Microsoft julkistaa Surface Laptop 4:n ja uusia lisälaitteita sujuvampaan työhön ja vapaa-aikaan

 |   Microsoft News Center

Surface Laptop 4

Työn ja vapaa-ajan tueksi Microsoft on tänään julkistanut uuden, monipuolisen ja laadukkaan Surface Laptop 4 -kannettavan sekä laajan valikoiman lisälaitteita etä- ja hybridityöhön sekä viihtyisään vapaa-aikaan. Samalla Microsoft kertoi tuovansa Surface Duon myyntiin yritysasiakkaille Suomessa tästä päivästä alkaen.

Käyttäjät arvostavat Surface Laptop -laitteiden huippuluokan suorituskykyä ja viimeisteltyjä yksityiskohtia, kuten erinomaista näppäintuntumaa ja tyylikästä alcantara-viimeistelyä. Surface Laptop tarjoaa kokonaisvaltaisen kokemuksen, joka inspiroi luomaan uutta. Microsoft julkistaa nyt uuden Surface Laptop 4 -kannettavan, joka yhdistää nämä käyttäjien arvostamat ominaisuudet ja uudet innovaatiot.

Surface Laptop 4 -kannettavan ikoninen muotoilu, viimeistellyt yksityiskohdat ja materiaalivalinnat ovat tuttuja jo sen aiemmista versioista. Surface Laptop 4 tulee saataville 13,5- ja 15-tuumaisena mustana metallisena ja platinan värisenä tyylikkäällä alcantara-viimeistelyllä. Kaikissa malleissa on 3:2 PixelSense -kosketusnäyttö.  Surface Laptop 4:ssä on sisäänrakennettu HD-etukamera erinomaisella valoherkkyydellä sekä studiotasoinen mikrofoni, joka takaa hyvän äänenlaadun videopuheluissa ystävien tai perheenjäsenten kanssa tai tärkeissä etäkokouksissa. Suurikontrastinen 201 ppi:n kosketusnäyttö ja Dolby® Atmos™ Omnisonic -kaiuttimet mahdollistavat lempielokuviin ja -sarjoihin uppoutumisen missä tahansa.

Surface Laptop mukautuu eri käyttötarpeisiin ja mahdollistaa flow’hun pääsemisen kirkkaalla kosketusnäytöllään, suurella eleitä tukevalla kosketuslevyllään sekä ensiluokkaisella näppäintuntumallaan. Surface Laptop 4 on saatavilla sekä 11. sukupolven Intel® Core™ -prosessorilla että AMD Ryzen™ -mobiiliprosessorilla, jossa on 8-ytiminen Radeon™ Graphics Microsoft Surface® Edition -grafiikkasuoritin. Kumpikin vaihtoehto tarjoaa sulavan kokemuksen uuden ajan -tarpeisiin, kun käynnissä on monta tehtävää yhtä aikaa. Paremman suorituskyvyn ja pidemmän akunkeston saavuttamiseksi olemme tehneet tiivistä yhteistyötä suoritinvalmistajien kanssa.

 Surface Laptop 4 tulee saataville Suomessa 27.4., kuluttajahinnat alkavat 1 169 eurosta. Katso täältä Surface-yritysmyyntikanavat Suomessa. Surface Laptop ennakkotilattavissa kuluttajille jo nyt; ennakkotilaajille Surface Earbuds kaupan päälle. 

”Microsoftin Surface-mallisto on lähes vuosikymmenen ajan keskittynyt yhdistämään ihmisen ja teknologian sekä tekemään luovasta työstä mahdollisimman vaivatonta. Laadukkaiden Surface-laitteiden muotoilu ja suorituskyky, näppäimistötuntuma ja kosketuslevy, erinomaiset kamerat ja mikrofonit sekä immersiivinen kosketusnäyttöteknologia tekevät työskentelystä ja uuden luomisesta nautinnollista. Surface-käyttäjille – opiskelijoista tietotyöläisiin ja luovan alan ammattilaisiin – Surface on keskeinen osa yhteydenpitoa, sisältöjä ja työskentelyä, ja Surface Laptop -laitteiden asiakastyytyväisyys on jatkuvasti kategoriansa parhaimmistoa1””, sanoo Microsoft Oy:n Surface-liiketoimintajohtaja Antti Kuosmanen.

