Ota kuunteluun Teknologian supervoimat – Microsoftin uusi podcast-sarja Vuoden kumppanien kanssa!

 |   Microsoft News Center

Kuvituskuva, jossa teksti: "Teknologian supervoimat -podcast. Mistä teknologia-ala puhuu juuri nyt?"

Tekoäly, sote, kyberturva, pilvi, johtaminen, työssäoppiminen, työn tulevaisuus…

Teknologia-alalla ja Microsoftin kumppaniverkostossa puhaltavat muutosten tuulet. Kehittyvät teknologiat, kasvavat asiakastarpeet ja yhteiskunnan muutokset tarjoavat ekosysteemille paljon uudenlaisia mahdollisuuksia.

Microsoft palkitsee joka vuosi menestyneitä kumppaniverkostonsa yrityksiä ja asiantuntijoita Suomessa ja ympäri maailmaa. Tänä vuonna olemme kutsuneet jokaisen Suomessa palkitun vuoden 2023 kumppanin vieraaksi uuteen Teknologian supervoimat -podcast-sarjaamme.

Sarjassa kuulet alan huipuilta inspiroivia ajatuksia, innostavia tarinoita sekä käytännön esimerkkejä siitä, kuinka teknologiaa voidaan hyödyntää liiketoiminnan kehittämisessä. Poimi itseäsi kiinnostavat jaksot tai kuuntele kaikki! Samalla pääset sukeltamaan aihepiireihin, jotka eivät ole ehkä olleet sinulle aiemmin edes tuttuja.

Podcastin juontavat kaksi teknologia-alan syväosaajaa – Suomen Microsoftin kumppaniliiketoiminnan johtaja Katarina Engblom ja teknologiajohtaja Vesa-Matti Paananen.

Sarjan jaksot löydät nyt Spotifysta.

Teknologian supervoimat -podcast-sarjan jaksot

Elisa, Vuoden kumppani Suomessa

Kuvassa ylhäällä kolme ihmistä pöydän ääressä, kuulokkeet korvilla. Alapuolella teksti: "Tietotruvallisia pilvisiirtymiä, puhedataa asiakaspalvelussa. Vieraana Katja Bäckström ja Ville Rautio, Elisa."

Teleoperaattorina tunnettu Elisa on myös merkittävä teknologiatoimija Suomessa esimerkiksi asiakaspalveluratkaisuiden tuottajana. Yhtiö on onnistunut kasvattamaan Azure-liiketoimintaansa kuluneena vuonna voimakkaasti ja rakentanut vaikuttavia innovaatioita. Elisa onkin Microsoftin Vuoden 2023 kumppani Suomessa. Jaksossa Katja Bäckström ja Ville Rautio Elisalta kertovat, millaista on tulevaisuuden asiakaspalvelun teknologia, miten puhedataa voidaan hyödyntää asiakaspalvelun kehittämisessä ja kuinka pilvisiirtymiä tehdään asiakaskeskeisesti ja tietoturvallisesti esimerkiksi pk-yritysten tarpeet huomioiden.

Kuuntele Spotifyssa

Arrow ECS Finland Oy, Taitoja työelämään

Ylälaidassa kaksi ihmistä istuu pöydän ääressä kuulokkeet päässä ja näyttää peukkuja kameralle. Alapuolella teksti: "Jatkuva oppiminen on menestyksen edellytys. Vieraana Jani Luuppala, Arrow ECS."

Teknologian kehittyessä nopeaa vauhtia kaikkien on tärkeää ymmärtää, kuinka uudet ratkaisut helpottavat arkea. Jani Luuppalan mukaan työnantajien kannattaakin omaksua jatkuvan oppimisen malli, joka hyödyttää organisaatiota pitkällä aikavälillä. Arrow on onnistunut päivittämään jopa 2 000 oppijan pilviosaamista vuoden sisään ja palkittiin ansioistaan vuoden kumppanina Taitoja työelämään -kategoriassa.

