Microsoftin datakeskusalueen kolmas sijaintipaikkakunta on Vihti

 |   Microsoft News Center

Microsoft data center Vihti

Microsoft on tänään kertonut, että yhtiön Etelä-Suomeen suunnitteleman datakeskusalueen kolmas sijaintipaikka on Vihti. Maaliskuussa Microsoft ja Fortum kertoivat Espooseen ja Kirkkonummelle sijoittuvista datakeskuksista. Vihtiin suunniteltu kolmas datakeskus täydentää Microsoftin datakeskusalueen konseptin, johon kuuluu kolme erillistä ja itsenäisesti toimivaa, mutta toistensa kanssa synkronoituvaa datakeskusta. Näin varmistetaan asiakkaiden datan turvaaminen mahdollisimman pienellä vasteajalla kaikissa olosuhteissa. Rakentamisen on määrä alkaa, kun kaikkien kolmen sijaintipaikan kaavat on vahvistettu ja tarpeelliset luvat saatu. 

– Uskon, että tällä valtakunnallisestikin merkittävällä hankkeella on Vihdin, ja koko läntisen Uudenmaan, elinvoimalle yhtä suuri merkitys kuin on aiemmin ollut aluettamme halkovien rautatien ja moottoritien rakentamisella. Datakeskukset ovat tulevaisuuden valtaväyliä, ja sellaisen sijoittuminen Vihtiin antaa meille loistavan tilaisuuden kuntamme vetovoimaisuuden kasvattamiselle, toteaa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen. 

– Datakeskus on edellyttänyt kunnassa paljon työtä, ja olen kiitollinen, että yhteistyö Microsoftin ja hankeselvitystä tehneen Fortumin kanssa on ollut alkumetreistä saakka toimivaa. Microsoftin datakeskus on Vihdin kunnan historian merkittävin yksittäinen investointi. Hankkeella on suuri positiivinen vaikutus kunnan työllisyyteen ja kehitykseen. Tämä on loistava osoitus Vihdin ja yritysalueiden vetovoimaisuudesta., jatkaa kunnanjohtaja Erkki Eerola. 

Uudella datakeskusalueella on keskeinen rooli Suomen digitaalisen muutoksen vauhdittamisessa. Tutkimuslaitos IDC:n arvion mukaan seuraavien neljän vuoden aikana Microsoft, sen ekosysteemi ja pilviasiakkaat voisivat yhdessä tuottaa yli 17,2 miljardia euroa uutta kumulatiivista liikevaihtoa, ja Suomeen voi syntyä yli 11 000 työpaikkaa it-alan osaajille.  

– Datakeskusalueen avulla yritykset, julkinen sektori, tutkimusorganisaatiot ja korkeakoulut voivat hyödyntää pilvilaskentaa entistä tehokkaammin innovaatiotoiminnassa, digitalisaatiohankkeissa ja datapohjaisen liiketoiminnan kasvattamisessa, sanoo Microsoftin Suomen maajohtaja Mervi Airaksinen 

Uusi datakeskusalue liittyy osaksi Microsoftin maailmanlaajuista pilvi-infrastruktuuria, johon kuuluu yli 60 datakeskusaluetta, yli 200 datakeskusta ja yli 280 000 kilometriä valokuitukaapelia. Microsoftin pilvi-infrastruktuuri palvelee yli miljardia asiakasta 140 maassa. 

Hanketta ovat edistäneet kunnassa elinvoimapalvelut yhteistyössä muiden johtavien viranhaltijoiden kanssa. Datakeskuksen rakentaminen edellyttää asemakaavan vahvistamista ja tarvittavien lupien hyväksymistä. Microsoftin kiinnostus uutta yritysaluetta kohtaan on otettu kunnassa ilolla vastaan. 

– Tämä on meille paras palkinto siitä kovasta työstä, jota uusien, isoillekin hankkeille sopivien yritysalueiden mahdollistamiseksi on Vihdissä viime vuosina tehty. Suurimman kiitokseni suuntaan henkilöstöllemme, joka on tämänkin hankkeen mahdollistamiseksi tehnyt vaikuttavan päämäärätietoista työtä, elinvoimajohtaja Petra Ståhl kertoo. 

 

Videolla Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola kertoo ajatuksiaan datakeskushankkeesta

 

Lisätietoja tulevien datakeskusten naapureille: aka.ms/SuomiDC

Yhteydenotot:  

Erkki Eerola
Vihdin kunnanjohtaja
puh. +358 44 467 5231 

Pekka Isosomppi
Viestintäjohtaja
Microsoft Oy
puh. +358 40 516 2399 

Tags: , ,