Lisälaitteita etäkokousten optimointiin

Microsoft julkistaa myös valikoiman lisälaitteita, jotka on suunniteltu erityisesti työskentelyyn, opiskeluun ja pelaamiseen kotoa käsin. Aiemmin olemme julkistaneet audiotarvikkeita, kuten Surface Headphones 2 ja Surface Earbuds, jotka tarjoavat erinomaisen äänenlaadun, käyttömukavuuden ja ominaisuudet yhdistettynä Surfacen ikoniseen muotoiluun. Nyt helpotamme ihmisten arkea erilaisissa hybridityöympäristöissä uusilla audio- ja videolaitteilla, jotka on suunniteltu erityisesti Microsoft Teamsia ja muita videopuhelusovelluksia varten. Ne toimivat saumattomasti eri laitteissa ja tarjoavat loistavan äänen- ja kuvanlaadun, Teams-tilasta kertovan led-valon sekä näppäimet puheluiden hallintaan. Lisäksi useissa lisälaitteissa on erillinen Teams-painike, jolla saa vaivattomasti avattua sovellusikkunan tai liityttyä seuraavaan puheluun.

Surface Headphones 2+ yrityksille

Etätyöskentelyn jatkuessa asiakkaat tarvitsevat audiolaitteita, jotka vähentävät taustamelua, mahdollistavat selkeän äänentoiston etäkokouksissa ja tarjoavat korkeatasoiset äänet viihteeseen. Surface Headphones 2+ -kuulokkeet ovat mukavat käyttää ja tarjoavat edeltäjiensä tapaan 13-tasoisen aktiivivaimennuksen ja innovatiiviset säätimet. Edistyksellisen kahdeksan mikrofonin järjestelmä mahdollistaa uskomattoman kirkkaan äänen, ja akku kestää jopa 18,5 tuntia musiikin kuuntelua tai 15 tuntia puheluita. Mukana tulevan USB-vastaanottimen avulla Surface Headphones 2+ tarjoaa lisäksi uusia toiminnallisuuksia Teams-puheluiden hallintaan. Surface Headphones 2+ -kuulokkeet tulevat yritysten saataville 11.5.2021 hintaan 329,99 €.

Microsoft Modern -kuulokkeet

Microsoft Teams -yhteensopivat Microsoft Modern -kuulokkeet mahdollistavat paremman keskittymisen ja yksityisyyden Teams-puheluihin erityisesti jaetuissa työtiloissa. Kokoukseen liittyminen tai puheluun vastaaminen on vaivatonta erillisellä Teams-painikkeella, ja fyysinen mikrofoninvaimennuspainike ja led-valo varmistavat, ettei mikrofoni jää vahingossa päälle. Microsoft Modern -kuulokkeet ovat saatavilla USB-liitännällä ja langattomana ja ne tulevat myyntiin kesällä hintaan 56,99 € (langalliset) ja 104,49 € (langattomat).

Microsoft Modern USB-C Speaker -kaiutin

Työpäivän audiokumppani, Microsoft Modern USB-C Speaker -kaiutin tarjoaa korkealuokkaisen äänenlaadun kokouksiin, puheluihin ja vaivattomaan musiikin kuunteluun. Kaiuttimessa on samat säätimet kuin Modern USB -kuulokkeissa, ja se on myös Microsoft Teams -yhteensopiva. Modern USB-C Speaker sisältää tehokkaan kaiuttimen ja kaksi mikrofonia  jotka sujuvoittavat Microsoft Teams -kokouksia. Kompaktin kaiuttimen johto menee säilytystä varten kätevästi laitteen sisään, joten laite on helppo ottaa mukaan kaikkialle. Microsoft Modern USB-C Speaker tulee myyntiin kesällä hintaan 104,49 €.

