Kansainvälinen saavutettavuuspäivä 19. toukokuuta: saavutettavuus osana yhdenvertaisempaa yrityskulttuuria

 |   Microsoft News Center

Paneelikeskustelu

Ota huomioon saavutettavuus!

Torstaina 19.5.2022 juhlistetaan yhdennettätoista kansainvälistä saavutettavuuspäivää (GAAD). GAAD:n tarkoituksena on kannustaa ihmisiä keskustelemaan, pohtimaan ja oppimaan enemmän digitaalisesta saavutettavuudesta ja yhdenvertaisuudesta, ja huomioimaan maailman yli miljardi toimintarajoitteista henkilöä. Iso osa ihmisistä kärsii jonkin tasoisesta vammasta jossain vaiheessa elämäänsä joko tilapäisesti tai pysyvästi. Missiomme Microsoftilla on “auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän” ja se tarkoittaa kaikkien yhtäläistä huomioimista.

Suomen Microsoftilla toukokuu on täynnä saavutettavuustoimintaa

Korostaaksemme monimuotoisuuden ja saavutettavuuden tärkeyttä, tämän vuoden toukokuu on Microsoftin Suomen maayhtiössä täynnä aktiviteetteja saavutettavuusaiheen ympärillä.

Strategy Talk HR -tapahtumassa Microsoftin Customer Success Account Manager Niina Majaniemi liittyi paneeliin keskustelemaan muun muassa työntekijöiden hyvinvoinnista. Luomalla esteettömän työpaikan ja edistämällä saavutettavuutta osana yrityskulttuuria voimme parantaa työntekijöiden tyytyväisyyttä ja viihtyvyyttä.


Strategy Talk HR -tapahtuman paneelikeskustelu 11.5.2022

Perjantaina 13. toukokuuta Microsoftin Sakari Anttila, Katja Kimonen, Sanna-Maija Pacius ja Nina Lampela järjestivät valittujen Suomen kumppaniyritystemme kanssa Partner Pledge -paneelikeskustelun, jonka aiheena oli monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus. Niina Majaniemi ja Tomi Kuuppelomäki Microsoftilta sekä Annika Valtari Eficodesta puhuivat muun muassa siitä, kuinka saavutettavuus voi olla hyväksi liiketoiminnalle ja kuinka teknologia voi auttaa sen takaamisessa. Osallistujien kesken keskusteltiin myös siitä, kuinka yritykset yleisesti suhtautuvat saavutettavuuteen. Kaikki puhujat olivat yhtä mieltä siitä, että saavutettavuus on tärkeä aihe, mutta liian usein aika- ja budjettirajoitukset pakottavat organisaatiot toteuttamaan vain saavutettavuutta koskevat vähimmäisvaatimukset. Meidän on yhdessä pyrittävä saamaan saavutettavuus organisaatioiden prioriteettilistalle alusta pitäen. Olemme kiitollisia ja ylpeitä saadessamme työskennellä kumppaneiden kanssa, jotka arvostavat saavutettavuutta yhtä paljon kuin mekin.

Microsoftin ja kumppaniyritysten Diversity&Inlcusion -paneelikeskustelu 13. toukokuuta. Kuvassa vasemmalta: Nina Lampela, Katja Kimonen, Jyrki Nurminen (Solita), Sanna-Maija Pacius, Arto Kaitosaari (Nitor), Niina Majaniemi, Mari Alho, Pasi Kolehmainen (Siili), Tomi Kuuppelomäki, Annika Valtari (Eficode).

Saavutettavuus etusijalla Microsoftin toiminnassa

Niina Majaniemi puhui W3C Accessibility Community Group -esteettömyysfoorumin avauksessa siitä, miksi saavutettavuus on tärkeää liiketoiminnalle ja millä tavoin Microsoft keskittyy saavutettavuuteen. Puhujien joukossa oli aiheen asiantuntijoita Microsoftin lisäksi muun muassa Amazonilta. Tämänkaltaiset foorumit auttavat pohjoismaisia organisaatioita ja yrityksiä verkostoitumaan ja panostamaan yhä enemmän digitaaliseen saavutettavuuteen.


W3C Accessibility Community Group -webinaarin puhujina Niina Majaniemi, Shadi Abou-Zahra ja Daniel Dersén

Microsoftin vahva panos saavutettavuuteen tulee toimitusjohtajaltamme asti, mutta saavutettavuus on myös yhteisesti kaikkien vastuulla.

Ability Summit- ja European Accessibility Summit -tapahtumien sekä kansainvälisen saavutettavuuspäivän myötä toukokuu oli poikkeuksellisen kiireinen meille saavutettavuuden saralla, mutta pidämme aiheen agendallamme myös läpi koko vuoden. Otamme mielellämme vastaan kaikki saavutettavuutta koskevat ideat ja keskustelunavaukset, sillä tehtävämme taata esteetön maailma jokaiselle ihmiselle on kaikille yhteinen!

Tutustu alla oleviin videoihin, joissa on esimerkkejä siitä, miten Microsoftin työntekijät suhtautuvat saavutettavuuteen. Näiden viestien kautta haluamme toivottaa kaikille hyvää maailmanlaajuista saavutettavuuspäivää!

 

Focus on accessibility: Emmi Stubin

 

 

Focus on accessibility: Petrus Tuominen

 

 

Focus on accessibility: Maria Apukka

 

 

Focus on accessibility: Kalle Saarikannas

 

Tags: , , ,