Microsoft Teamsin ja Vivan uudet innovaatiot tekevät hybridityöstä sujuvaa

 |   Microsoft News Center

Front row on uusi näkymä Microsoft Teams Roomsissa, joka helpottaa fyysisesti paikalla olevien osallistujien vuorovaikutusta etäosallistujien kanssa.

Microsoft Teamsin, Microsoft Teams Roomsin ja Vivan uudet toiminnot on suunniteltu helpottamaan yhteistyötä paikasta ja ajasta riippumatta.

Toimipisteiden avautuessa ympäri maailmaa yritykset ja organisaatiot odottavat malttamattomina pääsyä takaisin toimistolle ja kollegojen tapaamista kasvokkain. Microsoft odottaa sitäkin enemmän uusien vuorovaikutuksen ja yhteistyön tapojen mahdollistamista riippumatta paikasta ja aikavyöhykkeestä. Microsoft uskoo, että hybridityö on työn tulevaisuus ja että mahdollistaakseen menestyksekkään hybridityön yritysten tulee keksiä uusia toimintamalleja työntekijöille, työtiloille ja liiketoimintaprosesseille.

Microsoft Teams on kriittinen osa visiota joustavammasta työelämästä. Teams on ainutlaatuinen työalusta, joka kokoaa yhteen sovellukseen kokoukset, chatin, puhelut, yhteistyön ja liiketoimintaprosessien automatisoinnin. Uudessa hybridimaailmassa keskitymme rakentamaan Teams-kokemuksia, jotka varmistavat sen, että jokaisen ääni saadaan kuuluviin, myös niiden, jotka eivät ole neuvotteluhuoneessa – jotta kaikki voivat tehdä vaikuttavaa ryhmätyötä mistä ja milloin tahansa.

Koronaviruspandemia on opettanut, että kokousväsymys ja digiähky ovat todellisia ja että etätyöskentely voi koitua haasteeksi hyvinvoinnille. Microsoft tuo avuksi Teamsiin Microsoft Vivan – integroidun työntekijäkokemusalustan, joka auttaa työntekijöitä löytämään keinoja keskittymistä vaativan työajan suojeluun ja hyvinvoinnin tukemiseen ilman, että työn flow keskeytyy.


YHTEISTYÖN IMUSSA

Tehokas työskentely hybridiympäristöissä vaatii, että käytettävissä on monipuolinen alusta, jossa tarvittava tieto on saatavilla ennen kokousta, kokouksen aikana ja sen jälkeen. Microsoft julkisti hiljattain Teamsin uusia Fluid-komponentteja, joita voi hyödyntää Teamsin chatissä ja Office-sovelluksissa.  Fluid-komponentit ovat pikkuruisia tuottavuustyökaluja, jotka helpottavat reaaliaikaista yhteistyötä esimerkiksi chatin, sähköpostin ja kokousten lomassa.  Microsoft laajentaa nyt Fluid-komponentit myös Teams-kokouksiin, OneNoteen, Outlookiin ja Whiteboardiin. Yhteistyö Teams- ja Office-sovelluksissa reaaliaikaisesti ja eriaikaisesti on jatkossa yhä helpompaa. Teamsin uudet chat-ominaisuudet mahdollistavat asioiden edistämisen eriaikaisesti myös kokousten välissä. Viestin kiinnitys antaa keskustelun osallistujille nopean pääsyn kriittiseen sisältöön, ja yksittäiseen chat-viestiin vastaaminen selkeyttää keskustelunaiheiden kontekstia.

Fluid-komponentit

 Fluid-komponenttien avulla voidaan luoda reaaliaikaisia, jaettuja kokemuksia, joita kaikki voivat muokata samanaikaisesti ja jakaa Teamsissa ja Office-sovelluksissa.

Kokousten määrä on kasvanut merkittävästi viimeisen vuoden aikana, mutta samalla myös epämuodollinen viestintä on lisääntynyt. Work Trend Index -tutkimuksemme mukaan keskimääräinen Teams-käyttäjä lähettää 45 prosenttia enemmän chat-viestejä viikossa kuin vuosi sitten. Myös nopeasti koolle kutsutut, suunnittelemattomat kokoukset ovat yleistyneet. Digiähkyn ehkäisemiseksi Teams-kokousten uudet Fluid-komponentit helpottavat muistiinpanojen tekemistä ja tehtävien jakamista suoraan Teams-kokouksessa sekä pääsyä tärkeään sisältöön tarvittaessa. Asialista, muistiinpanot ja tehtävät siirtyvät kokouksesta automaattisesti OneNoten uusiin kokousmuistiinpanoihin. Yhteisen ideoinnin voi viedä askeleen pidemmälle hyödyntämällä Whiteboardin reaaliaikaisia Fluid-komponentteja. Fluid-komponentteja voidaan käyttää myös Outlookissa – sähköpostissa tai kalenterissa – helpompaan ajanhallintaan ja asialistojen, muistiinpanojen ja tehtävien hallintaan sovellusten välillä.

