Microsoft julkaisi yrityskäyttöön suunnattuja, tekoälyä hyödyntäviä Surface-laitteita

 |   Microsoft News Center

Kaksi Surface-tietokonetta vieretysten pöydällä.

Tekoälyn hyödyntämiseen optimoitujen Surface Pro 10 for Business- ja Surface Laptop 6 for Business -laitteiden lisäksi Microsoft julkisti myös tekoälyominaisuuksia Windows 11- ja Windows 365 -alustoille.

Microsoft on julkaissut yrityskäyttöön kehitetyt Surface-tekoälylaitteet Surface Pro 10 for Business ja Surface Laptop 6 for Business, jotka on suunniteltu vauhdittamaan Copilot-käyttökokemuksia. Laitteissa on yritysasiakkaiden toivomia ominaisuuksia, kuten huippuluokan suorituskyky, pidempi akunkesto, enemmän liitäntöjä, parannettu turvallisuus sekä kestävä, heijastamaton näyttö.

Laitteissa on uusimmat Intel® Core™ Ultra -suorittimet, joiden ansiosta Surface Laptop 6 on suorituskyvyltään kaksi kertaa edellistä Laptop 5 -mallia nopeampi ja Surface Pro 10 on jopa 53 % nopeampi kuin Surface Pro 9. Surface-laitteissa on myös hyödynnetty NPU (Neural Processing Unit) -teknologiaa. NPU-integraation ansiosta käyttäjille on nyt tarjolla Windows Studio Effectsin ja Live Captions -tekstityksen1 kaltaisia tekoälyominaisuuksia. Yrityksillä ja ohjelmistokehittäjillä on myös mahdollisuus rakentaa omia tekoälysovelluksiaan.

Esittelyssä Surface Pro 10 for Business

Surface Pro 10 Business, näyttö ja kynä.

Intel Core Ultra -suorittimella varustettu Surface Pro 10 for Business on tehokkain Surface-laite ja ensimmäinen 5G-yhteyttä2 Intel-alustalla tukeva Surface. Surface Pro 10 muokkautuu käyttäjiensä tarpeisiin ja toimii niin tehokkaana tablettina kenttätyössä kuin monipuolisena kannettavana kokoushuoneessa. Windows 11 Pro -käyttöjärjestelmän uudet innovaatiot mahdollistavat Microsoftin Copilot-ratkaisujen entistä sujuvamman hyödyntämisen.

Näppäimistön lisäksi käyttäjät voivat Surface Prossa käyttää kosketusnäyttöä, äänikomentoja ja jopa Surface Slim Pen -kynällä käsin kirjoitettuja komentoja. Ne tekevät myös Copilotin käytöstä entistä helpompaa, sillä tekoäly pystyy analysoimaan esimerkiksi Microsoft OneNoteen käsin kirjoitettuja muistiinpanoja.

Uudessa laitteessa on Surface Pro -valikoiman paras näyttö, jonka huippuluokan tarkkuus säilyy lähes missä tahansa valaistusolosuhteissa. Näyttö on 33 prosenttia edellistä mallia kirkkaampi, siinä on korkeampi kontrasti ja kestävä, heijastamaton pinta, joka toimii saumattomasti myös kosketuksella tai kynällä käytettäessä.

Videopuhelut Microsoft Teamsin ja muiden sovellusten kautta ovat entistä laadukkaampia. Uusi Ultrawide Studio Camera on Windows-kannettavien paras etukamera ja samalla ensimmäinen, jossa on 114 asteen näkökenttä, 1440 pikselin videotoisto sekä tekoälyn ohjaama Windows Studio Effects -ominaisuus, joka varmistaa, että puhuja säilyy kuvassa ja näyttää parhaimmaltaan.

Surface Pro 10 on Secured Core PC, jonka turvaominaisuuksiin kuuluvat vakiona parannettu kirjautumissuojaus (Enhanced Sign-on Security) sekä uusi NFC-lukija, jonka ansiosta laitteelle voi kirjautua myös ilman salasanaa esimerkiksi YubiKey 5C NFC -turva-avaimella.

Esittelyssä Surface Laptop 6 for Business

Surface Laptop 6 for Business, kaksi konetta vastakkain, toinen musta ja toinen hopea.

Uusimmalla Intel Core Ultra H-Series -suorittimella ja parannetulla lämmönsiirrolla varustettu Surface Laptop 6 on suunniteltu vaativaan yrityskäyttöön ja jaksaa käsitellä suuria datamassoja esimerkiksi Exceliä, Adobe Photoshopia tai Visual Studiota käytettäessä. Surface Laptop 6:ssa on laadukas näppäimistö, jossa on ensiluokkainen kirjoitustuntuma.

