jälkeisen raportoinnin. Kun on tavoitettava vielä suurempi osallistujajoukko, Teams tarjoaa 20 000:lle* osallistujalle mahdollisuuden seurata lähetystä. Nämä uudet tapahtumatyökalut ovat mukana yritysten käyttämissä Office- ja Microsoft-palveluissa.

Dynamics 365 Marketingin monipuolinen osallistujahallinta on pian hyödynnettävissä myös Teams-tilaisuuksissa ennen tilaisuutta, tilaisuuden aikana ja tilaisuuden jälkeen.

Julkistimme myös Microsoft Teams Connectin, jonka avulla voi jakaa Teams-kanavia sekä organisaation sisäisten että ulkopuolisten käyttäjien kanssa. Jaettu kanava tulee näkyviin käyttäjän ensisijaiseen Teams-näkymään muiden tiimien ja kanavien rinnalle, minkä ansiosta jokaisella on sinne helppo pääsy. Microsoft Teams Connect on nyt saatavilla ennakkoversiona valikoiduille käyttäjille ja se tulee laajemmin käyttöön myöhemmin tänä vuonna.

*20 000 osallistujan raja on voimassa 30.6.2021 saakka, koska virtuaalisten tilaisuuksien kysyntä etätyön aikana on kasvanut. Tämän jälkeen raja laskee 10 000 katsojaan.

Lue kaikki uutiset Microsoft 365:stä ja Teamsista täältä.

Uusia pilvi-innovaatioita ja parempaa hallintaa

Azure-pilvipalvelut auttavat yrityksiä entistä merkittävämmin selviämään ja kukoistamaan jatkuvasti muuttuvassa maailmassa. Vaikka suorituskyky, toimintavarmuus ja tietoturva ovat aina olleet Azuren perusta, kehitämme alustaa jatkuvasti vielä hyödyllisemmäksi ja tehokkaammaksi, jotta asiakkaamme ja kumppanimme voivat käyttää dataa entistä tehokkaammin innovaatioiden luomisessa. Ignite-tapahtumassa julkistimme useita uusia pilviominaisuuksia.

Laitteistojen ja palveluiden muodostama alusta Azure Percept auttaa asiakkaita rakentamaan ja hallitsemaan reunalaskentaa hyödyntäviä tekoälyratkaisuja. Sen tarkoituksena on yksinkertaistaa tapoja, joilla asiakkaat voivat hyödyntää Azuren tekoälyteknologioita reunajärjestelmissä ja esimerkiksi hyödyntää Azuren pilvipalvelutarjontaa, kuten laitehallintaa sekä tekoälymallien kehittämistä ja analytiikkaa. Azure Percept on saatavilla julkisena ennakkoversiona.

Olemme tuomassa lisää vaihtoehtoja Azure Purview -palveluun auttaaksemme asiakkaitamme kartoittamaan ja ymmärtämään dataansa. Asiakkaat voivat nyt hyödyntää Azure Purview -palvelua Azure Synapsen työtilojen tutkimiseen palvelimettomissa ja dedikoiduissa SQL-varannoissa. Tästä päivästä lähtien asiakkaat voivat myös skannata ja luokitella automaattisesti Amazon AWS S3 -dataa, sekä dataa paikallisissa Oracle DB- ja SAP ERP -palvelimissa.

Azure Arc -palvelua hyödyntävä koneoppiminen hybridipilvessä on myös nyt saatavana ennakkoversiona. Azure Arc mahdollistaa Azure-palveluiden ajamisen missä tahansa Kubernetes-ympäristössä, oli kyseessä sitten on-premise-ohjelmisto, monipilviympäristö tai reunalaskenta. Ensimmäiset Kubernetes-ympäristöissä toimivat Azure-datapalvelut otettiin käyttöön viime syksynä.

Azure Arcia hyödyntäviin datapalveluihin on lisätty nyt myös Azure Machine Learning. Azure Machine Learning on yritystason palvelu, joka antaa data-asiantuntijoiden ja kehittäjien rakentaa, julkaista ja hallita koneoppimisinnovaatioihin liittyviä malleja. Laajentamalla koneoppimisen mahdollisuuksia hybridi- ja monipilviympäristöihin asiakkaat voivat ajaa harjoitusmalleja, joissa datan pilvikäsittelyssä kyetään hyödyntämään myös olemassa olevat infrastruktuuri-investoinnit. Tämä vähentää datan siirtämistä ja verkon latenssia varmistaen tietoturvaan ja lainsäädäntöön liittyvät vaatimukset.

Asiakkaat voivat rekisteröityä Azure Arc Machine Learning -palveluun ja yhdistää sen mihin tahansa Kubernetes-klusteriin jo tänään.

Turvallisuus on kaikkien prioriteetti

Viime aikoina on esiintynyt poikkeuksellisia kyberhyökkäyksiä, ja tiedämme turvallisuuden olevan kriittisempää kuin koskaan aiemmin. Teemme jatkuvasti töitä yhdistääksemme integroidun päästä päähän -salausratkaisun tekoäly- ja automaatiokyvykkyyksiin, jotta tietoturva pystytään varmistamaan kokonaisvaltaisesti ja skaalautuvasti.

