Microsoft Build 2021 -tapahtuma esittelee innovatiivisia uutuuksia ohjelmistokehittäjille

 |   Microsoft News Center

microsoft-build-2021

Microsoft Build 25.-27.5.2021

Ohjelmistokehittäjille suunnattu vuosittainen Microsoft Build -tapahtuma järjestetään tänäkin vuonna virtuaalisena. Tapahtumassa kuullaan asiakkaidemme digitalisaatiokokemuksia ja kerromme myös uusista pilvi- ja kehittäjätyökaluista. Lisäksi keskitymme siihen, miten autamme kehittäjiä olemaan tehokkaita, tekemään yhteistyötä tietoturvallisesti ja innovoimaan skaalautuvasti – paikasta riippumatta.

Kuluneena vuonna kehittäjät ovat olleet yrityksille ja ihmisille kriittisenä apuna maailmanlaajuisen pandemian haasteisiin vastaamisessa ja niihin sopeutumisessa. Kehittäjien rooli tulevaisuuden rakentamisessa on merkittävämpi kuin koskaan aikaisemmin.

Microsoftilla on alan paras kehittäjätyökalujen valikoima, johon sisältyvät esimerkiksi Visual Studio, GitHub ja .NET. Microsoftin pilvipalvelut ovat kattava alusta pilvisovellusten ja -ratkaisujen rakentamiseen. Sen valikoimaan kuuluvat esimerkiksi Azure, Microsoft 365, Dynamics 365 ja Power Platform sekä ratkaisumme päästä päähän -salaukseen sekä identiteetin- ja pääsynhallintaan.

Tällä hetkellä yli 95 prosenttia maailman suurimmista yrityksistä hyödyntää Microsoftin pilvipalveluja. Eri toimialojen kohdatessa uudenlaisia haasteita on julkisen pilven käyttöönotto avainasemassa muutoksen mahdollistajana. Build 2021 -tapahtumassa esittelemme uusimpia innovaatioitamme, jotka auttavat ohjelmistokehittäjiä kohti päämääräänsä.

Työkaluja tuotteliaaseen kehitystyöhön

Microsoft tarjoaa kehittäjille työkalut, kuten Visual Studion, sekä GitHubin, joka tuo kehittäjäyhteisön yhteen rakentamaan ohjelmistoja. Kehittäjät voivat käyttää haluamiaan kieliä, avoimen lähdekoodin ympäristöjä ja työkaluja koodin kirjoittamiseen ja sen julkaisemiseen pilveen mistä tahansa, tehdä yhteistyötä tietoturvallisesti ja integroida ohjelmistojen osia helposti low code -työkaluilla.

Visual Studio on edelleen ammattikehittäjien lempityökalu, jolla on 25 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää. Viimeisin Visual Studio 2019:n päivitys on nyt saatavilla, ja se sisältää tuottavuusparannuksia .NET- ja C++-kehitykseen, parannuksia sisäänrakennettuihin Git-työkaluihin, tuen GitHub Actions -työnkulkujen luontiin suoraan ohjelmointiympäristöstä, parannuksia konttien hallinnan työkaluihin ja uusia Azure-integraatioita pilvikehittämiseen. Lue lisää uusimmista innovaatioista Visual Studion blogista.

Julkistimme hiljattain visiomme Visual Studion seuraavasta versiosta, Visual Studio 2022:sta, ja tänään julkaisemme Visual Studio 2022 -tiekartan. Odotamme innolla Visual Studion kehittäjäyhteisön käyttäjäpalautetta, joka auttaa meitä rakentamaan parhaan mahdollisen ohjelmointiympäristön. Julkaisemme pian ensimmäisen, tuoreella ulkoasulla ja tuntumalla varustetun ennakkoversion.

Yksi kehittäjien yleisimmistä kipupisteistä on valmistella ohjelmointiympäristö, joka sisältää kaiken tarvittavan. GitHub Codespaces -työkalun avulla mistä tahansa GitHub-pakettivarastosta saadaan täysin konfiguroitu ohjelmointiympäristö pilveen sekunneissa. Codespace-tilat ovat täysin muokattavissa kunkin projektin tarpeisiin: kehittäjä voi esimerkiksi valita, miten paljon laskentatehoa tarvitaan. Jos haluat kuulla lisää, rekisteröidy ennakkoversion käyttäjäksi.