Kuuntele Spotifyssa

Hanna Kivelä, Microsoft Power Women in Tech

Kaksi ihmistä katsoo kameraan hymyillen. He istuvat kuulokkeet päässä pöydän ääressä. Alapuolella teksti "'Maailma tarvitsee naisjohtajuutta.' Hanna Kivelä, Fujitsu."

Fujitsu Suomen toimitusjohtaja Hanna Kivelä on kannustanut naisia teknologia-alalle ja näyttänyt esimerkkiä astumalla ennakkoluulottomasti uusiin johtotehtäviin ja hallitusvastuisiin. Hannan johdolla Fujitsu on myös kirkastanut liiketoimintaprioriteettejaan tietoturvan, pilven, liiketoimintasovellusten, digitaalisen työn ratkaisujen ja asiantuntijapalveluiden ympärille. Miten Power Women in Tech -tunnustuksen voittanut Hanna asettaa itselleen tavoitteita – ja saavuttaa niitä – ja mitä uraoppeja ruokakaupan lihatiskiltä on tarttunut mukaan?

Kuuntele Spotifyssa

Sulava, Modern Work

Kaksi ihmistä antaa yläfemmat ja katsoo kameraan. Alapuolella teksti "Mihin työelämä on matkalla, tekeekö metaversumi tuloaan? Viraana Aki Antman, Sulava."

Aki Antmanin perustama Sulava on teini-iän saavuttanut, nyt jo ympäri maailmaa tunnettu teknologiayhtiö, joka on keskittynyt tietotyön kehittämiseen Azurella. Moderni työ -kategorian neljättä kertaa peräkkäin voittanut Sulava keskustelee jaksossa työn tulevaisuudesta: mikä on tekoälyn rooli, ja millainen on ihanteellinen kokous tulevaisuudessa? Entä tuleeko metaversumi todella työelämään?

Kuuntele Spotifyssa

Nixu, End to End Security

Kaksi ihmistä istuu pöydän ääressä kuulokkeet päässä ja katsoo hymyillen kameraan. Alapuolella teksti: "'Kyberturva koskettaa kaikenkokoisia yrityksiä.' Jan Mickos, Nixu."

Ransomware, geopoliittinen ympäristö, Suomen Nato-jäsenyys… Tietoturvauhkat koskettavat kaikenkokoisia organisaatioita, ja kyber- ja tietoturvan syväosaaja Nixu auttaa asiakkaita uhkien ymmärtämisessä ja ehkäisyssä. Jaksossa vuoden end-to-end security -kumppani Nixun Jan Mickos keskustelee tietoturvan trendeistä, palvelutarjonnasta ja asiakkaiden vaihtelevista valmiuksista varautua kyberhyökkäyksiin.

Kuuntele Spotifyssa

Tietoevry, Terveydenhoitosektori

Kaksi ihmsitä istuu kuulokkeet päässä ja katsoo hymyillen kameraan. Alapuolella teksti: "Data- ja analytiikkaratkaisuja hyvinvointialueiden tarpeisiin. Vieraana Johanna Rihtamo, Tietoevry."

Tietoevry voitti asiakkaakseen vuonna 2022 viisi uutta hyvinvointialuetta Suomessa. Yhtiö on parantanut merkittävästi terveydenhuoltojärjestelmämme toimivuutta ratkaisuillaan ja palkittu ansioistaan Microsoftin terveydenhoitosektorin vuoden kumppanina. Tietoevry Caren asiakkuusjohtaja Johanna Rihtamo jakaa jaksossa oppejaan hyvinvointialueiden järjestelmähankkeista erityisesti tiedon keräämisen ja hyödyntämisen näkökulmasta. Data on uusi öljy myös soteuudistuksessa.

Kuuntele Spotifyssa

Digia, Power Platform

Neljä ihmistä istuu kuulokkeet päässä pöydän ääressä ja näyttää peukkua kameralle. Alapuoellla teksti "Fiksuilla ratkaisuilla helpotusta terveydenhuollon arkeen. Viraana Harri Halinen, Johanna Järvelä ja Filipp Koivu, Hyvinvointialueet ja Digia."

