Microsoftin kumppaniohjelmat uudistuivat vastaamaan asiakkaiden tarpeita

 |   Microsoft News Center

Kolme henkilöä keskustelee toistensa kanssa. Kuvituskuva.

Perinteiset Microsoft-kumppaneiden kulta- ja hopeatasot jäivät historiaan, kun uudet ratkaisukumppaneiden nimikkeet ja niihin liittyvät kyvykkyyden mittarit astuivat voimaan lokakuun alussa 2022.

Microsoftin kumppaniohjelmia on uudistettu merkittävästi syksyn aikana. Muutosten taustalla ovat teknologinen kehitys ja erityisesti pilvisiirtymä, joiden myötä asiakkaidemme tarvitsemat kyvykkyydet ovat muuttuneet. Uusi Microsoft Cloud Partner Program (MCPP) -ohjelma on rakenteeltaan aiempaa yksinkertaisempi, ja asiakasarvon tuottaminen ja osoittaminen on nostettu entistä keskeisempään rooliin.

Uudet ratkaisukumppanin nimikkeet

Asiakkaillemme näkyvin muutos on kumppaniohjelman yksinkertaistuminen. Perinteisiä Silver- ja Gold-tasoja ei enää ole. Nämä kompetenssit on korvattu kuudella yksitasoisella ratkaisukumppanin nimikkeellä (Solutions Partner designation), jotka noudattavat Microsoftin pilven ratkaisualueita:

  • Data & AI (Azure)
  • Infrastructure (Azure)
  • Digital & App Innovation (Azure)
  • Security
  • Modern Work
  • Business Applications

”Kumppaniohjelmamme on nyt siirtynyt kerralla pilviaikaan. Muutos koskettaa erityisesti noin 2000 kumppaniamme Suomessa, mutta myös heidän asiakkaitaan, joita varten uudistus on tehty. Asiakkaiden on nyt entistä helpompi löytää teknologiatarpeisiinsa oikeat ja osaavat kumppanit, kun jaottelu perustuu Microsoftin tuttuihin ratkaisualueisiin”, kertoo Katarina Engblom, Microsoftin Suomen kumppaniliiketoiminnasta vastaava johtaja.

Microsoftin ratkaisukumppanin nimike kertoo organisaation kattavasta teknisestä osaamisesta ja onnistuneesta modernien pilviratkaisujen toimittamisesta asiakkaille. Lisäksi kumppanit voivat osoittaa syvää teknistä asiantuntemustaan Specialization-erikoistumisnimikkeellä (vanhassa ohjelmassa Advanced Specialization). Esimerkiksi datapuolen Azure-osaajakumppani voi erikoistua analytiikkaratkaisuihin ja saavuttaa Analytics on Microsoft Azure -erikoistumisnimikkeen, jolloin ulkopuolinen auditoija on tarkastanut kumppanin teknisen kyvykkyyden toimittaa analytiikan asiakasratkaisuja Azuressa.

Ratkaisukumppanin nimikkeen kaikilla kuudella ratkaisualueella ansainneet yritykset voivat lunastaa vielä erityisen Solution Partner for Microsoft Cloud -sertifikaatin. Suomessa tason on saavuttanut muun muassa Tietoevry.

”Meillä Tietoevryllä on lähes 3000 Microsoft-sertifioitunutta asiantuntijaa palvelemassa asiakkaitamme eri  Microsoft-teknologioille. Olemme erittäin ylpeitä, että olemme saavuttaneet Solution Partner for Microsoft Cloud -sertifikaatin osoituksena osaamisesta kaikilla kuudella ratkaisualueella. Tällä hetkellä panostamme Microsoft-tietoturvaosaamisen kehittämiseen. Kyseisellä alueella on vahva asiakaskysyntä haastavan maailmantilanteen vuoksi”, toteaa Tietoevry Connectin maajohtaja Mikko Pulkkinen.

Suurempaa asiakasarvoa ja tuoretta osaamista

Microsoftin kumppaneiden on uudessa ohjelmassa osoitettava kyvykkyytensä kolmella osa-alueella: suorituskyvyssä, teknisessä osaamisessa ja asiakasmenestyksessä. Kumppanit pisteytetään jokaisella alueella, ja niiden on saatava yhteensä vähintään 70 pistettä mahdollisesta 100 pisteestä saavuttaakseen ratkaisukumppanin nimikkeen. Pistemäärä tarkastetaan vuosittain, jotta kumppanin osaaminen pysyy tuoreena ja mahdollisimman relevanttina asiakkaille.

Uudistetun pisteytyksen tavoitteena on mitata kattavasti kumppaneiden teknisiä ja myynnillisiä valmiuksia asiakkaiden menestyksen edistämiseen moderneilla pilviratkaisuilla. Esimerkiksi osaamista mitataan ja todistetaan Microsoftin keski- ja edistyneen tason koulutussertifikaateilla, eli kumppanilla pitää olla riittävä määrä sertifioituja teknisiä osaajia kumppaninimikkeen ansaitakseen.

“Asiakkaat ymmärtävät uuden kumppaniohjelman myötä, että Elisa pystyy tarjoamaan palveluita laajasti Microsoftin eri ratkaisualueilla ja on virallisesti osoittanut kyvykkyytensä saavuttamalla uudet kumppanuustasot. Asiakas voi luottaa Elisan sertifioituneisiin asiantuntijoihin. Elisan uniikki rooli suomalaisena monialaisena kumppanina tulee hyvin esille”, sanoo Elisan yritysasiakkaiden teknologiajohtaja Ville Rautio.

Asiakkaat löytävät uuden ohjelman mukaiset Microsoft-kumppanit ja kumppanien tarjoamat pilviratkaisut Microsoftin AppSource-palvelun kumppanihausta osoitteessa https://appsource.microsoft.com/fi-fi/

Tags: , , , , ,