Microsoft auttaa Keskoa kehittämään seuraavan sukupolven älykkäitä digitaalisia palveluita Microsoft Azure -pilvialustan avulla

 |   Microsoft News Center

Kesko k-ruokakaupat

Kesko ja Microsoft ovat allekirjoittaneet pitkäaikaisen sopimuksen Microsoft Azure -pilvipalvelujen käytöstä. Keskon ja Microsoftin yhteistyön tavoitteena on tarjota kehittyneitä digipalveluita kuluttajille, tavarantoimittajille, kauppiaille ja yritysasiakkaille K-ryhmän arvoketjussa, joka kattaa Pohjoismaiden lisäksi Baltian maat ja Puolan.

”Kesko on dataohjautuvana organisaationa edelläkävijä vähittäiskaupan arvoketjun digitalisoinnissa Suomessa ja muilla Pohjois-Euroopan markkinoilla. Asiakaskokemus ja -näkemys ovat menestyksemme avain, mikä tarkoittaa, että meidän täytyy tarjota paras digitaalinen kokemus asiakkaillemme ja muille sidosryhmille. Microsoft on meille tärkeä teknologiakumppani, jolta saamme skaalautuvia, turvallisia ja kustannustehokkaita pilvipalveluja. Arvostamme myös Microsoftin vähittäiskauppasektorin investointeja, jotka mahdollistavat uusien palvelujen kehittämisen nopeammin”, kertoo Keskon tietohallintojohtaja Arto Hiltunen.

Microsoft tekee aina tiivistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa ymmärtääkseen heidän monitahoisia haasteitaan ja tuo keskustelujen perusteella esimerkiksi pilvipalveluiden, ennakoivan analytiikan, koneoppimisen ja kognitiivisten palveluiden parhaimmat asiantuntijat ratkaisemaan näitä haasteita. Näin Microsoftin pilvialusta muuntuu alustaksi, jolla voidaan keksiä ja luoda uusia kokemuksia ja prosesseja vähittäiskauppiaiden menestyksen tueksi.

”Olemme iloisia, että Kesko on valinnut Microsoft Azuren ensisijaiseksi pilvialustakseen. Azuren käyttöönotto avaa Keskolle uusia sovellus- ja palvelukehitysmahdollisuuksia. Keskon kaltainen vähittäiskauppa on suuri ekosysteemi, johon kuuluu erilaisia toimijoita yksittäisistä asiakkaista ja henkilökunnasta tavarantoimittajiin ja kaiken kokoisiin K-kauppoihin. Kaikki ekosysteemin jäsenet tarvitsevat turvallisen ja luotettavan yhteyden palveluihin ja sovelluksiin ja erinomaisen käyttäjäkokemuksen. Azure tarjoaa tämän, ja lisäksi mahdollisuuksia älykkäiden digipalveluiden kehittämiseen”, kertoo operaatioista ja markkinoinnista Microsoftin Länsi-Euroopan alueorganisaatiossa vastaava johtaja Pekka Horo.

Pandemia on muuttanut vähittäiskauppa-alaa merkittävästi. Alan asiantuntijat rohkaisevat kauppiaita kääntämään katseet vähittäiskaupan tulevaisuuteen ja uudistamaan liiketoimintaansa. Teknologiainnovaatiot, jotka vähittäiskauppiaat ottavat käyttöönsä tänään, voivat antaa heille etulyöntiaseman tulevaisuuden digitaloudessa. Liiketoimintansa resilienssin kasvattamiseksi vähittäiskauppiaita kannustetaan keskittymään viiteen asiaan: datan hallintaan ja ketteryyteen, toimitusketjujen sujuvoittamiseen ja läpinäkyvyyteen, myymälöiden roolin uudelleenmäärittelyyn osana asiakaspolkua, verkkokauppakanaviin sitoutumiseen sekä etulinjan työntekijöiden tukemiseen. Azure tarjoaa vankan tukirangan tietoturvalle, identiteetinhallinnalle ja henkilökohtaisten tietojen suojaamiselle, jotka ovat osa kaikkia digitaalisia palveluita. Samalla Azuren ratkaisut ovat räätälöitävissä jokaisen asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin.

Lisätietoa:

Pekka Isosomppi, viestintäjohtaja, Microsoft, puh. +358 40 516 2399, [email protected]

Arto Hiltunen, tietohallintajohtaja, Kesko, puh. +358 50 306 4065, [email protected]

Press release in English available here

Tags: , ,