Säästöpankkiryhmä rakentaa kestävää tulevaisuutta yhdessä Microsoftin kanssa

 |   Microsoft News Center

Säästöpankin logo rakennuksen edustalla.

Säästöpankkiryhmä ja Microsoft ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Säästöpankkiryhmän tietojenkäsittelyn vaiheittaisesta siirtämisestä Microsoftin pilvipalveluihin. Ensimmäisessä vaiheessa Säästöpankkiryhmä on jo ottanut käyttöön täyden Microsoft365 -ympäristön mukaan lukien tietoturva- ja vaatimustenmukaisuusratkaisut. Toisessa vaiheessa Säästöpankkiryhmä rakentaa asiakkuudenhallintajärjestelmän Dynamics 365 -alustalle. Kolmannessa vaiheessa Säästöpankkiryhmän lainaamisen järjestelmä tuodaan Microsoft Azure-ympäristöön.

Säästöpankkiryhmä tähtää täyteen pilvisiirtymään yhtenä ensimmäisistä suomalaisista pankeista. Pankkitoiminnan tuottavuus ja palvelujen saavutettavuus paranevat, kun digitalisaation täydet hyödyt, kuten tekoäly, voidaan tehokkaasti ja turvallisesti valjastaa työtekijöiden ja työprosessien tueksi. Päätöksen taustalla ovat tietoturvan ja tietosuojan alati tiukentuvat vaatimukset, IT-ympäristön ja palvelujen käyttöoikeuksien turvallinen ja yksinkertainen hallinta, palvelujen skaalautuvuus, kustannustehokkuus ja kestävän kehityksen vaatimukset.

Säästöpankit siirtyvät käyttämään Suomeen rakennettavaa Microsoftin datakeskusaluetta sen avautuessa lähivuosina. Microsoftin Suomen datakeskusalueen tuottama hukkalämpö hyödynnetään kaukolämmöksi, mikä mahdollistaa 40 000 hiilidioksiditonnin vuosittaista päästövähennystä.

”Tahdomme palvella asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Microsoft on valintamme keskeiseksi teknologiakumppaniksi toteuttamaan sujuvampaa arkea niin asiakkaille kuin työntekijöillemme laajalti eri palveluissa. Vastuullisena suomalaisena toimijana meille on tärkeätä Microsoftin investointi Suomen datakeskusalueeseen, josta voimme tarjota kestävällä tavalla tietoturvallisia digitaalisia palveluita asiakkaillemme ja pilviteknologioita hyödyntäen voimme reagoida muuttuviin asiakastarpeisiin entistä nopeammin”, sanoo Säästöpankkiliiton toimitusjohtaja Karri Alameri.

“Säästöpankit ovat kahden vuosisadan ajan olleet edelläkävijöinä rakentamassa suomalaista pankkijärjestelmää. Siirtämällä tietojenkäsittelynsä pilveen Säästöpankiryhmä on jälleen luomassa uutta aikakautta Suomen koko finanssisektorille. Olemme erityisen iloisia siitä, kuinka tärkeänä asiana Säästöpankiryhmä näkee kestävän kehityksen ja hiilijalanjäljen pienentämisen. Tähän Microsoft tarjoaa sekä konkreettiset välineet että kyvyn mitata ja raportoida kestävän kehityksen edistymistä”, sanoo Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Mervi Airaksinen.

Lisätietoja:

Karri Alameri,
Toimitusjohtaja, Säästöpankkiliitto
+358 45 656 5250 [email protected]

Pekka Suomalainen
CIO, Säästöpankkiliitto
040 585 1126, [email protected]

Pekka Isosomppi
Viestintäjohtaja, Microsoft Oy
040 516 2399, [email protected]

Säästöpankkiryhmä edistää yksilön ja yhteisön taloudellista hyvinvointia. Tahdomme, että meidät tunnetaan rohkeudesta, asiantuntijuudesta ja intohimosta tehdä erinomaista asiakastyötä. Säästöpankkiryhmän muodostavat paikalliset Säästöpankit ympäri Suomen sekä Säästöpankkikeskus. Tarjoamme asiakkaillemme kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palveluja.

Microsoft on digitaalisen muutoksen mahdollistaja älykkään pilven ja siihen yhteydessä olevien älykkäiden laitteiden aikakaudella. Haluamme auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän.

 

Tags: , , , ,