Yli 145 miljoonaa aktiivista päivittäistä käyttäjää osoittavat, että Microsoft Teams on asiakkaillemme keskeinen digitaalinen alusta, johon he haluavat myös integroida yhteistyösovelluksia ja liiketoimintaprosesseja. Kehittäjät voivat nyt rakentaa erilaisia yhteistyön muotoja tukevia Teams-työkaluja Microsoft Cloudin avulla. Teamsin uudet ominaisuudet, kuten jaettu esitys ja Together Mode, mahdollistavat Teams-kokousten monipuolisemman hyödyntämisen. Ja entistä parempi Microsoft Teams Toolkit helpottaa koodaamista autentikointityökaluilla, Azure Functions -integraatiolla, uusilla Microsoft Graph -toiminnallisuuksilla ja muilla uusilla ominaisuuksilla. Lisätietoa näistä Teams-ominaisuuksista Microsoft 365 -blogissamme.

Yli 1,3 miljardia laitetta käyttää Windowsia ympäri maailmaa, joten se on edelleen paras alusta modernien sovellusten kehittämiselle. Windowsia alustanaan käyttävien kehittäjien tukemiseksi julkistamme uusia ominaisuuksia kehittäjätyökalujen valikoimaamme. Windows Subsystem for Linux (WSL) sisältää nyt GUI-sovellusten tuen, jotta kaikki Linux-työkalut ja -työnkulut voidaan ajaa kehitysalustalla. Windowsin alustalla voidaan nyt ajaa saumattoman integraation ansiosta muun muassa GUI-sovellusten, Linuxin sekä koneoppimisen GPU-tuettuja työnkulkuja. Lue lisää Build-tapahtumassa esiteltävistä uusista Windows-ominaisuuksista.

Tee yhteistyötä globaalisti – tietoturvallisesti

Yhteistyö ja tietoturva pysyvät yritysten agendalla niiden sopeutuessa etä- ja hybridityöhön. Rakentamalla omia ratkaisujaan maailman parhaiden avoimen lähdekoodin ohjelmien pohjalle ja hyödyntämällä avoimen lähdekoodin malleja organisaation sisällä johtavat yritykset pystyvät sopeutumaan nopeasti ohjelmistokehitysmarkkinoiden vaatimaan joustavuuteen. Tavoitteenamme on, että kehittäjät voivat koodata, tehdä yhteistyötä ja toimittaa ohjelmistoja mistä tahansa – ja taata samalla yritystason tietoturvan. GitHubin avulla kehittäjätiimit voivat nyt tuoda yli 65 miljoonan kehittäjän parhaat yhteistyökäytännöt jokaiseen organisaatioon ja yritykseen.

Jatkamme sovelluskehityksen uudistamista, ja olemme ylpeitä täysin integroidusta alustastamme. Visual Studion, GitHubin ja Azuren avulla koodaus onnistuu pilvikehitysympäristöissä kaikkialta käsin, ja hajautetun tiimin työskentelyyn suunnitelluilla työkaluilla yhteistyö toimii sulavasti ympäri maailmaa. Tietoturvan varmistavilla täysin integroiduilla palveluilla ja työkaluilla sovellukset voidaan myös toimittaa turvallisesti perille, työskenteli kehittäjä missä tahansa.

Yhteistyö kehitys- ja tietoturvatiimien välillä on tärkeää. Olemme julkaisseet uuden tavan vaalia kehitys- ja SecOps-tiimien jaettua vastuuta ja yhteistyötä julkisena ennakkoversiona saatavissa olevalla Azure Security Centerin ja GitHubin integraatiolla konttien tarkistukseen. Integraatio parantaa jäljitettävyyttä ja antaa tiimeille mahdollisuuden tarkastella konttien skannausten tuloksia, jolloin SecOps-tiimi pystyy ilmoittamaan mahdollisista ongelmista aiemmin. Lue lisää GitHubin ja Azuren käytöstä DevSecOps-yhteistyössä.