Microsoft Modern Webcam -kamera

Etäkokouksissa osallistujat ovat tutkitusti aktiivisempia, kun he näkevät toisensa kameran kautta. Microsoft Modern Webcam tarjoaa korkealaatuisen ja luotettavan videoyhteyden muun muassa Microsoft Teams -käyttöön. Modern Webcam on helppo kiinnittää näyttöön, kannettavaan tietokoneeseen tai jalustaan, ja 1080p:n resoluution video HDR-kuvanlaadulla ja 78 asteen kuvakulmalla on optimoitu kokouksiin. True Look -toiminto varmistaa edustavan ulkonäön automaattisella valkotasapainon ja valon säädöllä sekä kasvojen retusoinnilla. Ja koska kukaan ei halua olla aina näkyvillä, kameran sisäänrakennetun yksityisyyssuojuksen ja led-tilailmaisimen ansiosta video ei jää päälle vahingossa. Microsoft Modern Webcam tulee myyntiin kesällä hintaan 75,99 €.

Laitteita osallistaviin hybridityöympäristöihin

On selvää, että joustava työ on tullut jäädäkseen. Viimeisimmän Work Trend Index -tutkimuksemme mukaan yli 70 prosenttia työntekijöistä haluaa jatkossakin joustavia etätyömahdollisuuksia. Työn ja opiskelun hybridiympäristöissä laitteiden on edistettävä tuottavuutta ja yhdessä tekemistä, mihin tarvitaan eri ympäristöjen tarpeisiin mukautuvia, tietoturvallisia laitteita. Uudella Surface Laptop 4 -kannettavalla, Surface Headphones -kuulokkeilla ja muilla uusilla lisälaitteilla Microsoft tukee hybridityöhön siirtymistä. Eri toimialojen asiakkaat arvostavat Surface Laptop -kannettavaa sen kompaktin koon, käytön helppouden, tehokkuuden, toimivuuden ja yrityksille sopivan tietoturvan ansiosta.

Surface Laptop 4:n laitteisto-, ohjelmisto- ja identiteettisuojaus tarjoavat huippuluokan tietoturvaa sisäänrakennettuna. Asiakkaat voivat hallita arkaluonteisia tietojaan irrotettavalla kiintolevyllä varmuuskopiointia varten2 ja saada parempaa turvaa ja hallintaa pilvipohjaisella laitehallinnalla aina laiteohjelmiston tasolle saakka.

Microsoft on sitoutunut suunnittelemaan innovatiivisia, tuottavuutta parantavia laitteita useissa eri malleissa sekä koko- ja hintaluokissa aina suurimmasta Surface Hubista taskukokoiseen Surface Duoon. Surface Duo tulee saataville yritysasiakkaille Surface-yritysjälleenmyyjiltä myös Suomessa. Surface Duo vie liikkuvan työn uudelle tasolle ja vähentää työntekijöiden tarvetta päästä suuren näytön ääreen nopeiden työtehtävien suorittamiseksi. Tuote vastaa yritysasiakkaidemme toiveisiin uusista tavoista lisätä hybridityön tuottavuutta. Microsoft Surface Duo tulee myyntiin 13.4.2021 alkaen hintaan 1649 euroa.

”Surface-tuoteperheeseen ja Microsoftin lisälaitevalikoimaan kuuluu monipuolisia tuotteita – markkinoiden parhaista 2-in-1-tietokoneista huippuluokan kannettaviin. Valikoimastamme löytyy sopiva yhdistelmä laitteita kaikkiin käyttötarpeisiin, työpaikkoihin ja työympäristöihin. Suunnittelun lähtökohtana on ollut tukea käyttäjien luovuutta ja tuottavuutta niin työssä kuin vapaa-ajalla”, sanoo Surface-kuluttajatuotepäällikkö Johannes Päivänsalo Microsoftilta.

  1. Ipsosin Microsoftille huhti–lokakuussa 2020 toteuttama internet-kysely 18–64-vuotiaille kannettavien tietokoneiden käyttäjille Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Tilastollisesti merkitsevä 90 % luottamustasolla.
  2. Laitteessa ei ole käyttäjän huollettavissa olevia osia. Kiintolevyn voi irrottaa vain valtuutettu asiantuntija Microsoftin ohjeiden mukaisesti.

Lisätietoja:

Surface yrityksille                                                             

Antti Kuosmanen                                                                       
Surface-liiketoimintajohtaja                                                   
[email protected]                                  

Surface kuluttajille

Johannes Päivänsalo
Surface-kuluttajatuotepäällikkö 
[email protected]

Tags: