Microsoft ja Fortum etsivät innovatiivisia ideoita vauhdittaakseen Pohjoismaiden energiasiirtymää

 |   Microsoft News Center

Kuvituskuva, jossa tuulimyllyjä vedessä.

Ilmastonmuutos ajaa yritykset etsimään innovaatiota rakentaakseen kestävää tulevaisuutta, jossa ihmiset, yritykset ja luonto menestyvät yhdessä. Microsoft ja Fortum yhdistävät voimansa löytääkseen uusia ratkaisuja vauhdittamaan Pohjoismaiden energiasiirtymää.

Osana tätä tavoitetta yritykset julkaisevat Fortum x Microsoft Impact Challenge -ideakilpailun. Sen tavoitteena on löytää uusia ratkaisuja tehostamaan luotettavan ja puhtaan energian toimittamista, edistämään teollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämistä ja suojelemaan luonnon monimuotoisuutta. Kilpailuaika on neljä viikkoa ja se on suunnattu alkuvaiheen startup-yrityksille ja -yrittäjille Pohjoismaissa. Voittaja saa kuusi kuukautta räätälöityä kiihdytys- ja liiketoiminnan kehittämistukea Fortumin Valkea Growth Clubissa ja Microsoftin Founders Hubissa. Voittaja pääsee myös osallistumaan Microsoftin teknisiin ja liiketoimintaa käsitteleviin työpajoihin.

Vuonna 2022 julkistetun datakeskushankkeen jälkeen Fortum ja Microsoft ovat etsineet uusia mahdollisuuksia jatkaa yhteistyötä innovaatioiden saralla. Molemmat yritykset tiedostavat, että joustavien ja kestävien yhteiskuntien rakentaminen tarvitsee innovaatioita nyt enemmän kuin koskaan.

“Innovaatiot ovat nykyisessä taloudellisessa ja ekologisessa todellisuudessa välttämättömyys. Siirtyminen puhtaaseen energiaan vaatii aiempaa innovatiivisempia ratkaisuja ja toimialojen välistä yhteistyötä. Olemme innoissamme, kun voimme yhdistää voimamme Microsoftin kanssa. Yhdessä löydämme huippuideoita ja start up -tiimejä, jotka työskentelevät yhteisten haasteidemme parissa”, sanoo Fortumin kuluttaja- ja Innovation & Venturing -toiminnasta vastaava johtaja Mikael Rönnblad.

“Microsoftilla olemme sitoutuneet edistämään vastuullisuutta ja innovaatioita energiasektorilla saavuttaaksemme tavoitteemme olla ilmastonegatiivisia vuoteen 2030 mennessä. Olemme innoissamme yhteistyöstä Fortumin ja startup-yritysten kanssa sekä ratkaisuista, joita tulemme yhdessä kehittämään vauhdittaaksemme siirtymää puhtaaseen energiaan”, jatkaa Mervi Airaksinen, Microsoft Suomen toimitusjohtaja.

Ideakilpailu on käynnissä 3.5.–31.5.2023, ja voittaja julkistetaan 15. kesäkuuta Maria01 startup -kampuksella tapahtuvassa finaalissa.

Lisätietoja:

Pekka Isosomppi
Viestintäjohtaja, Microsoft Oy
Puh. 0405162399
[email protected]  

Lue lisää kilpailusta: Impact Challenge | Microsoft X Fortum