Laitteissa on 13,5 tai 15 tuuman PixelSense-kosketusnäyttö, jonka näyttöteknologia takaa näytön kirkkauden lähes kaikissa olosuhteissa ja vähentää heijastusta jopa 50 prosenttia.

Uuden 1080 pikselin Surface Studio Cameran Windows Studio Effects -tekoälyominaisuus varmistaa kaikkien näyttävän kuvassa parhaimmiltaan. Koneoppimiseen perustuva algoritmi hyödyntää NPU:ta, mikä takaa, että koneessa riittää tehoa myös eri sovellusten yhtäaikaiseen pyörittämiseen.

Edistysaskeleita kaikilla osa-alueilla

Saavutettavuus: Surface Laptop 6 ja Surface Pro 10 tuovat avuksi tekoälyn kyvyt, jotta laitteita voi käyttää mahdollisimman luonnollisella tavalla. Esimerkiksi Windowsin Copilotia3 voi yksinkertaisesti pyytää laittamaan tekstityksen tai suurennuslasin päälle. Koska esimerkiksi live-tekstitykset käyttävät NPU:ta, ne eivät vie tehoja muilta työkaluilta tai sovelluksilta.

Vastuullisuus: Surface Pro 10 ja Surface Laptop 6 sisältävät enemmän kierrätettyä materiaalia kuin mikään aiemmista laitteistamme (Surface Pro 10:n kuori vähintään 72 % ja Surface Laptop 6:n kuori vähintään 25,8 %). Molemmissa laitteissa on sisäänrakennettu QR-koodi huolto- ja korjausohjeita varten. Surface Pro 10 sisältää myös sisäisiä merkintöjä, jotka kertovat tärkeimpien komponenttien tarvitsemat ajurit ja ruuvien määrät.

Tietoturva: Surface Laptop 6 ja Surface Pro 10 on varustettu ekosysteemin korkeimman tason turvaominaisuuksilla, ja ne on suunniteltu zero trust -periaatteiden mukaisesti.

Modernit IT-työkalut: Surface Management Portal on tehostaa ja helpottaa laitehallintaa ja auttaa seuraamaan laitteiden vastuullisuusparannuksia. Uusi Surface IT Toolkit auttaa tietoturvan ja datan oikean käsittelyn varmistamisessa.

Uusia Windows 11 -päivityksiä

Microsoft tuo Copilotin Windows 11 -käyttöjärjestelmään ja pilvipohjaiseen Windows 365 -palveluun valikoiduilla markkinoilla3. Windows 365 ja Windows 11 auttavat organisaatioita valjastamaan tekoälyn käyttöönsä turvallisesti ja joustavasti.

Julkisena ennakkoversiona on nyt myös saatavissa Windows App -sovellus, jonka avulla käyttäjät pääsevät helposti ja turvallisesti käsiksi Windows 365 -palveluun, Remote Desktop -palveluihin sekä moniin muihin alustoihin yhden sovelluksen kautta. Windows App on ladattavissa Microsoftin sovelluskaupasta. Pilvipohjainen Windows 365 sisältää myös monia tietoturvapäivityksiä sekä Windows 365 GPU -tuen, joka sujuvoittaa paljon grafiikkasuoritintehoa vaativia työnkulkuja hyödyntämällä käyttäjän oman laitteen grafiikkasuoritinta pilvipalvelua käytettäessä.

Surface Pro 10 for Business and Surface Laptop 6 for Business ovat nyt ennakkotilattavissa valikoiduilla markkinoilla ja tuotteiden toimitus asiakkaille aloitetaan 9.4. Laitteita voi tilata Microsoft Surface -jälleenmyyjiltä

Lue lisää julkistuksista englanniksi Microsoft Surface -blogista, Microsoft 365 -blogista ja Windows Experience -blogista.

 

1) Live-tekstitys on saatavilla englanniksi, kiinaksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi, japaniksi, koreaksi, portugaliksi, espanjaksi ja tanskaksi.

2) 5G-ominaisuus on saatavilla myöhemmin vuonna 2024 valikoiduilla alueilla.

3) Copilot in Windows on aluksi saatavilla vain valikoiduilla markkinoilla ja tulee myöhemmin saataville myös Suomessa ja muualla Euroopan talousalueella. Jos Copilot in Windows -palvelu ei ole käytettävissä, Surface-laitteen Copilot-näppäimen painaminen avaa Windowsin Haku-ikkunan.

Tags: