Microsoftin asiakkaat ja kumppanit tukevat uutta datakeskushanketta

 |   Microsoft News Center

Microsoftilla on yli 45 000 kaupallista asiakasta ja 2 000 kumppania Suomessa. Useat asiakkaat, mukaan lukien Nokia, Elisa, Fortum, S-Pankki, Tietoevry, HUS, Vero ja Valtori ovat ilmaisseet kiinnostuksensa uutta datakeskusaluetta kohtaan.

”Tänään julkaistu uusi datakeskusinvestointi on erinomainen uutinen. Microsoft on Nokialle strateginen kumppani, jonka maailmanlaajuisessa datakeskusverkostossa hyödynnetään Nokian korkean suorituskyvyn datakeskusratkaisuja ja Nokia puolestaan käyttää Microsoftin maailmanlaajuista pilvipalveluverkostoa eri toimialojen digitalisaation kiihdyttämisessä. Tämä investointi tuo saataville energiatehokkaan ja luovan ratkaisun, joka mahdollistaa pienemmät vasteajat ja paremman suorituskyvyn tukien samalla kestävää kehitystä,” sanoo Nokian Chief Digital Officer Alan Triggs.

”Fingrid on Suomen kantaverkkoyhtiö, jonka vastuulla on varma sähkönsiirto. Suomessa sähkön siirtovarmuus on maailman huippuluokkaa. Olemme ylpeitä, että saamme olla mukana luomassa mahdollisuuksia tällaiselle valtavalle teolliselle hankkeelle. Vaativassa projektissa olemme löytäneet asiakkaallemme ratkaisun, jolla datakeskukselle taataan luotettava sähkönsaanti,” sanoo Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen.

”HUS on Suomen suurin sairaanhoitopiiri, jossa tehdään vuosittain liki kolme miljoonaa potilaskäyntiä ja hoidetaan noin 700 000 eri potilasta. Meillä on keskeinen vastuu varmistaa koko maan terveydenhuoltojärjestelmän toimintakyky”, korostaa kehittämisjohtaja, dosentti Visa Honkanen HUSista, ”Tehokas ja turvallinen datan hyödyntäminen on meille välttämätöntä ja siihen tarvitsemme parhaat ja koko ajan kehittyvät ratkaisut. Laajan datakeskuksen rakentaminen Suomen maaperälle on siksi erinomainen asia.”


”S-Pankki panostaa voimakkaasti digitaalisten palveluiden kehittämiseen ja datan tehokkaaseen hyödyntämiseen. Tekemämme laaja pilvitransformaatio vahvistaa entisestään kyvykkyyksiämme tuottaa asiakkaillemme alan parhaimmat ja luotettavimmat digitaaliset palvelut. Olemme tehneet pilvitransformaatiossa tiivistä yhteistyötä Microsoftin kanssa ja saaneet kiitettävästi tukea esimerkiksi teknologia- ja arkkitehtuurivalinnoissa.  Finanssialan toimijana olemme erittäin tyytyväisiä Microsoftin pilvipalveluiden laajenemisesta Suomeen,” sanoo S-Pankin CIO Paula Sivunen.


“Onnittelemme Microsoftia näin merkittävästä investoinnista Suomeen. Pidämme tätä moderniin, kestävää kehitystä tukevaan pilvipohjaiseen konesaliin kohdennettua investointia hienona asiana Suomen ja suomalaisten yritysten kannalta. Uskon, että tämän kehitysaskeleen myötä yhteistyömme Microsoftin kanssa vahvistuu entisestään ja edellytyksemme yhdessä edistää asiakkaidemme transformaatiota ja innovointia paranevat. Tämä on hieno uutinen ja tulemme innolla seuraamaan projektin edistymistä,” sanoo Tietoevryn toimitusjohtaja Kimmo Alkio.

“Haluamme Verohallinnossa olla mukana rakentamassa aktiivisesti entistä paremmin, tehokkaammin ja turvallisemmin toimivaa yhteiskuntaa ja hyödyntää uuden teknologian tarjoamia mahdollisuuksia. Microsoftin panostus konesaleihin Suomessa tukee tätä kehitystä erinomaisesti ja mahdollistaa pilviteknologian entistä laajemman käytön,” sanoo Verohallinnon Senior Director, CIO, CDO Saku Airosmaa.

”Microsoftin päätös rakentaa datakeskusalue Suomeen on Valtorin ja valtionhallinnon näkökulmasta merkittävä päätös. Datan sijainti Suomessa on monella tavalla merkittävä asia. Uskommekin tämän mahdollistavan pilvipalveluiden aiempaa laajemman hyödyntämisen,” sanoo Valtorin toimitusjohtaja  Tero Latvakangas.

“Meillä Elisalla on johtavat kyvykkyydet tarjota suomalaisille yrityksille kokonaisvaltaisia IT-palveluita datakeskusten orkestrointiin ja julkipilven infrastruktuuriin. Missiomme “Digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus” tukee hienosti Microsoftin tavoitteita ja näemme uuden paikallisen Microsoftin datakeskusalueen merkittävänä etuna kasvavalle IT-asiakaskannallamme. Olemme innoissamme tästä uudesta mahdollisuudesta, jonka kautta entistä useampi organisaatio voi hyödyntää pilvipalveluita,” sanoo Elisan yritysasiakkaista vastaava johtaja Timo Katajisto.

 

Datakeskushankkeen lehdistötiedote