description of the image

We leven in de cloud

Verken de verborgen wereld van datacenters

Van werken op afstand tot online winkelen, we worden steeds afhankelijker van cloudcomputing. De Microsoft Cloud wordt aangedreven door honderden onderling verbonden datacenters over de hele wereld, die op het betrouwbare Azure-platform veilig inhoud en services leveren. Neem een kijkje achter de schermen van een Microsoft-datacenter en ontdek hoe we geavanceerde technologieën bieden via duurzame systemen om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden en hoe we innoveren om de werkwijze en mogelijkheden van datacenters te herdefiniëren.

De motor achter het dagelijks leven in de hele wereld

De cloud is de motor achter ons dagelijks leven. Honderden Microsoft-datacenters over de hele wereld maken dat mogelijk, door data op te slaan en te beheren met geavanceerde fysieke en logische beveiligingsmaatregelen die bepalen wie en wat toegang heeft tot de cloud. Maak een virtuele rondleiding door een datacenter om te zien hoe de Microsoft Cloud werkt.

De serverruimte

De serverruimte is het hart van de enorme computing- en opslagcapaciteit van de Microsoft Cloud. De ruimte is gevuld met innovatieve serverblades die zijn ontworpen en gebouwd op basis van Project Olympus, het open-source model van Microsoft voor cloudhardware van de volgende generatie. Ze maken virtuele machines, AI en machine learning mogelijk en zelfs volledige platformservices als Microsoft 365.

description of the image

Datacenter Project Manager, Dublin Ronan Murphy

Ronan zegt dat de capaciteitsplanning voor datacenters net Tetris in reuzenformaat is. Hij verbaast zich erover hoe cloudactiviteiten zich in de afgelopen 15 jaar hebben ontwikkeld.

Weet je, een datacenter is gewoon een verzameling servers. Een server is in wezen niet anders dan de pc of laptop die je thuis gebruikt, alleen een veel zwaardere versie waarin veel meer redundantie is ingebouwd.

Ik ben Ronan Murphy en ik werk op de campus van het datacenter in Dublin.

Capaciteitsplanning is net Tetris in reuzenformaat. We blikken vooruit op de hardware die in onze datacenters wordt geïmplementeerd en die we, op basis van hun vorm en grootte, ergens moeten inpassen waar we denken dat onze stroom en koeling op zijn efficiëntst wordt gebruikt.

Ik ben zo'n 14 of 15 jaar [geleden] begonnen. Toendertijd was dat datacentrum echt gigantisch. We noemden het een megadatacenter en het is nu waarschijnlijk een van onze kleinste faciliteiten.

Nee, ik lig 's nachts nergens wakker van. We zijn in goede handen in onze datacenters. We hebben tal van processen en procedures om op alles voorbereid te zijn.

Ik heb het aantal beschikbare serverrekken in onze datacenters hier in Dublin bij elkaar opgeteld. Als we al die rekken bovenop elkaar zouden stapelen, gaan we zo'n 53 kilometer de lucht in.

We breiden voortdurend uit. Dat brengt een hoop veranderingen mee, zodat we efficiënter kunnen opschalen. Je hoeft je nooit te vervelen als je in een Microsoft-datacenter werkt.

Netwerk

Data wordt verzonden van servers naar de netwerkruimte, die is gekoppeld aan het wereldwijde netwerk van datacenterregio's van Microsoft. Alle data worden veilig bewaard binnen het netwerk, dat een lage latentie, schaalbaarheid en de nieuwste ontwikkelingen in cloudtechnologie biedt binnen een van de grootste, wereldwijd verbonden netwerken.

description of the image

Site Operations Manager, Singapore Fangying Liu

Rechtstreeks vanuit het datacenter in Singapore legt Fangying uit wat de verantwoordelijkheden van haar functie zijn en hoe de functie haar inspireert.

Ik ben Fangying Ik werk in het datacenter in Singapore als Data Center Site Operation Manager. Momenteel beheer ik twee datacenters. Het ene datacenter is in het oosten en het andere in het westen.