Ohjelmisto- ja palveluyritys Digia valittiin vuoden 2023 Power Platform -kumppaniksi. Studiossa Digian Filipp Koivu sekä Päijät-Hämeen hyvinvointialueen Johanna Järvelä ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueen Harri Halinen keskustelevat siitä, mikä tekee Power Platformista niin houkuttelevan low-code-ratkaisun hyvinvointialueille. Tässä jaksossa selviää myös, millaisia hyötyjä esimerkiksi asiakastyytyväisyyden mittaamista tai äidinmaidon tilaamista helpottavat sovellukset ovat tuoneet sairaaloille ja terveydenhuollon ammattilaisten arkeen.

Kuuntele Spotifyssa

Nordcloud, Azure Infra & Data Modernization

Kuvassa kaksi ihmistä katsoo hymyillen kameraan ja näyttää peukkua. Alapuolella teksti: "Bisneshyötyjä pilvisiirtymästä. Viraana Jan Kritz, Nordcloud."

Mitkä ovat onnistuneen pilvimatkan edellytykset? Julkipilveen erikoistunut Nordcloud palkittiin jo kolmatta kertaa peräkkäin vuoden kumppanina saavutuksistaan infran ja datan modernisoimisen parissa sekä Azure-migraatioissa. Nordcloudin operatiivinen johtaja Jan Kritz onkin oikea ihminen kertomaan, miksi sovellusympäristö kannattaa modernisoida ja miten varmistetaan, että asiakkaan liiketoiminta hyötyy aidosti pilvihankkeesta.

Kuuntele Spotifyssa

Fellowmind, Dynamics 365

Fellowmindin missiona on saada ihmiset nauttimaan ja saamaan hyötyä teknologiasta erityisesti B2B-ympäristössä. Jaksossa Maria Heimonen ja Juho Seppälä kertovat muun muassa Ponsselle toteutetusta poikkeuksellisen innovatiivisesta toiminnanohjausratkaisusta, joka toi Fellowmindille voiton Älykkäät liiketoimintasovellukset ja Dynamics 365 -kumppanikategoriassa. Maria ja Juho antavat myös vinkkejä siitä, mistä isossa järjestelmäuudistuksessa kannattaa lähteä liikkeelle.

Kuuntele Spotifyssa

Zure, Application Innovation & Modernization

Kaksi ihmistä katsoo hymyillen kameraan. Alapuolella teksti: "Pilvisovellukset osana vihreää siirtymää. Vieraana Sakari Nahi, Zure."

Zure palkittiin Microsoftin vuoden 2023 kumppanina Azure-alustalla toteutetuista sovellusinnovaatioista ja sovellusten modernisoinneista. Erinomainen esimerkki Zuren osaamisesta on yhtiön Valmetille toteuttama innovatiivinen SaaS-ratkaisu, joka optimoi muun muassa maakaasun kuljetukset putkiverkoston ulkopuolelle. Studiossa Zuren perustaja ja toimitusjohtaja Sakari Nahi keskustelee hankkeesta ja siitä, miten ohjelmistoteknologia ja pilvipalvelut nivoutuvat tulevaisuudessa yhä tiiviimmin osaksi vihreää siirtymää.

Kuuntele Spotifyssa

Frends Technology, Cloud SaaS Solution

Kaksi ihmistä katsoo hymyillen kameraan ja näyttää peukkua. Alapuolella teksti: "Vanhasta järjestelmästä irti modernin järjestelmän hyödyt. Vieraana Jukka Rautio, Frends."