Skaalautuvaa innovointia

Azure tarjoaa laajan valikoiman palveluita, joiden avulla kehittäjät voivat rakentaa, julkaista ja skaalata sovelluksiaan entistäkin nopeammin. Julkisen pilven käyttöönoton taustalla on usein tarve sovellusten modernisoinnille, johon Azure tarjoaa monipuoliset välineet virtuaalikoneiden, konttien ja pilvitietokantojen tai Platform as a Service (Paas) -palvelujen avulla. Viime aikoina olemme panostaneet yritysten Java-sovellusten modernisointiin Azuressa. Ilmainen avoimen lähdekoodin Microsoft Build of OpenJDK on nyt yleisesti saatavilla, ja saatavilla on myös yritystason tuki Azurelle ja Azure Stackille. Red Hat JBoss EAP on nyt saatavilla Azure-virtuaalikoneisiin, mikä mahdollistaa sovellusten skaalaamisen VM Scale Sets -ryhmissä. IBM WebSphere on myös nyt saatavilla Azure-virtuaalikoneisiin, ja sen automaattiset mallit tekevät käyttöönotosta yksinkertaista. Lue lisää viimeisimmistä Java-ratkaisuistamme Azuressa tästä blogikirjoituksesta.

Asiakkaamme käyttävät entistä enemmän pilvinatiiveja teknologioita uusien palvelujen ja ratkaisujen nopeampaan kehittämiseen. Julkistimme tänään ennakkoversion toiminnosta, jolla Azuren sovelluspalveluita voidaan ajaa Kubernetes- ja Azure Arc -ympäristöissä. Azuren sovelluspalveluita, joita ovat Azure App Service, Azure Functions, Azure Logic Apps, Azure API Management ja Azure Event Grid, voi nyt ajaa mistä tahansa – esimerkiksi omassa palvelimessa, edge-ympäristössä tai muissa pilvissä kuten AWS:ssä tai Googlessa. Azuren sovelluspalvelut tukevat nyt Azure Arciin yhdistettyjä Kubernetes-klustereita. AKS on Azure Stack HCI on myös tullut tänään yleisesti saataville asiakkaille, jotka etsivät hallinnoitua Kubernetes-alustaa. Lue lisää hybridiympäristöjen pilvinatiiveista sovelluksista tästä blogikirjoituksesta.

Mahdollistamme sovellusten kehittämisen myös käyttämällä luonnollista kieltä Power Fx:n avulla ilman tarvetta ohjelmointikoodin tai kaavojen opetteluun. Power Fx:n päivitys käyttää GPT-3-tekoälyä, joka on maailman suurin luonnollisen kielen tekoälymalli. Tekoälyavusteisella sovelluskehityksellä kehittäjät ja muut käyttäjät voivat nopeuttaa sovelluskehitystä. Olemme julkistaneet myös Power Fx:n uusia malliohjattujen sovellusten kehittäjille suunnattuja ominaisuuksia, kuten esimerkiksi Model Driven Commanding- ja Dataverse Calculated Columns -tuen. Lue lisää päivityksestä.

Olemme julkistaneet tänään Buildissa myös uuden Power Platformin Visual Studio -laajennuksen, jonka avulla kehittäjät voivat julkaista ohjelmointirajapintoja Azure API Managementissa kitkattomasti käyttäen Power Platformin työkalua. VS Code -laajennus Power Platformille puolestaan sisältää uusia ominaisuuksia komentorivijulkaisuun Power Platformissa suoraan VS Codesta sekä ominaisuuksia portaalien konfigurointiin VS Codella ja komentorivillä, kuten IntelliSense-tuen koodin täydennykseen, apuun ja vinkkeihin portaalien räätälöintiin. Lue lisää laajennuksista.

Seuraa digitaalista Microsoft Build 2021 -tapahtumaa ja katso lisätietoja julkistuksistamme Increase Developer Velocity with the Microsoft end-to-end developer platform –tapahtumasivulta.

Tags: , ,