Ik hou van mijn werk omdat dit de plek is waar het allemaal gebeurt. De datacenteractiviteiten breiden zich snel uit. Ik vind het heel fijn dat wat ik doe steeds meer mensen echt helpt. Bij Microsoft gebruiken we de beste technologieën die er zijn. In deze omgeving ondersteun ik niet alleen anderen, maar leer ik zelf ook een heleboel.

We ondersteunen in feite alles wat er binnen het datacenter gebeurt. We zorgen ervoor dat alle apparatuur zoals netwerkapparatuur en kabelverbindingen goed werkt. En dat alle kritische omgevingen zoals het elektriciteitsnet en koeling altijd beschikbaar zijn om het datacenter goed te laten draaien.

Geen enkele technologie staat op zichzelf zonder datacenter in de backend die de technologie ondersteunt. Hoewel ik dagelijks dus met een heleboel servers te maken heb, geldt dat ook voor de serverrekken en -switches die de servers ondersteunen om ervoor te zorgen dat de verschillende applicaties goed werken. Dat zijn de applicaties die mensen gebruiken om hun dagelijks leven makkelijker te maken.

Activiteiten

Microsoft manages datacenter operations in a secure, reliable and sustainable manner, using the latest innovations in technology. Whether this is ensuring the server and network hardware is efficiently cooled, backup systems are reliably maintained, or physical and logical infrastructure are securely protected, people are at the center of everything that happens in our datacenter operations.

description of the image

Director, Cloud Supply Chain Sustainability, Redmond Vish Viswanathan

Vish geeft leiding aan het programma voor circulaire recycling van Microsoft en zegt dat dit hem optimistisch stemt over de toekomst van zijn driejarige kleindochter.

Ik loop al een flink aantal jaren mee in deze branche. Maar dit is een van de banen waarop ik me elk ochtend weer verheug.

Ik ben Vish Viswanathan en ik sta aan het hoofd van het circulaire recyclingprogramma voor het Cloud Supply Chain-team.

Wat betekent dit in alledaagse bewoordingen? We brengen servers naar het circulaire recyclingcentrum, halen ze uit elkaar en hergebruiken zoveel mogelijk.

Er is grote belangstelling voor wat we doen. We krijgen reacties in de trant van "Wauw, dat is geweldig. Dat is echt anders." Ik denk dat er zoveel belangstelling is omdat mensen zien dat onze aanpak beveiliging, hergebruik en duurzaamheid maximaliseert.

Met intelligente programmering wordt voor elk activum en onderdeel een risicoprofiel voor verwerking opgesteld om te bepalen of ze naar de shredder gaan of kunnen worden hergebruikt en weer op de markt kunnen worden gebracht, intern of extern.

Ik denk dat mijn generatie gezegend is. We hebben een veilig leven kunnen leiden. Maar ik maak me wel en vooral zorgen over mijn kleinkinderen.

Ik heb een kleindochter van drie jaar oud. Een van mijn leukste jeugdherinneringen is dat we naar Lake Tahoe gaan om in de sneeuw te spelen of gewoon een wandeling te maken. Dat deden we regelmatig. Ik ben bang dat als we niet beter voor onze planeet zorgen en onze verantwoordelijkheid nemen, mijn kleindochter straks niet dezelfde dingen kan doen.

Het is absoluut onze verantwoordelijkheid om een veilige en gezonde omgeving na te laten aan de generaties na ons. Dat ik hierin nu een rol speel en hierop invloed kan uitoefenen, hoe klein ook, vind ik heel belangrijk.

Innovatie

Microsoft loopt voorop bij cloudinnovatie. Het bedrijf streeft er voortdurend naar om de beveiliging, betrouwbaarheid en duurzaamheid van datacenters te verbeteren om klanten beter van dienst te zijn en tegemoet te komen aan de groeiende wereldwijde vraag naar computing- en digitale services.

Translations