Järjestelmäintegraatioihin erikoistunut Frends parantaa organisaatioiden vanhojen ja uusien järjestelmien yhteispeliä siten, että asiakkaat kykenevät hyödyntämään moderneimpia mahdollisia ratkaisuja, vaikka osa taustajärjestelmistä olisikin vanhanaikaisia. Vuoden Cloud SaaS Solution -kumppani Frendsin toimitusjohtaja Jukka Rautio kertoo, kuinka Frends on auttanut muun muassa energia-alan yhtiöitä tehostamaan liiketoimintaansa, automatisoimaan prosesseja ja mukautumaan muuttuvaan sääntelyyn.

Kuuntele Spotifyssa

Cloud2, Breakthrough Reseller, Breakthrough Partner

Kolme ihmistä katsoo hymyillen kameraan. Alapuolella teksti: "Sujuvampaa työtä ja kustannussäästöjä pilvellä. Vieraana Samuli Romppanen, Arrow ECS ja Tommi Hovi, Cloud2."

Teknologiatukkuri Arrow ECS ja pilvitalo Cloud2 ovat pilven syväasiantuntijoita, ja yrityksillä on takanaan pitkä yhteistyö esimerkiksi palveluiden kehityksen ja henkilöstön koulutuspolkujen rakentamisen parissa. Jaksossa Samuli Romppanen ja Tommi Hovi kertovat, kuinka tehdään vuoden läpimurto pilvipalveluissa ja mitä lisäarvoa kumppanien yhteistyö tuo asiakkaille.

Kuuntele Spotifyssa

Accenture & Avanade, GSI Growth Champion

Kaksi ihmistä katsoo hyyillen kameraan. Alapuolella teksti: "Datalähtöinen liiketoiminta Suomessa ja maailmalla. Vieraana Kari Järnsröm, Avanade."

Avanade on kasvattanut lujaa liiketoimintaansa Suomessa ja toteuttanut vaikuttavia järjestelmähankkeita yhdessä Accenturen kanssa. Yhtiöt onkin palkittu yhdessä saavutuksistaan vuoden globaalin järjestelmäintegraattorin GSI Growth Champion -palkinnolla. Avanaden Suomen maajohtaja Kari Järnströmillä on ainutlaatuinen näkymä sekä suomalaisten että kansainvälisesti toimivien yhtiöiden teknologiatarpeisiin. Mikä on suurin juuri nyt käynnissä oleva murros? Mitä lähes jokaisessa asiakaspalaverissa kysytään generatiivisesta tekoälystä? Ja mitä hyötyä asiakkaille tuo Power of Three – Avanaden, Accenturen ja Microsoftin yhteistyö?

Kuuntele Spotifyssa

Jussi Roine ja Jouni Heikniemi, Vuoden vaikuttajat

Kolme ihmistä istuu pöydän ääressä ja näyttää peukkua kameralle. Alapuolella teksti: "Tekoäly - hypeä vai aitoja liiketoimintahyötyjä? Vieraana Jussi Roine ja Jouni Heikniemi."

Microsoft-ekosysteemin pioneerit, Devisioonan toimitusjohtaja Jouni Heikniemi ja Not Bad Securityn toimitusjohtaja Jussi Roine, on palkittu vuoden vaikuttajina. He jakavat aktiivisesti tietoa Microsoft-kumppanuudesta ja teknologia-alasta esimerkiksi somessa. Jaksossa Jouni ja Jussi pureutuvat teknologian kuumimpaan trendiin, tekoälyyn. Vastauksia haetaan muun muassa siihen, miten tekoäly vaikuttaa tietotyöläisen arkeen ja miten kivoista ChatGPT-kokeiluista päästään jalostettuihin tekoälypalveluihin ja bisneshyötyihin. Kuinka paljon liiketoimintapäättäjän pitää ymmärtää tekoälystä nyt ja tulevaisuudessa?

Kuuntele Spotifyssa

 

Lue lisää palkitsemisperusteista sekä Vuoden 2023 kumppani -palkinnoista Suomessa Microsoftin verkkosivuilta.

Löydät kaikki sarjan jaksot Spotifysta.

 

 

 

Tags: ,