Tänään julkistimme uusia tapoja, joilla yli 425 miljoonan käyttäjän valitsema pilvi-identiteettiratkaisu Azure Active Directory (AD) voi auttaa yrityksiä Zero Trust -matkalla:

  • Salasanaton todennus, joka poistaa yhden suojauksen heikoimmista lenkeistä, on nyt yleisesti saatavilla pilvi- ja hybridiympäristöihin. Nyt organisaatiot voivat luoda päästä päähän -tunnistautumisen kaikille työntekijöilleen ilman, että he tarvitsevat salasanoja kirjautuakseen verkkoon. Sen sijaan Azure AD antaa heidän kirjautua sisään biometriikan avulla tai käyttämällä Windows Hello for Business -sovellusta, Microsoft Authenticator -sovellusta tai Microsoft Intelligent Security Association -kumppaneiden yhteensopivaa FIDO2-suojausavainta. Temporary Access Pass, joka on saatavilla ennakkoversiona, antaa luoda aikarajoitetun koodin salasanattoman tunnisteen määritystä tai palauttamista varten.
  • Azure AD Verifiable Credentials julkaistaan ennakkoversiona lähiviikkoina. Sen avulla organisaatiot voivat vahvistaa henkilön tietoja, kuten koulutustietoja tai ammatillisiin sertifikaatteihin liittyviä tietoja, keräämättä ja tallentamatta henkilötietoja, mikä parantaa tietoturvaa ja yksityisyyttä.

Moniin muihin uudistuksiin kuuluu esimerkiksi Microsoft Defenderin ja Teamsin uudet Threat Analytics -raportit, joita voi hyödyntää esimerkiksi arkaluontoisten verkkokeskustelujen päästä päähän -salaukseen. Lue lisää täältä.

Luo upeita asiakaskokemuksia

Asiakaskokemus riippuu entistä enemmän siitä, että järjestelmät toimivat koordinoidusti kaikissa kosketuspisteissä asiakaskohtaamisesta jakeluun, taustatuesta palveluun. Tämä edellyttää CRM:n ja ERP:n välisten esteiden poistamista, jotta kaikilla on valtuudet toimia tiedon perusteella, innovoida ja sopeutua nopeasti.

Teams ja Dynamics 365 tarjoavat yhtenäisen alustan, joka yhdistää yhteistyön ja liiketoimintaprosessit. Tänään julkistimme uusia innovaatiota, jotka auttavat yrityksiä sopeutumaan ja kehittymään. Näitä ovat esimerkiksi:

  • Organisaatioiden asiakasvuorovaikutusta parantavat työkalut, kuten Dynamics 365 Marketingin Customer Journey Orchestration, ekosysteemin laajuista datan analytiikkaa Dynamics 365 Customer Insights -palvelussa ja reaaliaikaisia kyselytutkimusominaisuuksia Dynamics 365 Customer Voice -palvelussa.
  • Uuden Microsoft Dynamics 365 Intelligent Order Management -sovelluksen huhtikuun julkinen ennakkoversio. Sovelluksen avulla organisaatiot voivat hallita ja järjestää tilauksia älykkäästi useiden eri tilauskanavien ja toimitusvaihtoehtojen avulla.
  • Microsoft Teamsin ja Dynamics 365:n tehokas ja saumaton integrointi, joka sisältää Teamsin yhteistyötoiminnot Dynamics 365 Sales-, Field Service- ja Customer Service -palveluissa, parannetut digitaaliset myyntityökalut Dynamics 365 Sales -palvelussa ja markkinoijien mahdollisuus luoda ja mainostaa Teams-tapahtumia ja raportoida niistä suoraan Dynamics 365 Marketing -palvelusta käsin.

Low-code-työkalut helpottavat prosessien luomista

Power Platform antaa kenelle tahansa teknisestä kyvystä riippumatta mahdollisuuden rakentaa sovelluksia ja automatisoida hankalia prosesseja.

Ignitessa julkistimme kaksi keskeistä Power Platform -päivitystä. Microsoft Power Automate Desktop on nyt käytettävissä Windows 10 -käyttäjille ilman lisäkustannuksia. Palvelun tarjoamilla robotiikkaominaisuuksilla voi helposti automatisoida aikaa vieviä manuaalisia työtehtäviä.

Julkistimme myös uuden avoimen lähdekoodin low-code-ohjelmointikielen nimeltä Microsoft Power Fx, joka perustuu Microsoft Exceliin. Hyödyntämällä jo sadoille miljoonille käyttäjille entuudestaan tuttuja kaavoja Power Fx antaa kaikkien yrityskäyttäjistä ammattikehittäjiin kehittää low-code-ratkaisuja taidoilla, jotka he ovat omaksuneet jo aikaisemmin.

Kolme uutta toimialakohtaista pilveä

Viime viikolla julkistimme laajennetut investointimme kolmeen uuteen pilveen valmistavalle teollisuudelle, pankki- ja rahoituspalveluille ja voittoa tavoittelemattomille organisaatioille. Nämä liittyvät jo rajoitettuna ennakkoversiona saatavilla oleviin terveydenhuollon ja vähittäiskaupan pilviratkaisuihin.

Toimialakohtaiset pilvet auttavat organisaatioita tekemään nopeampia ja älykkäämpiä päätöksiä ja lisäävät täten ketteryyttä, tehokkuutta ja arvon luomista pilvi-investoinneille. Tämän kaiken tarkoituksena on auttaa organisaatioita tarjoamaan parempia kokemuksia ja arvoa omille asiakkailleen ja työntekijöilleen.

Ignite-tapahtumaa pääsee seuraamaan verkossa ja kaikki uutiset kootaan Microsoftin globaalille uutissivulle.

Tags: , , , ,