Microsoft mukana inspiroimassa tulevaisuuden tekijöitä

 |   Microsoft News Center

Nuoria tietokoneen ympärilä ryhmätyössä.

Yhdessä Teknologiateollisuuden ja muiden teknologiayritysten kanssa Microsoft tarjosi 15–17-vuotiaille nuorille ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä kurkistamaan teknologia-alan arkeen ja opiskelemaan tekoälyä.

Microsoft, Teknologiateollisuus ry ja joukko muita teknologia-alan yrityksiä järjestivät kesäkuussa kahden viikon kesätyöharjoittelun kuudellekymmenelle 15–17-vuotiaalle nuorelle. Kesätyön tavoitteena oli tutustuttaa nuoret teknologia-alaan, ja että he oppivat tekoälyä sekä teknologia-alalla tarvittavia asiakastyötaitoja.

Harjoittelun aikana nuoret vierailivat Microsoftilla, Salesforcella, WithSecurella, Googlella, CSC Tieteen tietotekniikan keskuksessa ja Nokialla. päivänä nuoret pääsivät Keilaniemeen tutustumaan ja testaamaan muun muassa Hololensiä, eli yhdistetyn todellisuuden laseja, Surface-laitteita Copilotia ja pelaamaan Xboxin mukautuvilla ohjaimilla Minecraftia. Lisäksi nuoret pääsivät pohtimaan tekoälyn kehittämiseen ja hyödyntämiseen liittyviä kysymyksiä ja eettisiä näkökulmia. Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Mervi Airaksinen kertoi nuorille omista kokemuksistaan Microsoftilla:

“Tekoäly kehittyy huimaa vauhtia, ja ala tarvitsee lisää osaajia sekä uusia näkökulmia. Oli hienoa avata meidän arkeamme teknologian parissa nuorille. Toivon, että kesätyö rohkaisee heitä opiskelemaan tekoälyä ja hakeutumaan teknologia-alalle”, Airaksinen sanoo.

Nuoret pääsivät myös suorittamaan ensimmäisiä korkeakoulutasoisia opintopisteitään Practical AI -kurssilla, joka on osa Taitoja työelämään -ohjelmaa. Kurssilla nuoret opiskelivat tekoälyn perusteita ja soveltamista eri aloilla. Kurssin suoritettuaan nuoret toimivat AI-lähettiläinä ja pääsivät neuvomaan Kirkkonummen kunnan työntekijöitä, miten hyödyntää tekoälyä työssä.

“Olen todella iloinen ja ylpeä siitä, että nuoret heittäytyivät innolla mukaan harjoitteluun, opiskelemaan tekoälytaitoja sekä kokeilemaan oppimiansa taitoja asiakastyössä.. Toivon, että mahdollisimman moni näistä upeista nuorista nähdään tulevaisuudessa teknologia-alalla.”, Tia Ainola, Microsoftin oppilaitosliiketoimen johtaja kiteyttää.


Kuvakooste, jossa nuoret tutustuvat mm. tekoälyyn.Ryhmäkuva nuorista.