Fluid-komponentit

Fluid-komponentit auttavat tekemään yhteistyötä keskeyttämättä työn flow’ta.


YHDENVERTAISTA OSALLISTUMISTA – KOTOA, TOIMISTOLTA TAI TIEN PÄÄLTÄ

Kaikkien osallistujien kannalta parempi hybridikokouskokemus saadaan suunnittelemalla se niille työntekijöille, jotka eivät ole kokoushuoneessa. Kaikilla tulisi olla tunne, että he istuvat saman pöydän ääressä. Microsoft tuo Teamsiin ja Microsoft Teams Roomsiin uusia ominaisuuksia, jotka tekevät kokouksista osallistavampia jokaiselle osallistujalle paikasta riippumatta.

Tämän vuoden aikana Microsoft julkaisee Teams Roomsissa front row -ominaisuuden, immersiivisen huonenäkymän, joka tekee kokoushuoneessa istuvien ja etäosallistujien välisestä  vuorovaikutuksesta luonnollisempaa ja sujuvampaa. Videogalleria on siirretty näytön alalaitaan, jotta etäosallistujat ovat kasvokkain huoneessa olevien kanssa. Ja jotta kaikkien olisi helppo seurata kokouksen kulkua, kokouksen kuvaruutua ympäröi näytöllä taustamateriaali, kuten asialista, tehtävät ja muistiinpanot. Kokouksen chat on myös selvästi näkyvillä neuvotteluhuoneessa oleville, jotta he voivat nähdä chat-viestit reaaliaikaisesti ja vastata niihin.

Front row

Front row, uusi kokousnäkymä Microsoft Teams Roomsissa

Jotta etäosallistujat voisivat osallistua kokouksiin mahdollisimman luonnollisesti, Teams Rooms laajentuu vapaana olevaan näyttötilaan ja hajauttaa videogallerian usealle näytölle, kun sisältöä ei jaeta. Lisätilan myötä etäosallistujat näkyvät isompina. Microsoft tuo tänä kesänä Teamsin työpöytäversiosta Teams Roomsiin myös muita ominaisuuksia, jotka auttavat etäosallistujia olemaan kokouksissa näkyvämmin esillä. Näitä ovat mm. reaktiot, spotlight, useiden videoiden kiinnittäminen näytölle (tulossa syksyllä) sekä chat-kuplat perinteistä ruudukkonäkymää käytettäessä.

Uusi videonäkymä

Uusi videonäkymä on suunniteltu tekemään myös etäosallistujat näkyväksi maksimoimalla tilan näytöllä ja hajauttamalla videogallerian kaikille käytettävissä oleville näytöille.

Etäosallistuijien pitäisi myös kyetä näkemään, keitä neuvotteluhuoneessa on ja mitä siellä tapahtuu. Jabra, Logitech, Poly ja uusin Teams-laitekumppanimme Neat käyttävät kehittynyttä tekoälykamerateknologiaa, joka tarjoaa hybridikokouksiin optimoidun videonäkymän, jotta kaikki huoneessa olevat näkyvät paremmin.

Teams Rooms on nyt saatavilla myös Surface Hubille. Surface Hub on suunniteltu nimenomaan tiimien tapaamiseen ja yhdessä luomiseen paikasta riippumatta, ja Teamsin Surface-ominaisuuksien seuraava sukupolvi tuo lisää suosittuja kokousominaisuuksia ja -asetuksia työpöydältä neuvotteluhuoneeseen – kuten Together Mode -taustat sekä PowerPoint Liven. Uusi Microsoft Whiteboard tulee syksyllä saataville myös Surface Hubille, jotta kaikki voivat piirtää samalle digitaaliselle valkotaululle.

Jotta etäosallistujat voivat aloittaa ja fasilitoida whiteboard-sessioita, olemme luoneet kokonaan uuden hybridityöhön suunnitellun Whiteboard-kokemuksen, jossa osallistujat voivat tehdä visuaalista yhteistyötä saman digitaalisen kankaan ääressä. Kesällä saataville tulevat uudet ominaisuudet mahdollistavat olemassa olevan sisällön tuomisen Whiteboardiin ja niiden työstämiseen yhdessä, ja uudet Whiteboard-pohjat auttavat ryhmiä pääsemään ideoinnin alkuun nopeammin ja seuraamaan kollegoiden ideointiprosessia.

Whiteboard

Uusi Whiteboard-kokemus mahdollistaa visuaalisen yhteistyön paikasta riippumatta.

Tehokkaat hybridikokoukset vaativat, että jokainen osallistuja voi pitää ja seurata vuorovaikutteisia ja vaikuttavia esityksiä. Uudet PowerPoint Live -ominaisuudet auttavat luomaan jaetun tilan yhteistyölle kaikkien kokouksessa olevien kanssa. Uusi kynätoiminto mahdollistaa merkinnät PowerPointissa esityksen aikana – tai laserosoittimen käytön kuulijoiden huomion kohdistamiseksi.

PowerPoint Live

PowerPoint Liven uudet kynä- ja laserosoitinominaisuudet.

Ominaisuudet ovat saatavilla myös Teamsin mobiilisovelluksessa. PowerPoint Live ja dynaaminen näkymä ovat käytettävissä mobiililaitteilla, ja omat taustakuvat ovat saatavilla iOS-laitteilla ja pian myös Android-laitteilla.


SUOJELE AIKAA JA PRIORISOI HYVINVOINTIA

Viikottainen Teams-käyttäjien kokouksissa käyttämä aika on yli tuplaantunut koronaviruspandemian alkamisen jälkeen. Peräkkäiset kokoukset lisäävät stressiä ja vaikeuttavat keskittymistä. Vain muutaman minuutin päivittäiset meditaatio- ja mindfulness-harjoitukset Headspacen avulla voivat auttaa lievittämään stressiä ja parantamaan keskittymistä. Myöhemmin tässä kuussa Microsoft tuo Headspacen valikoituja ohjattuja meditaatio- ja mindfulness-harjoituksia Teamsin Viva Insights -sovellukseen, jotta työntekijät voivat aloittaa päivän keskittyneenä, rauhoittua ennen isoa esitystä tai irrottautua töistä iltapäivän päätteeksi.

Headspace

Headspacen ohjatut meditaatioharjoitukset Teamsin Viva Insights -sovelluksessa auttavat antamaan aivoille lyhyitä taukoja akkujen lataamiseksi.

Viva Insights mahdollistaa päivittäisen keskittymistä vaativan ajan varaamisen kalenteriin, jolloin Teams-ilmoitukset ovat hiljennettyinä. Myöhemmin tänä vuonna Microsoft tuo Viva Insights -sovellukseen uuden keskittymistilan, jossa Headspacen Focus-musiikki ja älykkäät ajastimet auttavat edistämään tärkeitä tehtäviä tasaisin välitauoin.

Viva Insights

Viva Insights -sovelluksen uusi keskittymistila Teamsissa tarjoaa musiikkia Headspacesta sekä ajastimen tehokkaaseen työhön.

Etätyö on poistanut fyysiset rajat työn ja vapaa-ajan väliltä, mikä on johtanut työajan ulkopuolisen chat-viestittelyn lisääntymiseen ja tunteeseen, että on aina töissä. Microsoft haluaa auttaa työntekijöitä löytämään tasapainon ja suojelemaan vapaa-aikaansa. Myöhemmin tänä vuonna Viva Insightsiin on tulossa mahdollisuus asettaa hiljainen aika, joka hiljentää Outlookin ja Teamsin mobiili-ilmoitukset työajan ulkopuolella, sekä mahdollisuus vastaanottaa havaintoja töistä irrottautumisen onnistumisesta. Hiljaisen ajan asetukset tulevat saataville myös Teamsin ja Outlookin mobiiliversioihin, ja Microsoft Endpoint Managerin hallintatyökaluissa voidaan luoda koko organisaation kattavia sääntöjä työajan ulkopuolisten ilmoitusten hiljentämiseen.

Viva Quiet time

Hiljainen aika auttaa hiljentämään työajan ulkopuoliset Teams- ja Outlook-ilmoitukset.

Lisätietoja julkistamistamme uusista ominaisuuksista ja niihin liittyvästä tutkimustyöstä löydät julkistuksen mikrosivustolta.

Tags: , , ,