I KREATIVA VISBY DUNKAR INSPIRATIONEN

Gotlänning som bor och jobbar i Visby, på Riksantikvarieämbetet. Sambo, två barn och försöker springa en halvmara då och då.

I vilken miljö är du mest inspirerad?
När jag tidigare pendlade med båten till och från Gotland fick jag väldigt mycket inspiration. Kombinationen av att resa och samla intryck och att sedan sitta still på en båt i tre timmar och bara få jobba är oslagbar. Har man dessutom bra hörlurar så att man kan välja bort en del intryck, så går det ännu bättre.

Vilka fördelar ser du med att jobba där du vill?
Att kunna flytta runt. Att kunna välja att sitta i den miljö man för tillfället är sugen på. Ibland behöver jag intryck och inspiration och ibland behöver jag mer avskildhet och ordning.

Vilken är din favoritplats på Gotland att jobba från?
H10, som är ett café på Hästgatan med liv och rörelse och där man lätt kan titta upp från datorn för att se flödet av människor som går förbi. Almedalsbiblioteket med den fantastiska utsikten mot Almedalen och havet är en annan favorit. Vill man istället ha lugn omkring sig, finns det gott om stugor vid havet man kan hyra för ett par dagars skrivande.

Fotograf: Johan Lange